Back to Question Center
0

Si mund të bëj SEO për kategoritë në një blog?

1 answers:

Pronarët e faqeve krijojnë blogje për të përmirësuar renditjen e tyre të internetit dhe për të tërhequr më shumë trafik në faqen e tyre. Nëse krijoni një blog, ju dëshironi që klientët tuaj të mundshëm ta gjejnë atë dhe të vijnë në faqen tuaj nëpërmjet saj. Për më tepër, mund të dëshironi gjithashtu që vizitorët tuaj të internetit të jenë në gjendje të vëzhgojnë postimet e publikuara së fundmi në blogun tuaj - leasing computers from dell. Ekziston një shans i shkëlqyeshëm për të kthyer vizitorët tuaj të rinj në lexuesit e rregullt të blogut tuaj. Përmbajtja që keni krijuar me durim dhe kujdes nuk duhet të fshihet në blogun tuaj pasi vetëm një lexohet nga audienca juaj. Një përmbajtje e publikuar kohët e fundit mund të jetë në dobi edhe për klientët dhe lexuesit tuaj. Kjo është arsyeja pse ajo gjithmonë duhet të qëndrojë e gjallë dhe e dukshme për të gjithë. Për ta bërë këtë, ju duhet të ndani blogun tuaj në kategori të optimizuara. Kjo do të ndihmojë lexuesit tuaj potencialë dhe botët e kërkimit për të hetuar të gjitha përmbajtjet e sitit tuaj dhe për të përmirësuar gradën tuaj të blogeve në Google. Në këtë artikull, do të gjeni disa informacione të vlefshme se si të kategorizoni blogun tuaj në mënyrë që të ndikoni renditjen e saj në Google.

seo categories

Kur nuk keni kategori

Ka shumë blogerë që vazhdimisht krijojnë përmbajtje të re, duke vënë në thellësinë e faqes së vjetër. Nga njëra anë, ata kanë të drejtë, sepse vazhdimisht i shtojnë informacione unike dhe të vlefshme në faqen e tyre të internetit. Në anën tjetër, nuk u jepni mundësi lexuesve të rinj të blogut për të kapur disa fakte relevante nga përmbajtja e publikuar së fundmi. Postimet tuaja duket se janë të shkruara vetëm për t'u lexuar vetëm një herë. Nëse nuk keni etiketime dhe lidhje nga një artikull në tjetrin, thjesht humbni trafikun tuaj. Për më tepër, jeni duke përkeqësuar përdoruesit përvojën me ju blog, duke i bërë ata të lëvizni nëpër arkivat. Ajo tregon për përdoruesit se përmbajtja juaj e vjetër është e pavlefshme për të lexuar dhe për bots kërkim se ajo nuk ka kuptim për të analizuar atë më.

Përmirësimi i përdorshmërisë së blog-it duke krijuar kategori të përmbajtjeve

Për të përmirësuar optimizmin e kërkimit tuaj në blog, sigurohuni që vizitorët tuaj të mund të lundrojnë me lehtësi nëpër kategoritë dhe faqet tuaja të blogut dhe mund të gjejnë çfarë kanë nevojë në një minutë. Lexuesit e rinj të blogut tuaj duhet të kenë një listë të artikujve në dispozicion në faqen tuaj me sugjerimet se cilat materiale të tjera mund të lexohen në lidhje me temën e veçantë. Për më tepër, një hierarki e rregullt e përmbajtjes suaj të blogut, do t'u japë mundësi lexuesve tuaj të rregullt që të lexojnë përmbajtje më të vjetra dhe për shembull ta krahasojnë atë me një të re.

Një blog mirë-strukturuar është gjithashtu e dobishme për optimizimin e search engine

blog and seo

. Në shumicën e rasteve, blogerët adresojnë tema të ngjashme në postime të ndryshme. Duke vepruar kështu, ata po synojnë për të njëjtat kërkime. Me fjalë të tjera, një bloger mund të konkurrojë me përmbajtjen e tij për pozicionet më të larta në Google. Nuk sjell ndonjë vlerë në një blog nga ana e optimizimit të motorëve të kërkimit. Nëse krijoni faqe të kategorisë dhe lidhni të gjitha artikujt e temave të lidhura me të njëjtën kategori, do të lejojë që kategoria e blogut të marrë trafik më të synuar nga motorët e kërkimit.

December 22, 2017