Back to Question Center
0

U përpoqa të bëja SEO organike, por teknikat e mia SEO organike nuk funksionojnë. Cfare duhet te bej?

1 answers:

Është e qartë se qëllimi përfundimtar i teknikave të SEO organike është që të arrihet një përparim i qëndrueshëm dhe afatgjatë në trafikun organik. Kjo do të thotë se në rastin ideal kur përdoret një sërë teknikash të duhura SEO organike, faqja e internetit duhet të shohë një numër në rritje vizitorësh realë, të sjella në faqet e tua web direkt nga lista e rezultateve të kërkimit të Google (SERP). Por çfarë duhet bërë, kur ndodh që teknikat organike SEO që po përdorni nuk arritën të sjellin ndonjë përfitim tjetër në trafik? A duhet të ndodhë kështu, më poshtë është një listë e shkurtër e veprimeve për ju që të përpiqeni ta përballoni situatën vetë.

organic seo techniques

Para çdo gjë tjetër, unë rekomandoj që të kontrolloni faqen tuaj për të marrë një dënim manual nga Google. Mund të testohet lehtësisht, pasi zakonisht një fjali e tillë vjen me një njoftim në Google Search Console. A duhet të ndodhë që faqet e tua të uebit në të vërtetë kanë humbur ndonjë trafik (ose për shkak të përmbajtjes së dobët ose jo-unik, spam ose skemave SEO të gri-hat), më mirë të keni një rregullim të shpejtë për këto çështje sa më shpejt që të jetë e mundur - malatesta kougar tyres.

Duke qenë se ende duket qartë nga çdo ndëshkim manual nga Google, duhet të kontrolloni fushat kryesore të faqes suaj të internetit, të cilat u ballafaquan me rënien më të madhe të trafikut. Nga njëra anë, në qoftë se një rënie e tillë duket të jetë kumulative, ka më shumë gjasa që të keni një problem me fjalë kyçe ose fjalë kyçe të veçanta që po përdorni për disa pjesë të faqes suaj. Përndryshe, nëse rënia e trafikut duket të jetë e lidhur me një faqe të caktuar, ju rekomandojmë të shqyrtoni lidhjet e kësaj faqeje. Ka shumë të ngjarë që teknikat tuaja të SEO organike ndaluan duke sjellë përparim të qëndrueshëm, sidomos nëpërmjet disa shkeljeve të lidhura. Më pas, duhet të kontrolloni konkurrencën tuaj në faqen e internetit, me ndryshimet më të fundit që mund të ndodhin gjatë dy ose tre muajve të fundit. Një situatë e tillë ka më shumë gjasa të ndodhë ose gjatë fazave më të hershme të periudhës pas fillimit ose nëse jeni i përfshirë në industritë e teknologjisë së lartë ose të zhvillimit të softuerit ku një nivel tipik i konkurrencës është më i rëndi. Para së gjithash, kontrolloni pozicionet e kërkimit tuaj për fjalë kyçe kryesore për të parë saktësisht se në cilat fusha konkurrentët tuaj më të afërt arritën të marrin drejtimin. Ndoshta ata kanë një përmbajtje definitivisht më të mirë ose më shumë lidhje cilësore? Vini re, megjithatë, arsyetimi më i mundshëm këtu mund të jetë mjaft i thjeshtë - konkurrentët tuaj mund të kenë investuar së fundi në teknikat e tyre organike SEO për të dominuar pozicionet e mëparshme udhëheqëse. Nëse kjo ndodh kështu, unë sugjeroj që të synoni më shumë veprime kokë më kokë për të fituar të drejtën e konkurrencës në vendndodhjen tuaj të tanishme, ose mund të kërkoni në mënyrë të arsyeshme një hulumtim më të hollësishëm për fjalën për të zgjedhur një fjalë kyçe ose fraza më të veçanta për një kohë të gjatë filloni të fitoni trafikun tuaj prapa. Në fund të fundit, teknikat tuaja të tanishme SEO organike mund të humbasin avullin, për shkak të disa arsyeve të tjera. Si rezultat, konkurrentët tuaj mund të marrin gjithashtu rolin udhëheqës pa qëllimin e tyre. Në këtë mënyrë, ju rekomandohet që të ktheheni në faqet tuaja të internetit dhe të studioni punën e tyre në ndërtimin e lidhjeve dhe përmbajtjen në vend edhe një herë.

December 22, 2017