Back to Question Center
0

Cilat janë mënyrat më të mira për të optimizuar hartimin e faqes për SEO?

1 answers:

Dizajni i faqes është pjesa më e rëndësishme e prezencës suaj online, pasi është gjëja e parë që klientët tuaj potencialë shohin kur ndjekin domenin tuaj. Një website design shërben si një kartë biznesi për biznesin tuaj. Imagjinoni që t'i jepni partnerëve dhe klientëve të biznesit një kartë biznesi të dendur dhe të shëmtuar e cila nuk mban asnjë informacion cilësor.

Si do t'ju perceptojnë ata?

Ka shumë të ngjarë që ata të dëshirojnë të ndalojnë një partneritet me ju. E njëjta situatë mund të ndodhë në sferën online ku vizitorët e faqeve të internetit marrin një vendim të bazuar në aspektin vizual të faqes tuaj dhe përmbajtjes që u siguron atyre - aprender fotografia online. Nëse dëshironi të bëni hartimin e sitit tuaj si gjeneratori më i fuqishëm i plumbit, pyetja "Si të optimizoni një faqe për SEO?" Ndoshta ju paralajmëron.

Vërtetë të thuhet, kjo çështje nuk mund të përgjigjet nga dikush përveç vizitorëve tuaj, dhe ata e bëjnë këtë në mënyra të ndryshme. Për të kuptuar se çfarë duan klientët tuaj të mundshëm, duhet të keni mjetin e duhur të analitikës. Ky mjet duhet t'ju ofrojë të dhëna cilësore dhe sasiore për përvojën tuaj të vizitorëve në vend. Pra, për të përmirësuar dizajnin e faqes tuaj dhe për ta bërë atë përdorues-miqësor, është thelbësore të kuptoni pse përdoruesit vijnë në faqen tuaj në vendin e parë. Në këtë artikull do të gjeni disa taktika të dobishme të optimizimit të dizajnit dhe mënyrat se si të kontrolloni reagimin e klientit tuaj të mundshëm në ridizajnimin tuaj.

Teknika efikase për optimizimin e dizajnit të faqes suaj

Ka një sasi pothuajse të pafundme teknikash që duhet të keni parasysh kur po zhvilloni burimin tuaj të uebit. Megjithatë, mund të dallojmë tre elementë thelbësorë që duhet të jenë pjesë e çdo vendi:

  • Thirrje të forta
  • Mbështetja e klientit

Të gjithë këta elementë SEO mund të përmirësojnë ndjeshëm cilësinë e përdorimit të faqes tuaj dhe t'ju ndihmojnë të përmbushni objektivat tuaja të biznesit. Në këtë paragraf, do të gjeni disa gjëra thelbësore se si të optimizoni dizajnin e sitit tuaj për të tërhequr më shumë klientë potencialë dhe për të dyfishuar të ardhurat tuaja.

Ju duhet padyshim të zgjedh strukturën tuaj të faqes për ta bërë atë të lehtë për t'u naviguar dhe tërheqëse. Ndërsa përmirësoni dizajnin tuaj, gjithmonë konsideroni vizitorët tuaj të faqes. Si përdorues, përvoja është një faktor i rëndësishëm i rangimit në Google. Konsumatorët e mundshëm duhet të jenë në gjendje të lëvizin me efikasitet përmes faqeve të internetit për të marrë informacionin që ata kanë nevojë. Kjo do të parandalojë vizitorët tuaj nga marrja e padurimit dhe zvogëlimi i shkallës së fryrjes së faqes. Për më tepër, një strukturë cilësore dhe miqësore duhet të ndërtohet logjikisht për të siguruar që përmbajtja të jetë lehtësisht e aksesueshme nga vizitorët.

Në ditët e sotme, Layouts rrjet janë të popullarizuara në mesin e webmasters si ata janë maksimalisht fleksibël. Sistemet e veçanta e rrjetit përfshijnë skemën e përgjegjshëm, 960 të rrjetit të sistemit, bootstrap 3 dhe mjete të tjera të cilësisë. Këto sisteme u mundësojnë projektuesve të uebit që të krijojnë një strukturë të mirë të strukturuar dhe të lehtë për t'u naviguar. Meqë Google vlerëson faqet e internetit me përgjegjësi të lëvizshme dhe e merr atë si faktorin e renditjes, duhet të keni një dizajn të internetit i cili është i përgjegjshëm në të gjitha pajisjet mobile. Të gjitha përmbajtjet e rëndësishme të faqes duhet të jenë të rregulluara në mënyrë të përkryer për të përshtatur kufizimet e ekraneve të lëvizshëm. Për më tepër, duhet të lini një hapësirë ​​midis butonave dhe funksioneve në listat për t'u mundësuar vizitorëve tuaj të lehtë të lundrojnë në faqen tuaj nga telefonat e mençur të tyre. Unë ju këshilloj të shmangni çdo konstruksion të fortë të dizajnit dhe pop-ups në dizajn të përgjegjshëm pasi ato nuk mund të pasqyrohen plotësisht në telefonat mobil.

Për ta bërë hartën tuaj të internetit tërheqëse dhe miqësore, ju duhet të zbatoni fontet korrekte. Sigurohuni që fontet tuaj janë të natyrshëm dhe të përshtatshëm për çdo ekran. Përndryshe, përmbajtja jote mund të duket shumë e vogël dhe e paqartë. Për shembull, kurrizimi në fjali të gjata komplikon një proces leximi, ndërsa letrat përzihen në njëri-tjetrin. Për më tepër, unë ju këshilloj të shmangni numrin e letrave me shkronja të mëdha pasi mund të duket i vrazhdë për lexuesit.

Për të vënë vëmendjen e përdoruesve në elemente të rëndësishme në faqen tuaj, zbatoni hapësirat e bardha. Kjo lejon përdoruesit të kenë një pushim nga të gjitha vizuale dhe të ekranit përmbajtjen tuaj në mënyrë efikase. Duke zbatuar hapësira të bardha, ju do të përmirësoni aspektin vizual të faqes tuaj. Për më tepër, është një teknikë e mirë për ta bërë përmbajtjen tuaj të dukshme në ekranet e madhësive të ndryshme.

Mendoni për skemën tuaj të paraqitjes së ngjyrave. Ndërkohë që ngjyrat mund të ndikojnë në ndjenjat dhe disponimin e klientit tuaj potencial, duhet të përdorni ngjyrat e zbehta dhe të shmangni shumë elementë të ndritshëm. Sillni klientët tuaj ndjenjat e lumtur duke zbatuar kënaqësinë ndaj skemave të ngjyrave të syve. Për më tepër, mos përdorni shumë ngjyra sepse mund të shkëpusë një klient nga blerja. Përmbajtja e faqes së internetit

Optimizimi i motorëve të kërkimit është aspekti më i rëndësishëm i përmirësimit të prezencës së biznesit online, pasi gjeneron një trafik të synuar në një faqe interneti.

SEO ndihmon për të përcaktuar se cilat informata duhet të shfaqen për audienca të veçanta. Për të përmirësuar njohjen e markës dhe për të rritur konvertimin në faqen e internetit, duhet të implementoni SEO. Ai përfshin përdorimin e fjalë kyçe, tituj, nënkreu, imazhe, infografikë, video promo, lidhje të brendshme dhe të jashtme, përshkrim meta dhe përmbajtje. Përmbajtja është një mbret dhe është alternativa më e mirë se si mund të zgjedhësh faqen tënde për SEO.

Për ta bërë të dukshme përmbajtjen tënde për të dy botët e kërkimit dhe për klientët tuaj potencial, sigurohuni që të përfshini më së shumti në termat e kërkimit të industrisë tuaj. Përdoruesit do të dëshironin të gjenin informacionin e kërkuar në shikim të parë, prandaj ju duhet të krijoni përmbajtje më relevante në faqen tuaj të lehtë për t'u gjetur. Faqja juaj e internetit duhet të jetë e lehtë për tu skanuar. Pra, duhet të shmangni mbushjen e fjalëve dhe tekstet e gjata. Sigurohu që përmbajtja jote është e strukturuar mirë dhe të përfshijë listat e plumbave dhe numrave, paragrafë të vegjël, tituj dhe titra.

website seo

Për më tepër, është thelbësore që të përqendroheni në qëllimin parësor të faqes tuaj. Ju duhet të paraqisni drejtimin kryesor të faqes suaj në faqen kryesore për t'i lënë vizitorët të dinë se çfarë faqja juaj është paraqitur. Ju duhet të përqëndroheni në një marketing në shtëpi për të kapur vëmendjen e përdoruesve dhe t'i angazhoni ata në ndjekjen e faqeve të tjera për t'u thelluar më në temë.

Është e këshillueshme që faqja e internetit të jetë e thjeshtë dhe e qëndrueshme. Një strukturë e thjeshtë e internetit mundëson vizitorëve të lundrojnë lehtësisht nëpër faqe dhe më pas të përmirësojnë përvojën e tyre. Në botën bashkëkohore, përdoruesit thjesht nuk duan të humbin kohë duke kërkuar informacionin e kërkuar. Ata dëshirojnë ta marrin atë shpejtë dhe të lehtë. Kjo është arsyeja pse përmbajtja juaj duhet të vendoset në mënyrë strategjike për të qenë e dukshme për çdo përdorues. Ju duhet të shmangni çdo informacion të panevojshëm dhe zvogëloni numrin e teksteve në minimum.

December 22, 2017