Back to Question Center
0

A sinjalet shoqërore përmirësojnë SEO?

1 answers:

Krijuesit e përmbajtjes dhe marketers online janë vazhdimisht në vëzhgim për mënyra të reja për të përzënë rangun e tyre SEO në faqet e para të motorëve të kërkimit. Gjëja interesante është se edhe kur arrijnë në Top 10 të Google, ata ende duhet të gjenerojnë përmbajtje të freskët dhe të vlefshme në mënyrë të rregullt për të ruajtur pozicionin e tyre.

Megjithatë, është e rëndësishme për pronarët e faqeve të internetit të kuptojnë se prodhimi i përmbajtjes së madhe nuk është e mjaftueshme. Përmbajtja e mirë kërkon promovim proaktiv. Është e rëndësishme të promovoni përmbajtjen tuaj te njerëzit e tjerë në mënyrë që të maksimizoni shtrirjen sociale. Le të ballafaqohemi me atë: kur shkruajmë dhe publikojmë artikujt, blog-et, librat e vegjël, letrat e bardha të dobishme ose infographics, mënyra më e mirë për t'i marrë ato para publikut tonë të synuar është përmes mediave sociale.

Siç shkon duke thënë, ndarja është e kujdesshme. Është e vështirë të mohohet se sinjalet sociale, si dhe mediat sociale, ndikojnë ndjeshëm SEO. Ekspertët e Semalt plotësisht pajtohen me deklaratën e bërë nga mësuesi i marketingut përbrenda Jay Baer, ​​i cili dikur tha se përmbajtja është zjarr dhe mediat sociale janë benzina.

Si mund t'i ndihmoj sinjalet sociale të rritin rangimin tim SEO?

1. Thjeshtimi i procesit të shpërndarjes së përmbajtjes

Gjëja e parë që duhet të bëni për të çuar më shumë trafik në faqen tuaj është ta bëni të përshtatshëm për përdoruesit që të ndajnë përmbajtjen tuaj përmes mediave sociale. Nëse është e mundur, mos i lini vizitorët të kopjojnë dhe ngjisin URL-në tuaj në postimet e tyre në Facebook. Shumica e lexuesve nuk kanë as kohë as durim për ta bërë këtë. Si rezultat, do të humbasësh mundësinë për të promovuar përmbajtjen tënde për shkak të përvojës së keqe të përdoruesit.

Mbani në mend, kur interesohesh për vizitorët tënd dhe e lehtëson për ta për të ndarë përmbajtjen tënde, ata kanë më shumë gjasa të ndajnë postimet e tua me komunitetet e tyre sociale, duke gjeneruar më shumë trafik të referimit në faqen tënde.

2. Diversifikoni backlinks tuaja

Lidhjet e kthyera janë lidhjet hyrëse nga burime të tjera në faqen tuaj web. Pothuajse të gjithë motorët e kërkimit, duke përfshirë Google, Yahoo dhe Bing e konsiderojnë sasinë dhe cilësinë e këtyre backlinks kur rendit një faqe. Ta themi thjesht, një faqe që përfshin shumë lidhje me cilësi të lartë ka tendencë për të marrë renditje më të lartë kërkimi. Për më tepër, nëse lexuesit po klikojnë në faqen tuaj nga faqet e internetit të besuara, motorët e kërkimit do të ndjekin lidhjen, indeksojnë përmbajtjen dhe rendisin përmbajtjen tuaj në përputhje me rrethanat.

3. Optimizo faqen tënde për shpërndarjen e celularëve

Në vitin 2017, përzierja e marketingut celular, social dhe lokal ndikon në SEO si kurrë më parë. Këto ditë, shumica e njerëzve kërkojnë në telefonat celularë sesa laptopë. Ata preferojnë të kërkojnë dhe blejnë në lëvizje. Makinat e kërkimit vlerësojnë burimet e optimizuara për celular me një renditje më të lartë. Sigurohu që versioni celular i faqes tënde të internetit u ofron vizitorëve një mënyrë të lehtë për të ndarë përmbajtjen tënde. Ata pronarë të faqes që kanë vendndodhje të shumëfishta dhe faqet e uljes lokale për përmbajtjen e tyre, duhet të mendojnë se si të optimizojnë klikimet dhe sinjalet sociale në faqen e tyre të internetit

seo .

Është e rëndësishme sepse këto janë aspektet kyçe që ndikojnë në renditjen lokale të kërkimit. E fundit, por jo më e rëndësishmja për t'u marrë parasysh është prova sociale që shton autoritetin e artikujve, postimeve të blogut dhe videove të YouTube duke treguar se ato janë të vlefshme dhe të besueshme. Termi prova sociale i referohet përmbajtjes suaj si rishikimet, komentet dhe kuotat nga specialistët e lëndës. Dëshmia sociale punon si më poshtë: nëse një person sheh se qindra njerëz po ndajnë përmbajtjen tënde, ata do të jenë të prirur ta kontrollojnë atë dhe ta ndajnë atë gjithashtu Source .

December 22, 2017