Back to Question Center
0

A është e vërtetë që SEO dhe marketingu i përmbajtjes duhet të veprojnë së bashku?

1 answers:

Është një pyetje mjaft e diskutueshme rreth SEO dhe marketingut të përmbajtjes. Dhe ka shumë konfuzion në lidhje me përdorimin e tyre të drejtë. Disa webmasters besojnë se të dy janë të përshtatshëm në mënyrë të përsosur së bashku, të tjerët ende besojnë se ata janë në mosmarrëveshje. Pra, le të përpiqemi për të gjetur nëse ka marrëdhënie të forta midis SEO dhe marketingut të përmbajtjes, ose asgjë për të.

seo and content marketing

Para çdo gjëje, le të përpiqemi të marrim një sugjerim të kundërt. Çka nëse SEO dhe marketingu i përmbajtjes nuk po veprojnë së bashku? Kjo do të ishte tmerrësisht e gabuar, duhet ta pranoj. Sigurisht, ka shumë dallime midis tyre. Po, ekzistojnë edhe disa fusha kritike ku SEO dhe marketingu i përmbajtjes dallohen tërësisht. Pra, le të përballet me atë - ndërsa të dy kanë marrë disa pika diferencimi, është ende e pamundur t'i ndajni ato në dy pjesë të veçanta. Unë besoj se vëzhgimi i çdo dallimi midis tyre nuk do të kishte kuptim. Në vend të kësaj unë sugjeroj që ta përqendrojmë vëmendjen tonë në këtë krahasim ndoshta më të thjeshtë por mjaft të qartë.

Këtu është një listë e shkurtër e pikave plumbash:

  • Marketingu i përmbajtjes së gjerë është më gjithëpërfshirës. Optimizimi teknik i motorëve të kërkimit është më i ngushtë dhe më i orientuar.
  • SEO dhe marketingu i përmbajtjes janë të përkryera të përkryera në dorë. Optimizimi i motorëve të kërkimit po bën kërkesa për t'u përmbushur duke ruajtur një strategji gjithëpërfshirëse të marketingut të përmbajtjes.
  • Mendoni më gjerë rreth SEO - përdorni veçoritë e tij specifike teknike për t'i integruar ato në marketing të përmbajtjes. Nga ana tjetër, një strategji marketingu me përmbajtje të suksesshme do të ketë nevojë për një kontroll të dyfishtë që të përputhet me kërkesat teknike të optimizimit të motor kërkimi.
  • Marketingu i përmbajtjes ka të bëjë me fjalë kyçe, frazat kryesore të bërthamës, shkrimet e cilësisë, përmbajtja informative, etj.Pra, le të përballen me atë - thelbi i marketingut të përmbajtjes është një implementim praktik i SEO-it teknik, që kërkon përmbajtje në mënyrën e vet.
  • Optimizimi i motorëve të kërkimit është bastimi i kërkimit kërkimor fjalen, duke e bërë përdorimin e duhur të tyre, si dhe ndjekja e renditjes për ato fjalë kyçe në SERP. Marketingu i përmbajtjes qëndron për përdorimin e fjalë kyçe, dua të them aplikimin e tyre praktik përmes strategjisë së duhur për të kombinuar dendësinë e fjalës me shkrimin natyror dhe me cilësi të lartë miqësore për njerëzit e gjallë.
  • SEO do të kërkojë që uebfaqet të futen me backlinks. Marketingja e përmbajtjes ndihmon në sigurimin e lidhjeve cilësore duke publikuar një përmbajtje të lartë që do të ishte interesante për njerëzit dhe do të përfshinte masat e lidhjeve me më shumë trafik.
  • Optimizimi i motorëve të kërkimit është një përpjekje tërësisht e qëndrueshme që kërkon një qasje të vazhdueshme të vazhdueshme. Pra, ka strategji të marketingut të përmbajtjes, me veprimin e saj të vazhdueshëm dhe qasjen proaktive. Ju nuk mund t'i bëni ato të dyja, pasi ju duhet t'i mbani vazhdimisht ato për të parë një performancë të qëndrueshme dhe rezultate afatgjata. Në fund të fundit, ka ende disa dallime konceptuale midis SEO dhe marketingut të përmbajtjes, unë duhet të pranoj. Ja pse - optimizimi i kërkimit ka të bëjë me gjëra shumë më të ndryshme teknike, përveç përmbajtjes dhe backlinking vetë. Dhe ajo që ne duhet të marrim për të dhënë, është se SEO ka disa detyra pikërisht të specializuara për t'u marrë me, për shembull, metadata, tagging, robots. optimizim txt, strategji Sitemap, etj Source .

December 22, 2017