Back to Question Center
0

Cilat janë sugjerimet më të rëndësishme të SEO për përshkrimet meta?

1 answers:

Përshkrimet e Meta përdoren për të dhënë çdo faqe të internetit një shtytje të konsiderueshme në normën e klikimeve (CTR), duke rezultuar në një konvertim më të lartë dhe në renditjen më të lartë në SERP. Dhe pjesa më e madhe e webmasters, për të mos përmendur pronarët e internetit që drejton një biznes, mori një kuptim të vërtetë të qartë të gjithë temën, pa marrë parasysh sa e thjeshtë kjo mund të duket për shumicën prej nesh. Pra, le të respektojmë sugjerimet më të efektshme SEO për të kthyer përshkrimet e meta tuaj në makinat reale të gjenerimit të CTR.

seo suggestions

Gjatësia

Sipas udhëzimeve të përgjithshme nga Moz, gjatësia e meta description duhet të gjendet brenda 150-160 karaktereve. Ekipi i ekspertëve në Semalt, për shembull, më tha se qëllimi i tyre personal për përshkrimet meta nën 155 karaktere. Cilado qoftë kufiri i saktë, kjo nuk është pika e diskutimit tonë mbi sugjerimet e SEO. Sa i përket gjatësisë, përshkrimet e meta duhet të formohen si një deklaratë e plotë për të frymëzuar përdoruesin të vazhdojë me leximin e tyre. Çështja më sfiduese këtu është të përpiqemi të kemi një përshkrim të përsosur, i cili shkon mbi 160 karaktere, prandaj duke u larguar nga SERPs. Thjesht shmangni veprimin në këtë mënyrë.

Vlera

Unë mendoj se elementi thelbësor i përshkrimit meta këtu është dhënia e vlerës tuaj me vlerën e klientit. Dhe ka ndoshta nuk ka sugjerime SEO, unë do të thotë në lidhje me vlerën e tyre. Secili përshkrim meta duhet të jetë unik dhe duhet të artikulojë në mënyrë të qartë ofertën vetë, kjo është e gjitha për vlerën e tyre bazë. Duke pasur parasysh një konkurrencë mjaft të shtrënguar, unë rekomandoj vlerësimin se sa të kujdesshëm janë përshkrimet e metave të përdorura nga konkurrentët më të suksesshëm. Në këtë mënyrë, të shkruarit tuaj përpiqen të marrin në konsideratë dy pyetje të thjeshta nga pikëpamja e përdoruesit. Vetëm pyesni veten se cilat produkte apo shërbime që kjo faqe ka për të ofruar, dhe për cilat arsye unë ndoshta do të kisha një klik për të vazhduar.

Veprimi

Është e panevojshme të thuhet se çdo përshkrim i meta qëndron në thelb për shpalljen tuaj në SERP, është teksti i shitjes që do të shfaqet vetëm nën rezultatet e kërkimit me pagesë të lartë. Pra, tashmë funksionon për ju dhe nuk ka sugjerime të tjera SEO, por përfshin çdo përshkrim meta tuaj me CTA të shkurtra (thirrje për veprim) ose oferta të vendosura brenda tekstit të tij të trupit. Duke vepruar kështu, do të keni një shtytje të mirë për normën tuaj të klikimeve. Në të njëjtën kohë, kjo mund të të ndihmojë të jesh më unik dhe të dallosh nga kundërshtarët tënd - të gjithë në një. Fleksibiliteti

Mos harroni që mbani garën kundër Google AdWords, që shpesh mund të marrë katër lista për fjalë kyçe kryesore. Duke pasur parasysh se jeni i lirë të keni një përshkrim meta më miqësor, unë rekomandoj që të mbani një sy në kundërshtarin tuaj të vetëm për të bërë rregullime në kohë. Nëse jeni mjaft të talentuar, bëni çmos për të bërë përshkrimet e meta tuaj të duken më pak si reklama. Në këtë mënyrë, reklamat e paguara nga Google AdWords mund t'ju ndihmojnë edhe për të tërhequr më shumë klikime. Mundohuni të veproni ashtu - provoni, monitoroni dhe përshtatuni. Vazhdoni të monitoroni se cilat rregullime të mëtejshme do të kundërshtoni Source .

December 22, 2017