Back to Question Center
0

Sa e rëndësishme është mosha e domain për SEO?

1 answers:

A ka ndonjë korrelacion midis një moshe të caktuar domain dhe efikasitetit SEO në promovimin e renditjes në Google? Kjo pyetje në lidhje me Search Engine Optimization dhe se si ajo mund të lidhen me një datë regjistrimi domain është një çështje e rëndësishme, diskutuar shpesh nga webmasters ekspert, si dhe shumë pronarë të biznesit online. Gurët e industrisë në përgjithësi konkludojnë se mosha e domain-it dhe rezultatet e SEO-së po veprojnë disi në një farë mënyre. Sipas parazgjedhjes, mendimet e tyre aktuale për sa i madh është mosha e domain për SEO, janë mjaft të ndryshme, megjithëse ende kanë disa kuptim në mënyrën e tyre:

 • mosha e domain nuk ka ndikim në SEO,
 • mosha e domain është vetëm një faktor individual në mesin e myriads të cilësive të tjera të përfshira në algoritme sofistikuar të rangut të Google
 • mosha e domain luan një rol thjesht të rëndësishëm për të marrë pozicionin e lartë në SERPs Gjithashtu, këtu janë dy pika vendimtare pas diskutimit të tanishëm për moshën e domainit dhe SEO:

  • duke pasur parasysh logjikën që spammers janë përdorur për të vendosni fusha të reja në një regjistër dhe shpejt i lëshoni ato, emrat e sapo regjistruar janë më shpesh të punësuar nga faqet e internetit të spamimit
  • me logjikë të kundërt, një emër i vjetër domain do të thotë që faqja e internetit është e mirë dhe e denjë,

  Epo, shohim shumë pasiguri këtu. Por një gjë që unë mund t'ju them me siguri - mosha e domain-it ka rëndësi kur merret parasysh me ata që mbajnë atë. Dua të them që kur një pronar i domain-it mori një shtet të qëndrueshëm dhe të pastër në regjistrat e Google, nuk do t'ju sjellë të paktën një ndikim negativ, a duhet të vendosni të blini një emër domain ekzistues dhe të përdorur tashmë. Nga ana tjetër, megjithatë, ka shumë fusha "të këqija", ose të identifikuar më parë si spam ose edhe penalizuar nga Google dikur para.

  Për të parandaluar një ngjarje të tillë të pafat të ngjarjeve, ekspertët rekomandojnë që të konsiderohen vetëm ato fusha për shitje, të cilat kanë marrë informacionin publik në dispozicion. Po, të përhershme mund të ketë edhe disa mbrojtje të privatësisë, për shembull me pyetjet Whois, unë duhet të pranoj. Megjithatë, kjo me siguri do të sjellë dyshime rreth tyre.

  domain age

  Në këtë mënyrë, unë rekomandoj që të bëj një kontroll të dyfishtë të moshës së domainit dhe historisë së saj para se të bësh një marrëveshje. Dhe ka shumë korniza të dobishme në dispozicion në qasje të hapur për të kontrolluar kur një emër domain individual është regjistruar. Për shembull, mund të provosh veglën Netcraft për të zbuluar se kur domenin u indeksua nga bota për zvarritje të Google për herë të parë. Duke bërë kështu, ju mund të identifikoni emrat e domain më premtues të vlerësuar si të besueshëm, pasi ato janë dhënë për rezultatet e tyre afatgjata të cilësisë dhe kështu renditen mirë në SERP.

  Vini re, megjithatë, sugjerimi im nuk do të thotë aspak se një emër i sapo krijuar i domain-it do të humbasë në mënyrë të pashmangshme betejën kundër konkurrentëve të moshuar, prandaj ka një probabilitet më të dobët që të ngjitet në krye të rezultateve të kërkimit. "Më i vjetër është emri i domain që keni, renditja më e lartë që do të merrni" - kjo nuk mund të jetë gjithsesi 100% e vlefshme. Vetëm mbani në mend, që një periudhë e një aktiviteti të mirë ndikon në autoritetin e domenit, duhet ta pranojmë. Në fund të fundit, megjithatë, një moshë domain me SEO ende mund të përzënë rangut të internetit në mënyrën e vet, të dy pozitive dhe të kundërt Source .

December 22, 2017