Back to Question Center
0

Cilat janë momentet më përcaktuese të optimizimit të web search engine?

1 answers:

Interneti është gjithnjë në rritje dhe zhvillohet sferë. Çdo ditë njerëzit ngarkojnë ton informacione të ndryshme cilësore në motorët e kërkimit. Për të kuptuar se cilat përmbajtje mund të jenë të dobishme për përdoruesit dhe ta dallojnë atë nga spam, motorët e kërkimit të mëdhenj si Google duhet të përmirësojnë dhe përditësojnë rregullisht algoritmet e tyre. Duke vepruar kështu, ata u japin mundësi pronarëve të internetit dhe përdoruesve të mesëm që të përfitojnë nga të dhënat e cilësisë. Për më tepër, përditësimet e rregullta të algoritmeve u mundësojnë motorëve të kërkimit që të penalizojnë spammers dhe specialistë SEO të zezë. Pra, për të qëndruar në krye të lojës SEO, duhet të jeni të vetëdijshëm për të gjitha risitë në industrinë e kërkimit të motorëve të kërkimit në internet dhe të bëni përmirësime të duhura në faqen tuaj. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë tre momente përcaktuese që ndryshuan natyrën e SEO dhe bëjnë ekspertët SEO të ndryshojnë metodat e tyre të optimizimit të faqes. Vlen të thuhet se gjatë dhjetëvjeçarit të fundit përditësimet e algoritmeve të Google kanë ndryshuar në mënyrë drastike rregullat e motorrit të kërkimit

web search engine optimization

optimization. Ndërkohë që disa tregtarë online ranë në rënie në renditjen e tyre pas përditësimeve të Google, pronarët e faqeve të tjera të largëta vizituan këtë mundësi për të përmirësuar pozicionet e tyre në SERP. Sot do të flasim për tre përditësime më të fuqishme të algoritmeve që ndryshuan SEO-në e sotme.

  • Përditësimi i parë i Google Florida

Përditësimi i parë i Google ndodhi në nëntor 2003. Është i njohur si azhurnimi i Google Florida. Ky përditësim ishte ndryshimi më i madh në renditjen e Google në ato kohë. Qëllimi kryesor i përditësimit të Floridës ishte që të goditej me specialistë SEO të zezë që kërkonin të manipulonin renditjen. Është projektuar për të shmangur këtë teknikë SEO të zezë-hat si mbushje fjalësh. Termi i "mbushjes së fjalëve" është shfaqur që nga ditët e hershme të zhvillimit të optimizimit të motorëve të kërkimit. Është një teknikë me hije që mundëson që webmasters të manipulojnë renditjen e kërkimit. Është një proces i futjes së fjalëve të veçanta ose grupeve të frazave kryesore në përmbajtje. Si rregull këto terma kërkimi nuk kishin lidhje me përmbajtjen dhe ishin të dizajnuara posaçërisht për botët e kërkimit, por jo për përdoruesit mesatar. Këto fraza mund të përsëriten përmes tekstit aq shpesh sa që të duket e panatyrshme. Pra, për të përmirësuar përvojën e përdoruesit me sistemin e motorëve të kërkimit, Google vendosi të penalizojë faqet e internetit ku plotësohet mbushja e fjalë kyçe. Pas kësaj risi, shumë vende humbën trafikun dhe pësuan shumë. U desh shumë kohë dhe përpjekje për pronarët e faqeve për të rivendosur reputacionin e burimeve të tyre në internet. Megjithatë, ishte një mësim i mirë për ata që po përpiqen të shkelin udhëzimet standarde të rangimit.

E dyta sipas madhësisë dhe ndikimit të saj në botën digjitale ishte përditësimi i Google Panda. Ajo u prezantua në shkurt të vitit 2011. Qëllimi kryesor i këtij filtri ishte të shmangte faqet e internetit me përmbajtje me cilësi të dobët që të punonin në rezultatet e kërkimit të TOP të Google. Duke vepruar kështu, Google dëshiron të kthejë faqet me cilësi të lartë dhe relevante pranë TOP të SERP dhe për të përmirësuar përvojën e përdoruesit gjatë kërkimit. Ky përditësim u trondit deri në 12% të rezultateve të kërkimit. Platformat më të mëdha të internetit me një rrjedhje të vazhdueshme të trafikut kanë humbur më shumë se 50% të vizitorëve të tyre për shkak të rënies së pozitave të tyre. Ky përditësim i Google dëmton vetëm ato faqe interneti që kanë përmbajtje me cilësi më të ulët. Për fusha të tjera, situata nuk u ndryshua në mënyrë dramatike. Google e bëri të qartë se cilësi më të lartë dhe përmbajtje maksimale relevante do të shpërblehet me renditje më të lartë, ndërsa tekstet me cilësi të ulët të palexueshme do të penalizohen. Panda u përqendrua kryesisht në faqet me përmbajtje të hollë. Ky filtër ishte një mënyrë e mirë për Google për të synuar fermat e përmbajtjeve pikërisht pasi ajo ishte duke u bërë një çështje e madhe në rezultatet e kërkimit me përmbajtjen e tij jo-unike të cilësisë së ulët që prireshin të rangohen për shkak të vëllimit absolut. Shkelësit kryesorë të rregullave nuk janë mbuluar nga ky filtër i Google deri në këtë datë. Në ditët e sotme, Google evoluon Panda si pjesë e algoritmit kryesor të renditjes. Ai shërben si pjesë e një përditësimi të ngadalshëm të kodimit, që zgjat muaj për ciklin. Si rezultat, u bë e vështirë të dihet nëse një vend po vuan nga përditësimi i Panda apo jo.

  • Google Penguin update

Algoritmi Google Penguin filloi në prill 2012. Është një algoritëm webspam i cili synon të penalizojë ata që nuk ndjekin udhëzimet e Google. Kur ky algoritëm hyn në fuqi, Google ka lëshuar deklaratën e mëposhtme:

".ky algoritëm paraqet një përmirësim tjetër në përpjekjet tona për të reduktuar spamimin dhe promovimin e përmbajtjes së cilësisë së lartë. Ndërsa ne nuk mund të zbulojmë sinjale specifike, sepse nuk duam t'u japim njerëzve një mënyrë për të ndeshur rezultatet e kërkimit tonë dhe përkeqësojnë përvojën për përdoruesit, këshillat tona për Webmasterat janë që të përqendrohemi në krijimin e faqeve me cilësi të lartë që krijojnë një përvojë të mirë përdorimi dhe të përdorin metoda të bardha SEO për hat (GOOGLE). "

Ajo synonte faqet e internetit që përdorin skemat e lidhjeve mashtruese për të ranguar lartë në Google. Ata tregtarë dhe webmasters online që morën një lëng të lidhjes në faqet e tyre duke përdorur teknika SEO të zezë-hat si blerja e linkut ose bujqësia lidhëse u ndaluan. Kur u lirua një azhurnim i Google Penguin, vendet që kanë ndërmarrë veprime për të hequr backlinks jo cilësore mund të rifitojnë renditjen. Nga ana e saj, Google ofron një mundësi për të hequr lidhjet e këqija shpejt dhe falas. Çdo gjë që ju nevojitet është të implementoni mjetin e lidhjeve të mospërputhjes së Google. Ata që u goditën nga përditësimi i Google Penguin duhej të prisnin derisa ky algoritëm të vazhdonte përsëri për të marrë pozicionet e tyre të rangut prapa.

Ky algoritëm ende ndikon renditjen e faqes në internet si cilësi dhe lidhjet përkatëse janë një pjesë e rëndësishme e sistemit të renditjes Google. Kjo është arsyeja pse mund të ju kushtojë reputacionin e faqes për të zbatuar teknikën SEO të web-sisë së zezë ose të punësoni ekipin joprofesional të SEO. Aktualisht, përditësimi i Penguin shkoi kryesisht pas keqpërdorimit të lidhjeve dhe preku 3,1% të pyetjeve Source .

December 22, 2017