Back to Question Center
0

Si të shtoni SEO shumëgjuhësore në faqen e internetit?

1 answers:

Në ditët e sotme, pothuajse gjithkush që drejton një faqe interneti komerciale mund të ketë sukses duke drejtuar një dyqan produkti ose një ofrues shërbimi në internet. U bë e mundur në sajë të fuqisë së lartë të Uebit, duke lejuar ndoshta çdo sipërmarrës online të angazhojë miliona klientë potencialë në të gjithë botën. Dhe adresimi i audiencës shumëgjuhësore në të gjithë kufijtë natyrisht do t'ju duhet të shtoni SEO në shumë gjuhë në faqen e internetit (përndryshe SEO ndërkombëtare). Në këtë mënyrë, drejtimi i një Search Engine Optimization duhur në nivel multilingual (ndërkombëtar) mund të shpejt të bëhet edhe më efikas se sa një SEO saktësisht në shënjestër SEO. Jo për të thënë se kur ju shtoni SEO ndërkombëtare në faqen e internetit, ju jeni vetëm duke hapur derën për panumërueshëm mijra të mundësive të ndryshme për projektin tuaj online (veçanërisht në qoftë se krahasohet me veprimet tradicionale tulla-dhe-llaç komerciale). Duke e marrë për të dhënë - domosdoshmëria për të shtuar SEO në faqen e internetit duke e lejuar atë të qëndrojë jashtë dhe të adresohet në audiencën globale është bërë kohët e fundit një DUHET për ndoshta çdo pronar biznesi online, i gatshëm dhe i gatshëm për një sukses të vërtetë të jashtëzakonshëm. Para se të filloni

Para së gjithash, para se të merrni një vendim të mirëformuar për të shtuar SEO në faqen e internetit në nivel ndërkombëtar, do t'ju duhet të vendosni vetën si një lider që dominon një treg të caktuar. Sapo biznesi juaj i ri të përfundojë këtë objektiv parësor në një gjuhë, gjërat e ardhshme që duhet të bëhen po dalin t'i adresohen disa audiencave të targetuara në disa vende të tjera. Me sa duket, ky proces fillon me përkthimin e faqeve web në një gjuhë të dytë dhe të tretë, duke pasur parasysh një nevojë të tmerrshme për të shtuar SEO në faqen e internetit në çdo nivel të mëvonshëm shumëgjuhësh. Pra, le të shqyrtojmë më në fund çështjen hap pas hapi.

Një gjë në një kohë

Shumë shpesh kompanitë po nxitojnë për të nisur faqet e tyre në shumë gjuhë që nga fillimi. Duke marrë parasysh se keni një buxhet të vërtetë të madh për periudhën e nisjes, ideja mund të duket e shëndoshë. Por këtu vjen një kujdes. Paramendoni, ne kemi nisur me sukses një dyqan në internet që shfaqet në krye të faqeve të rezultateve të motorëve të kërkimit (SERP), për shembull në anglisht. Dhe a ka ndonjë garanci që versionet tona të huaja, për shembull, të përkthehen në spanjisht ose gjermanisht? Unë nuk mendoj. Pra, kur duhet të fillojmë këtë zgjerim shumëgjuhësh? Unë besoj se koha më e mirë është një herë që keni filluar dhe keni arritur të mbani një website të suksesshëm në anglisht:

 • Keni një model të internetit të biznesit që punon mirë në anglisht
 • të përqëndrohet në një strukturë të arsyeshme të CMS dhe të internetit
 • Jini të mençur për të nisur vetëm një gjuhë të re në një kohë (duke bërë kështu, do të keni kohë të mjaftueshme për të shtuar SEO në faqen e internetit në atë gjuhë dhe kështu të merrni një renditje të jashtëzakonshme në SERP para se të hyni në nivelin e ardhshëm shumëgjuhësh)
 • Trajtojeni një kërkim të duhur fjalësh për çdo gjuhë të synuar që planifikoni të shtoni (në këtë mënyrë, zgjidhni vetëm fjalë kyçe relevante që kanë trafik të lartë kërkimi, por ende konkurrencë të dobët organike)
 • Çdo version i ri i përkthyer i faqes suaj të internetit duhet të përfshijë së paku dy faqe të blogut ose ndonjë përmbajtje tjetër të përbashkët (ta bëni atë sa më shpejt që të jetë e mundur, duke promovuar faqet tuaja të internetit përmes një fushate shumëgjuhësore të ndërtimit të lidhjeve) 21)

add seo

Kontroll i dyfishtë ol për çdo gjë

Duke shkuar në gjuhë të ndryshme, duhet të konsideroni marrjen e një Sistemi të Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS). Nuk ka nevojë për të trajtuar disa baza të ndryshme të të dhënave në një kohë, pasi unë rekomandoj që të mbash të njëjtin CMS për të përkthyer përmbajtjen tënde me shkrim pa pushim. Ka shumë sisteme moderne të menaxhimit të përmbajtjes që ju lejon të krijoni faqet e internetit të shumta në gjuhë të ndryshme duke ndarë një bazë të dhënash të vetme. Ndër të tjerët, unë sugjeroj që të përdorni një nga këto: Joomla, Magento, WordPress ose Drupal. Në këtë mënyrë, mund të keni disa përparësi të mira, si më poshtë:

 • zvogëlo hapësirën e pritjes, me shpenzime shumë më të lira pritëse (mbani mend, Google nuk bën dallim për vendndodhjen tuaj pritëse, për të treguar audiencën tuaj aktuale të synuar)
 • kontroll efektiv i stokut mbi versione të ndryshme ose faqet e internetit të shumta
 • përditësim me shumicë për të gjitha faqet e internetit në të njëjtën kohë, duhet të merreni me redesign ose zhvillim për një të vetme

Rekomandoj që të shqyrtoj mundësitë e mëposhtme për të ndërtuar strukturën tuaj të internetit:

 • Domenet e nivelit të lartë dhe të koduar të vendit (për shembull.
 • Çdo dosje në nivel botëror duhet të ketë nën-domenet
 • Nën-dosjet që vijnë për çdo domain të nivelit global
 • Konsideroni parametrat URL
 • Kontrolloni gjuhën me cookies

Sa për mua, zgjedhja e domain-koduar domains për të shtuar SEO në faqen e internetit ka disa avantazhe. Duke pasur një vend gjeotarkues është i shkëlqyeshëm për t'u quajtur, ashtu si çdo përdorues do të tregohet menjëherë, se biznesi juaj ndërkombëtar është mjaft serioz që të përqëndrohet në çdo shtet të veçantë individualisht. Në fund të fundit, një emër domain i pasur me fjalë kyçe mund të përkthehet lehtësisht për secilin vend për të bërë promovimin në internet për produktin ose shërbimin tuaj kryesor edhe më të fokusuar (vini re, ky opsion nuk do të bëjë, nëse keni të bëni me disa vargje të shumta, fokusuar në një fjalë të vetme ose një frazë kyçe).

seo website

Pjesa tjetër e materialeve të optimizimit global I përdorur për të shtuar SEO në faqen e internetit e mia.

Duke pasur një bazë të dhënash të vetme CMS është e madhe. Por është ende e vlefshme të kontrollohet nëse konfigurimi i përgjithshëm është plotësisht i saktë. Në këtë mënyrë, mund të përdorni etiketat hreflang që i tregojnë Google saktësisht se çfarë gjuhe (jo vendi) është secila web faqe në të vërtetë është e shkruar.

Duke marrë parasysh disa veçori të përkthimit, veçanërisht në lidhje me gramatikën e përsosur të vlerësuar nga Google, duhet të përdorni vetëm gramatikën më të saktë të shkrimit për secilën pjesë të faqes suaj. Por duke u thelluar më shumë vërejtja se rregullat e ciklit të lartë ndonjëherë mund të neglizhohen, thjesht në favor të optimizimit teknik. Dua të them se shumë uebfaqe me renditje të lartë shpesh përdorin shumë fjalë kyçe të dobëta gramatike ose fraza, të cilat ende provojnë të jenë shumë relevante dhe të përshtatshme. Pra, unë rekomandoj duke ndjekur rregulla strikte të gramatikës për paragrafët e plotë të tekstit, dhe kudo tjetër. Vetëm mos harroni se për metadatat tuaja, URL-të, dhe Anchor tekst ju jeni të lirë për të vënë një theks të veçantë në frazat kryesore kërkueshme vetëm, në vend të gramatikës së tyre.

Në përfundim, do të doja ta theksoja edhe një herë - duke përdorur një përkthim standard zakonisht duke lënë mënjanë shumë elemente kritike është mënyra më e keqe për të shtuar SEO në faqen e internetit. Për të arritur një optimizim të shkëlqyer ndërkombëtar për kërkimet dygjuhësore, unë rekomandoj që të ketë vetëm përkthim të saktë të uebfaqes, i cili përfshin një ndërtim të plotë të lidhjeve dhe një hulumtimi në thellësi të fjalëve. Dhe kurrë mos nxitoni duke u përpjekur për të mbuluar disa gjuhë në të njëjtën kohë, pasi një biznes online ndërkombëtar thjesht i suksesshëm ka nevojë të bëjë gjithçka në mënyrë të vazhdueshme, një gjë pas tjetrës Source .

December 22, 2017