Back to Question Center
0

Cilat janë strategjitë më të zakonshme të optimizimit të motorëve të kërkimit?

1 answers:

Duke marrë parasysh SEO si një grup të plotë të teknikave me qëllim final për të marrë renditjen tuaj më të lartë në listën e SERP-ve, ekzistojnë tre strategji bazë të optimizimit të motorëve të kërkimit. Ato përdoren nga pjesa më e madhe e bizneseve me kapacitet të ndryshëm, ose nga kompanitë me përmasa të vogla, të etur për të nisur veprimin e tyre në internet që nga fillimi, ose ata që tashmë kanë arritur disa rezultate bindëse në biznesin e tullave dhe mortajave tradicionale dhe ndjenjën e domosdoshmërisë për të shkuar përpara dhe për të shkuar në internet. Nëse ju do të provoni veten në DIY SEO, ose keni ardhur tashmë në një vendim të mirë-formuar për të marrë ndihmën e ekipit me përvojë të vjetër të ekspertëve të industrisë, gjithsesi, ju duhet të jeni të vetëdijshëm për tre strategjitë themelore të motorëve të kërkimit. Vetëm t'i mbani në mend para se të filloni me optimizimin e faqes tuaj. Le të fillojmë me White Hat SEO, si teknikë më e njohur dhe e përdorur gjerësisht, larg nga pjesa tjetër e strategjive të optimizimit të motorëve të kërkimit

. Aplikimi për një SEO të Bardhë Hat do të thotë të kesh optimizim punon për të rritur renditjen e kërkimit të faqes, duke respektuar në mënyrë rigoroze udhëzimet dhe rekomandimet e bëra nga vetë Google. White Hat SEO po bastizon plane veprimi të drejta dhe pa shkelje, të tilla si zhvillimi i përmbajtjes cilësore, duke bërë ndërtimin e duhur (jo të paguar!), Duke punuar në optimizimin e HTML. Po, do të jetë punë e vështirë për të bërë. Megjithëse, zgjedhja e mënyrës së drejtë të White Hat SEO do të thotë të ndihesh i sigurt dhe të mbështetesh në progres gradual, por të qëndrueshëm dhe afatgjatë.

Ashtu si antipodat e dëmshme të taktikave të White Hat SEO, strategjitë e kërkimit të Black Hat janë më shumë të orientuara në rezultate sesa lojtarë të pastër. Black Hat SEO po përdor skema të ndryshme teknike për të shfrytëzuar çdo spot të vërtetë të dobët në algoritmet e kërkimit të Google. Objektivi kryesor, gjithsesi, mbetet i njëjtë - duke marrë renditje më të larta për faqet e internetit. Shkelja në anën e errët mund t'ju ofrojë një fitim të paparashikueshëm, ndonjëherë edhe të rrezikshëm, por të shpejtë por afatshkurtër në renditje. Duke vepruar kështu, Black Hat SEO zakonisht shkon për abuzimin me spam-in e lidhjes, përmbajtjen e tekstit të fshehur ose të mbuluar, mbushjen e fjalëve dhe shumë shkelje të tjera.

Ka një të ashtuquajtur SEO Gray Hat, i cili thjesht kombinon gjetjet më të mira të dy strategjive më të rëndësishme të optimizimit të motorëve të kërkimit, ne kanë shikuar vetëm përmes. Në fakt, një i mençur Gray Hat SEO nënkupton përdorimin e taktikave ligjore më të efektshme kur është e mundur, duke i ushqyer ata me disa shkelje premtuese ende ende të pa shfrytëzuara nga masat. Në këtë mënyrë, mund të fitojmë një përparim mjaft të arsyeshëm, pa paguar shumë rrezikun që të kapemi për një shkelje dhe të penalizohet nga Google.

Natyrisht, zgjedhja midis këtyre strategjive të optimizimit të motorëve të kërkimit të kundërta duhet të jetë zgjedhja personale e individit. Është për ty të vendosësh se në ç'mënyrë do të veprosh. Vetëm mos harroni një gjë e vogël - shfrytëzimi i pikave të dobëta të algoritmave të kërkimit mund të duket shumë tërheqës për ata që kërkojnë vetëm progres të shpejtë. Por Google është ende duke mbajtur një sy në internet. Pra, kur luani një lojë të rremë, mos harroni se mund të ndëshkohet në çdo kohë, duke filluar me penalizimin e rangut të lehtë dhe deri në tërheqjen e gjithë autoritetit të domenit Source .

December 22, 2017