Back to Question Center
0

SSL dhe SEO: a kanë rëndësi të dyja?

1 answers:

Le të fillojmë të kujtojmë disa nga kërkimet tuaja më të fundit, duke shpërfillur atë që kërkoni, ose duke kontrolluar kundërshtarët tuaj ose duke kërkuar për disa produkte ose shërbime në Web. Ju ndoshta keni vizituar faqet e internetit HTTP dhe HTTPS. Por cili është dallimi i vërtetë mes tyre, veçanërisht nga këndvështrimi i SSL dhe SEO? Duke marrë parasysh ndikimin e tyre të ndërsjellë në e-commerce dhe shumicën e çdo dyqani në internet, le të shohim se sa mirë janë SSL dhe SEO në realitet.

ssl and seo

A janë SSL dhe SEO aq të dobishme kur veprojnë së bashku?

Le të fillojmë me disa prej sfondeve teknike dhe të shohim se si funksionon SSL. Duke qenë pjesë e Hypertext Transport Protocol Security, përdor një çelës 2048 bit për të mbrojtur përvojën e përdoruesit nëpërmjet procedurave të sigurisë të legalizimit, verifikimit dhe enkriptimit ndërmjet serverit të uebit dhe shfletuesit të internetit. Në thelb, siguria SSL vjen në tre shtresa:

  • Encryption punon për të siguruar që veprimet e përdoruesit aktual nuk janë të kontrollueshme, kështu që çdo informacion nuk mund të rrëmbehet nga të përhershme.
  • Procedura e autentifikimit ndihmon për të rezistuar sulmet e hakerëve duke ndërtuar besueshmëri më të fortë mes përdoruesve
  • Integriteti i të dhënave shërben për të parandaluar çdo skedar nga korrupsioni ose modifikimi i paautorizuar gjatë transferimit
  • Dhe le të kthehemi më në fund - cili është lidhja aktuale midis SSL dhe SEO? Ose si është siguria e renditjes së faqes tënde në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit? Ashtu si çdo pronësi e mirë në vend, duke sjellë një efekt pozitiv drejt renditjes suaj, si dhe vetë shkalla e trafikut dhe konvertimit. Unë do të thotë sigurinë e internetit tuaj gjithashtu ka një ndikim të drejtpërdrejtë në algoritme kërkimi Google kur të vendosni për të ju dhënë me një renditje të lartë. Më poshtë kemi shqyrtuar ndërlidhjet midis SSL dhe SEO në tre drejtime themelore - renditja, trafiku dhe konvertimi:

    • Siç është përmendur tashmë, renditjet tuaja të internetit tani janë edhe më të varur nga siguria SSL se kurrë më parë. Duke u kthyer mbrapsht në 2014-2015 kur Google lëshoi ​​algoritmet e tij të para për të favorizuar faqet e internetit të bazuara në HTTPS, siguria SSL ishte vetëm një komponent i lehtë algoritmi për marrjen e vendimit përfundimtar. Por sot, sipas statistikave zyrtare, gati gjysma e rezultateve të kërkimit organik të Google po i referohen faqeve të bazuara në HTTPS të siguruara me certifikatë SSL. Për më tepër, vetëm rreth 1 përqind e të gjitha kornizave online në internet vlerësohet të jenë të sigurta. Pra, pse të mos përdorni SSL dhe SEO thjesht për të marrë përpara konkurrencës, një herë e përgjithmonë?
    • Duke marrë parasysh fitimet e trafikut, renditja më e mirë zakonisht sjell një rrjedhë më të madhe të trafikut, vetëm për shkak se më shumë përdorues po vizitojnë faqen tuaj, audiencën më të gjerë që do të angazhoheni. Për më tepër, siguria e disponueshme e internetit i jep çdo blerësi potencial duke shfletuar në internet një sinjal aktiv në autoritetin dhe besueshmërinë e faqes tuaj. Shumica e përdoruesve kanë të ngjarë të kalojnë të gjitha burimet jo të sigurta dhe të klikojnë në rezultatin e kërkimit duke i çuar ato në faqet e uebit, duke i dhënë një shtysë normës së CTR-së së faqes suaj.
    • Në fund të fundit, SSL dhe SEO mund të punojnë së bashku për të ndikuar në conversions tuaj në mënyrë të konsiderueshme. Dua të them se më shumë klientë potencialë do të shndërrohen në ato reale, sapo të vizitojnë faqen tuaj të mirë të siguruar me një autoritet të besueshëm. Vetëm mos harroni se sipas sondazheve kryesore, mbi 80% e klientëve të pazhvilluar do të refuzonin angazhimin e tyre për të blerë, thjesht duke zbuluar se të dhënat e tyre personale të mbushura vetëm vijnë përmes lidhjes së pasigurt Source .
December 22, 2017