Back to Question Center
0

A ka gjë të tillë si informacion i keq SEO?

1 answers:

Të gjithë ju me siguri keni hasur në ton përmbajtje në lidhje me optimizimin e motorëve të kërkimit në internet. Nëse keni të paktën një përvojë të vogël në këtë sferë, mund të dalloni midis këshillave cilësore të SEO dhe këshillave (si MOZ, Semalt ose Search Engine Journal ofrojnë) dhe të padobishme dhe ndonjëherë edhe informacione të gabuara në lidhje me procedurat e optimizimit të ofruara nga jo-profesionistë. Megjithatë, nëse jeni një i sapoardhur në sferën e marketingut dixhital, disa artikuj cilësorë mund të jenë pak konfuze për ju dhe madje edhe të shkatërrojnë renditjen tuaj në Google. Në këtë udhëzues të shkurtër, unë do t'ju jap disa nocione se cilat këshilla krejtësisht të gabuara SEO ju duhet të shmangni për të bërë biznesin tuaj online të begatë.

seo information

Përkufizimi i informacionit të keq SEO

Nëse jeni të pyesin se çfarë përmbajtje të keq SEO është, unë ju këshilloj të lexoni këtë paragraf me kujdes. Përmbajtja e keqe e SEO-it është e tëra për të vjetërsuar, të padobishme dhe jashtë kufijve të informacionit të standardeve të motorëve të kërkimit. Është e lehtë të dallosh përmbajtjen e keqe të SEO-it, pasi zakonisht fillon me fjalët "si e përmirësoj SEO-në e mia në një ditë ". Shpesh, artikujt e tillë përmbajnë një nëntekst promovuese të caktuar. Specialistët SEO të Black-Hat krijojnë një histori të tillë të pabesueshme për të promovuar shërbimet e tyre. Unë ju këshilloj që të mos lexoni këto lloj artikujsh, pasi ato nuk mbartin ndonjë informacion të vlefshëm. Për më tepër, ju jeni duke rrezikuar të shkatërroni renditjen tuaj të internetit duke ndjekur këshilla SEO të zezë. Pra, le të diskutojmë se cilat këshilla optimizimi duhet të shmangim që të mos dëmtojmë reputacionin tonë të faqes.

  • Fjalë kyçe mbushje

Një nga këshilla më të përdorur gjerësisht SEO është stuffing fjalen. Ndërkohë që Google bëhet çdo ditë më i zgjuar, ky lloj i optimizimeve vazhdon. Sot, ju duhet të krijoni përmbajtjen tuaj për vizitorët e faqes, jo për bots kërkim. Për më tepër, bots Google gjithashtu mund të vlerësojë cilësinë e përmbajtjes tuaj dhe numërimin e numrit të fjalë kyçe. Nëse keni më shumë se pesë fjalë kyçe për faqe, ju rrezikoni të merrni dënime me Google. Për më tepër, një përmbajtje e mbushur nuk është e lexueshme dhe nuk mund të jetë e dobishme për përdoruesit ashtu siç është krijuar vetëm për qëllime reklamimi. Në vend që të mbushni përmbajtjen tuaj me fjalë kyçe, duhet të zgjidhni frazat kryesore të vëllimit të trafikut dhe të futni ato në titujt tuaj, përshkrimet, hapjen e paragrafëve, ALT dhe vetëm disa herë në tekst.

Disa specialistë të ashtuquajtur SEO shkruajnë se nuk ka kërcënime në përmbajtje të dyfishta

  • . Megjithatë, është një gjykim i gabuar. Duke botuar përmbajtje të kopjuar, ju manipuloni motorët e kërkimit duke i joshur ata që të shohin gjërat ashtu siç dëshironi, në vend se të jenë në të vërtetë. Pra, përmbajtja jo origjinale mund të shkaktojë rënie në renditjen tuaj në faqen e internetit. Ka një përqindje relativisht të vogël që ju mund të merrni dënime të Google për përmbajtje të dyfishtë. Sidoqoftë, nuk do të përmirësoni saktësisht prezencën në internet të faqes tuaj duke gjeneruar përmbajtje të kopjuar, pasi Google tashmë ka të njëjtin përmbajtje në indeksin e tij. Nëse keni nevojë të keni disa përmbajtje të dyfishta në faqen tuaj për shkak të nevojave të njëjta të biznesit, nuk duhet të "indeksoni dhe mos ndiqni" këtë përmbajtje për të shmangur çdo rezultat negativ Source .

December 22, 2017