Back to Question Center
0

Cilat janë parimet e lokalizimit me kosto efektive SEO?

1 answers:

Duke kërkuar një mënyrë të thjeshtë për të marrë fjalë kyçe të drejtë në përmbajtje të lokalizuar? Shiko jo më tej se ky artikull! Sot, ne do t'ju tregojmë se si të kryeni vendndodhjen e SEO me kosto efektive duke aplikuar disa mjete të dobishme të të dhënave SEO.

Pasi të keni arritur të krijoni bazat, mund të rrini në të njëjtën rrjedhë pune për çdo version të gjuhës ose versionit të mbetur që dëshironi. Pra, le të fillojmë.

cost effective seo

Udhëzues 7-Hapi për Lokalizimin me kosto efektive SEO:

) Ekspertët e Semalt rekomandojnë që ju të ndiqni këto hapa kur përgatitni tekstin burimor për lokalizimin SEO:

 • Duke u siguruar që dendësia e fjalës është nën 2. 5%;
 • Përfshirja në kopje e një shumëllojshmërie të gjerë të fjalëve dhe temave;
 • Duke përfshirë në kopjen tuaj të gjitha fjalë kyçe relevante për biznesin tuaj.

  Ky hap kërkon që të kaloni tekstin tuaj të burimit dhe të ekstraktoni kushtet kyçe, duke përfshirë:

  )

 • Fjalë kyçe të markave;
 • Fjalë kyçe të produktit / shërbimit me të gjithë ekuivalentët ekzistues;
 • fjalë kyçe informuese, duke përfshirë karakteristikat e produktit, çështjet, zgjidhjet dhe FAQ;
 • folje, mbiemra dhe adverb që karakterizojnë biznesin tuaj;
 • Fjalë kyçe transaksionare.

Pasi të jeni bërë me këtë, listoni të gjitha termat e nxjerra dhe krijoni një termbase. Pastaj kategorizoni fjalë kyçe që keni gjetur në mënyrë që t'i lidhni me ekuivalentët e saktë më vonë.

Kjo kryhet zakonisht duke shtuar temat relevante në gjuhën e synuar për termat e gjuhës së burimit. Ju mund të shtoni tema të tjera të lidhura me shërbimin tuaj, si dhe transkriptimin e fjalëve dhe gabimet e shpeshta. Pas shtimit, përfundoni listën tuaj të rekomandimeve. Specialistët e mendimit sugjerojnë përdorimin e mjet ClickStream për të analizuar vëllimet e kërkimit. Një tjetër gjë që duhet të bëni është të kërkoni një folës amtare për t'ju ndihmuar të gjeni një ndeshje midis numrit më të madh të burimeve të termave me ato të gjetura rishtazi

. Tregoni amtare që të zgjedhni afatin më të kërkuar nëse ka disa opsione. Në rast se ekziston një ndeshje e pjesshme, pyeti amtare që të ndajë fjalen e synuar në fjalë të shumta dhe pastaj ndeshje.

Kërko për një Përkthyes me CAT Tools

Mjetet CAT lejojnë përkthyesit të përdorin një termbase në kohë reale gjatë përkthimit. Ata ofrojnë termin e duhur nga termbase sa herë që ndodh në tekstin burimor. Për më tepër, këto mjete kanë një seksion të ndërtuar në pyetje dhe përgjigje që bën të mundur kontrollimin nëse përdorimi i termit është i drejtë apo i gabuar.

Sot, proz. com konsiderohet të jetë një nga drejtoritë më të mëdha të përkthyesve. Kjo lejon përdoruesit të përcaktojnë kërkesat e tyre të mjeteve CAT në hetim. Specifikimi i formatit të skedarit të termbase është gjithashtu shumë e këshillueshme pasi shumica e përkthyesve mund të vlerësojnë se sa e lehtë apo e vështirë është që të importohet skedari i zgjedhur në mjetin CAT që po përdorin.

effective local seo

Shkruani një caktim për korrigjuesin

Sapo të keni marrë përkthimin me termat dhe frazat kyçe, kohë për të krijuar një detyrë për një korrektor. Qëllimi i detyrës është të sigurohet se stili i tekstit të synuar është i natyrshëm dhe të gjitha termat kryesorë në përkthim janë të shkruara dhe përputhen saktë.

Final SEO Tune-Up

Hapi i fundit ka të bëjë me redaktimin e tekstit të synuar dhe duke shtuar disa fjalë kyçe të palidhura nga dosja, aty ku nevojitet. Gjithashtu, lokalizoni informacionin e NAP dhe shenjën e skemës. Kjo eshte.

Keni disa ide të tjera se si të bëni vendndodhjen e SEO me kosto efektive? Ndjeni mirëpritur t'i ndani me ekipin e Semalt Source . Ne gjithmonë duam të dëgjojmë nga lexuesit tanë!

December 22, 2017