Back to Question Center
0

Ku qëndron shpjegimi i duhur SEO, duke pasur parasysh Search Engine Marketing?

1 answers:
Unë shpesh dëgjoj përgjigje të pasakta nga shumë udhëheqës biznesi dhe madje edhe menaxherë të suksesshëm, inteligjentë dhe të mençur. Të gjithë ata ankohen se janë të hutuar me termat e Search Engine Marketing (SEM) dhe shpjegime adekuate SEO. Në fakt, të dyja konceptet janë të mëdha dhe për këtë arsye zakonisht i referohen në mënyrë të ndjeshme nga operatorët e industrisë. Le të përballet me atë - shumica e tyre janë shumë larg nga të qenit me të vërtetë i saktë, duke sjellë shumë konfuzion në vend.

Le t'i bëjmë gjërat në fund të fundit. Po, Search Engine Optimization (SEO) dhe Search Engine Marketing (SEM) janë drejtuar me të vërtetë për motorët e kërkimit. Por ata po e bëjnë këtë në dy mënyra të ndryshme, të paktën për përdorimin e disa fjalëve të ndryshme. Unë do të thotë, Marketing dhe Optimization mori përkufizime shumë të plotë dhe të gjerë, për të mos thënë aplikimin e tyre të përgjithshëm. Unë sugjeroj që të shikoni përmes një liste të shkurtër të ndryshimeve më themelore mes tyre, për të kuptuar të drejtën e SEM, të kompletuar plotësisht me shpjegime të qarta SEO.

 seo explanation

Le të kemi një analogji të papërpunuar për të parë ndryshimin në të njëjtën kohë. Imagjinoni që Marketingu juaj Digital është një automobil. Për funksionimin e duhur, automjeti juaj duhet të ketë kujdesin e duhur të motorit të tij, në përputhje me ruajtjen, për shembull, furnizimin e karburantit të përsëritur. Marrja e këtyre metaforave si pikënisje, mund të vazhdojmë me një krahasim të thjeshtë. Po, krahasimi im i guximshëm është larg nga çdo vëzhgim i saktë, por ata duhet të bëjnë, të paktën tani për tani.

Mirëmbajtja e motorit do të jetë paralel me procesin e Search Engine Optimization. Ai mbulon aspekte të ndryshme, të tilla si kontrollimi i presionit, vaji, nivelet e ujit, si dhe përfshin shumë punë të ndryshme për të mbajtur motorin duke punuar. Për një performancë më të mirë, gjithmonë mund të merrni disa pjesë shtesë ose të zëvendësoni ato ekzistuese me ato më të reja. Duke bërë kështu, ju do të arrini eksperiencën më efikase të vozitjes për çdo ditë. Kjo është ajo që unë besoj se shpjegimi më i thjeshtë është SEO. Për ta bërë këtë analogji edhe më bindëse, ne lehtë mund ta krahasojmë atë me këtë aspekt vërtet të pakëndshëm të pronësisë së automjetit të urryer nga pjesa më e madhe e shoferëve, unë do të pranoj. Në anën tjetër, Search Engine Marketing mund të krahasohet me një nevojë të pashmangshme dhe të përsëritur të vendosni gaz të freskët në rezervuarin e karburantit të automjetit tuaj. Duke marrë referencën e mëparshme për punët e mirëmbajtjes në mënyrë të barabartë për një shpjegim të thjeshtuar të SEO, bëhet e qartë se pothuajse çdo punë e mbështetjes dhe riparimit mund të minimizohet ndoshta deri në një shkallë bazë. Duke bërë kështu (p.sh.G. , duke trajtuar faqen tuaj vetëm me përpjekjet e fundit të SEO), ju do të jeni në gjendje të shtyni shumicën e shpenzimeve shumë të mëdha për një kohë të gjatë, por mbani ende automjetin tuaj, të paktën në nivelin e shkëmbinjve. Rimbushja e karburantit për SMM, nga ana tjetër, është ende e domosdoshme, duke mbetur kështu mënyra e vetme për të përdorur motorin tuaj, duke ngarë makinën ku të doni dhe kur keni nevojë për të gjithë kohën.

seo marketing

Përfundim

Të dy SEO dhe SEM veprojnë në të njëjtën fushë. Unë do të thotë të sjellësh më shumë vizitorë në platformën tuaj online. Për sqarimin e sinqertë të SEO, drejtimi i një uebfaqeje optimale dhe të mirëmbajtur komerciale do t'ju sjellë më shumë trafik organik cilësor. Është një investim afatgjatë dhe i mundimshëm, i cili siguron rrjedhën tuaj të qëndrueshme të klientëve të vërtetë dhe kështu të ardhurat. Bastet SEM në kërkim të paguar, nga ana tjetër, vazhdimisht duhet të ushqehen me para në dorë. Ajo drejton trafikun tuaj menjëherë, duke treguar rezultate të menjëhershme, por në mënyrën e vet Source .

December 22, 2017