Back to Question Center
0

Si të bëheni specialist i marketingut aktiv online?

1 answers:

Bota moderne e sotme është bërë edhe më shumë e dixhitalizuar se kurrë më parë, pasi vlerësimet më të zakonshme na tregojnë se më shumë se gjysma e popullsisë globale janë përdorues në këmbë, duke shfletuar në internet pothuajse çdo ditë. Tani mbi 3 miliardë përdorues online po e ngasin industrinë e marketingut digjital për një ndikim gjithnjë më të madh në jetën tonë reale. Si rezultat, sektorë të tillë dixhitalë të punësimit si specialistë të marketingut në internet, menaxher i shitjeve, kërkime në Internet, CRM ose ekspert për zhvillimin e produkteve janë duke u kërkuar fuqimisht nga numri gjithnjë e më i madh i kompanive që lidhen me industrinë.

online marketing specialist

Para se të fillojmë, le të kuptojmë atë edhe një herë. Kur themi specialist i marketingut në internet, më së shpeshti po bëjmë një referencë për promovimin e markës ose produktit në mediat digjitale. Kjo fushë e marketingut të mëparshëm ka të bëjë me fushatat reklamuese online përmes kanaleve digjitale bazuar në mjetet më thelbësore të internetit të email-it dhe mediave sociale. Një specialist modern i marketingut online është i përqendruar në ndërtimin e një autoriteti më të fortë të markës, duke përforcuar ndërgjegjësimin online të më shumë klientëve potencialë për konvertim më të madh duke i çuar ato në blerësit e vërtetë, pasi të gjithë. Lojtarët kryesorë këtu janë përdorur tashmë për të investuar në fushata të ndryshme të marketingut dixhital, si kërkim i madh i të dhënave, marketingu i përmbajtjes dhe kështu me radhë. Dhe qëllimi parësor i pothuajse çdo specialistëve të marketingut online është që të angazhohen më shumë konsumatorë përmes rritjes së trafikut organik ose të paguar.


Pra, pse marketing dixhital është bërë aq popullor në të gjithë botën? Dhe, për këtë arsye, pse është specialist i marketingut online, kështu që kërkohet tani me qira? Para së gjithash, marketingu dixhital modern lehtë mund të përballojë një saktësi të synuar, shpesh të afta për të dhënë rezultate mjaft të shpejta. Është shumë më e lirë dhe definitivisht më efikase ndaj asaj origjinale. Edhe përparësitë e përmendura më sipër janë mjaft bindëse, duhet të pranoj. Pra, cilat janë aftësitë më praktike për t'u zotëruar tani nga çdo specialist i marketingut në internet që lëviz rrugën drejt suksesit profesional?


Le të përpiqemi të formësojmë se çfarë aftësie është e nevojshme për t'u bërë një kandidat i kualifikuar i fushës. Gjë është se ka një numër të madh kursesh të ndryshme të ofruara në internet. Pra, është mjaft e vështirë për të bërë dallimin e duhur dhe për të dhënë ndonjë këshilla të saktë. Megjithatë, ajo që unë mund të them me siguri është se çdo specialist i marketingut online duhet të ketë një njohuri të thelluar në analitikën e uebit, të ndjehet i sigurt në terminologjinë bazë të marketingut dixhital, të kuptojë konceptet bazë të studimit origjinal, si dhe të njihet me fushat e përgjithshme dhe sferat e ngurta të marketingut dixhital modern.

seo specialist

Por si të gjeni kursin e duhur për t'u bërë specialist i marketingut të kualifikuar online? Besoj se kurset e tilla duhet të jenë thjesht të plotë dhe të plotë, sigurohuni që ata të mbulojnë së paku aspektet e mëposhtme kur bëjnë zgjedhjen e duhur:

  • konceptet bazë (Search Engine dhe Optimization Rate Rate, Social Media Marketingu i përmbajtjeve, Analytics-i i uebit, strategjitë e email dhe të marketingut të celularëve, Marketingu i kërkimit me pagesë, etj. )
  • mjete dhe korniza kryesore (Pay Per Click Ads, AdWords, Google Analytics, YouTube, Facebook, Twitter etj Source .)
December 22, 2017