Back to Question Center
0

A është e vërtetë se ka HTTPS dhe SEO ndikim në renditjen tuaj?

1 answers:

Le të marrim atë për të dhënë - sot, HTTPS dhe SEO ndikojnë fuqishëm çdo renditje në faqen e internetit në listën e faqeve të rezultateve të motor kërkimi, me pothuajse asnjë përjashtim. Ka arsye të mjaftueshme për të kaluar faqen e internetit nga HTTP në HTTPS, duke marrë parasysh trendin aktual global për përvojën më të mirë dhe më të sigurt të përdoruesve. Nga pikëpamja e drejtimit të një biznesi, për shembull, një dyqan në internet, HTTPS dhe ndikimi i SEO bëhet plotësisht i qartë. Ne duhet ta përballojmë atë - gjithmonë është shumë më mirë të veprohet në mënyrë proaktive. Dhe realiteti modern i Web-it na nevojitet të bëjmë çmos për të mbajtur çdo projekt të suksesshëm në internet përpara këtyre ndryshimeve. Për më tepër, vetë Google kohët e fundit ka shpallur prioritetin e saj të lartë, veçanërisht në një nivel më të lartë sigurie. Dhe ndoshta keni vërejtur se të gjitha shërbimet e mbështetura nga gjiganti i kërkimit tani po sigurojnë një lidhje të sigurt automatikisht (si vetë Google Search, Gmail, Drive Google etj.). E pra, shohim se ekipi i Google tani punon në bërjen e vendit në internet më të sigurt për shfletim dhe sigurimin e transaksioneve financiare, edhe më shumë se kurrë më parë!

Për të mos përmendur që lojtarët më të mëdhenj në tregun online janë gjithmonë duke bërë më të mirën e tyre për të ofruar vetëm produkte ose shërbime të klasës A-1. Në fakt, një nivel më parë i pabesueshëm i sigurisë përmes procedurave të sigurta të enkriptimit të HTTPS tashmë është bërë një gjendje standarde e drejtimit të bizneseve të tyre. Dua të them që klientët më me përvojë online presin që të merren vetëm me faqet e internetit që ofrojnë një nivel të mirë sigurie me HTTPS. Ata thjesht presin një përvojë të tillë të sigurt nga përdoruesit e parazgjedhur, duke lënë mënjanë ato platforma të vjetruara ende duke marrë pa certifikata SSL.

Ende hezitoni rreth ndikimit HTTPS dhe SEO në promovimin e faqes suaj të biznesit në listën e SERP-ve të Google? Ju gjithashtu mund të gjeni të gjitha përgjigjet në faqet zyrtare të internetit nga Google, të përbërë kryesisht për ata ende të pasigurt për marrjen e vendimit përfundimtar për të transferuar nga HTTP në HTTPS. Në vend që t'ju bindë për disa avantazhe të shpejta në promovimin në internet, të cilat vijnë nga impakti i përbashkët i HTTPS SEO, unë do të kesh një pasqyrë të shkurtër të procesit të kalimit nga HTTP në HTTPS për web faqen tuaj.

  • Bëni një blerje të certifikatës suaj SSL
   • Bëni një blerje të certifikatës suaj SSL
   • Kaloni nëpër procedurën e instalimit për certifikatën duke përdorur një llogari hosting të faqes suaj
   • Është e rëndësishme të keni kontroll të dyfishtë në të gjitha lidhjet tuaja, pasi sapo të përfundoni migrimin tuaj, çdo URL pa përditësimin e plotë të HTTPS do të humbasë përgjithmonë

   https or http

   Në fund të fundit, mos harroni të informoni motorët e kërkimit të transferimit faqen tuaj te internetit. Vetëm të ketë 301 përcjellje të konfiguruara në HTTPS, për të bërë që çdo përdorues që ka faqeshënuar ndonjë faqe të internetit të drejtohet automatikisht në ato të sapo përditësuara. Së fundi, nëse keni ndonjë problem me Google Search Console, unë rekomandoj krijimin e dy pronave individuale për të ndarë faqet HTTP dhe HTTPS me bazë për të parandaluar rrëmujë të tillë një herë dhe për të gjithë Source .

December 22, 2017