Back to Question Center
0

Si të kurseni progresin tim në SEO nëse ndryshoni domenin?

1 answers:

Një vendim i mirë-formuar për të ndryshuar një emër domain është i madh, me siguri. Por, duke pasur parasysh kushtet e zakonshme të ngutshme të nxitura nga çështjet buxhetore që dalin në rrugën drejt rimëkëmbjes së plotë të ekzekutimit, shumë prej nesh mund të ndihen të frustruar. Ndër rezultatet më realiste që ndodhin për SEO pas ndryshimit të domain, është një humbje e përkohshme e trafikut organik. Dëmi i tillë është zakonisht i shkallëzuar në 5-20% dhe pritet për trafikun e internetit, të paktën deri në periudhën fillestare deri në 3-4 javë zakonisht të nevojshme nga bosi i zvarritjes së Google për të studiuar URL-të e reja, përcjelljet ose ndonjë faqe tjetër jashtë faqe updates. Para së gjithash, ndihemi të qetë, pasi kjo kornizë kohore duhet të jetë patjetër e mjaftueshme për të kompensuar humbjet tuaja. Në këtë mënyrë, unë rekomandoj që të aplikoni për një fushatë PPC që synon emrin e markës suaj të biznesit, si dhe artikujt kryesorë të markave të padeklarueshme të aplikueshme për kërkim.

Më së shpeshti, pjesa më e madhe e webmasters dhe zhvilluesve të uebit do të fillonin të merrnin pas veprave terapeutike, duke filluar shërimin pasi që SEO dhe veprat e tyre të ndryshimit të domain-it tashmë janë nisur. Por ju gjithashtu mund të merrni një hap më larg. Dua të them që mund të shkoni për disa veprime paraprake që bëjnë më të mirën tuaj për të ndihmuar vetë Google, si dhe pjesën tjetër të motorëve të kërkimit, të kuptoni më mirë se çfarë do të ndodhë dhe të reagojnë në mënyrë adekuate. Pra, ju mund të mbani përparimin tuaj në SEO kthyer domain ndryshim dhe të gjithë rrëmujë rreth tij në një procedurë seamless. Unë sugjeroj që të ndiheni veten si një bosi, vetëm duke ndjekur këto hapa proaktive:

  • Rindërtimi i lidhjeve tuaja në bazë të faqeve të tjera të autoritetit të lartë të fushës është një ide e shkëlqyer. Ndërsa jeni i zënë me përditësimin dhe rindërtimin e linjave tuaja aktuale në Internet, ndjehuni të lirë të interpretoni domosdoshmërinë për të ndryshuar domenin si disa mundësi të mëdha të reja. Unë do të thotë që ju lehtë mund të bulti backlinks më të freskëta përmes javëve pas ndryshimit domain. Duke bërë kështu, do të dërgosh sinjale edhe më korrekte dhe të dobishme për Google. Dhe kjo do të jepet me renditje më të lartë në SERPs.
  • change domain

    • Mos harroni të ktheheni për backlinks tuaj të vjetër reworked me URL të reja. Ideja kryesore këtu është të fitoni përsëri grupin e plotë të backlinks cilësore duke reduktuar numërimin e përcjelljes në domen në të njëjtën kohë. Të shkosh, të zvarritesh në internet duke përdorur një vegël të veçantë (unë përdorem për të mbështetur në ahrefs), gjej lidhjet e tua me autoritetin më të fortë. Pasi të jenë të vendosura, sigurohuni që të bëni një përpjekje në terren duke përdorur email-in për të kërkuar një përditësim për të gjithë ata.
    • Më në fund, mos harroni të bëni promovimin për emrin tuaj të ri të domain përmes kanaleve të mediave sociale. Në këtë mënyrë, filloni me përditësimin e URL-së tuaj të internetit dhe emrin e markës së biznesit (nëse aplikohet) në kornizat më të njohura dhe të lidhura. Gjithashtu, do të ishte një ide shumë e mirë për të njoftuar një ndryshim domain për një ngjarje në disa prej kanaleve tuaja të mediave sociale. Kjo do t'ju ndihmojë të mbani audiencën e informuar se vetëm domenin tuaj do të ndryshojë, por vlerat e larta të produkteve apo shërbimeve tuaja do të jenë gjithshtu të njëjta gjithsesi Source .
December 22, 2017