Back to Question Center
0

Si për të përmirësuar faqen time për SEO ndërkombëtare?

1 answers:

Në ditët e sotme, bota moderne digjitale e Uebit po bëhet gjithnjë e më e globalizuar. Duke filluar nga Bashkimi Europian i mbuluar me qasje në Internet me mbi 80%, disa shtete edhe më të avancuara që e kanë atë në rreth 90% të territorit. Shifrat aktuale mund të jenë edhe më bindëse në Kinë me rreth 731 milionë përdorues të përhershëm, që përfaqësojnë vetëm gjysmën e vlerësimit të përgjithshëm të popullsisë. E pra, interneti ofron një sërë mundësish të ndryshme për ata pronarë të internetit që dëshirojnë të trajtohen në të gjithë kufijtë, pa barriera kulturore. Për të arritur këtë, megjithatë, çdo sipërmarrës online duhet të ketë një kuptim të gjerë të nevojave të klientëve të ndryshëm për t'u ofruar atyre vetëm produktet ose shërbimet më të kërkuara. Në të njëjtën kohë, krijimi i një përmbajtjeje të përshtatshme po bëhet gjithashtu një çështje që duhet të konsiderohet. Më së shpeshti, mund të mendoni se SEO-i ndërkombëtar do të thotë të kesh një përmbajtje të unifikuar që vjen në gjuhën angleze. Por situata nuk është aq e thjeshtë sa mund të duket fillimisht. Gjë është se përdorimi i parimeve bazë të SEO ndërkombëtare do të thotë të kihet parasysh dhe të përdorni përdorimin e duhur të teknikave të ndryshme të përkatësisë dhe lokalizimit, të mbështetura me shumë aspekte teknike të optimizimit të kërkimit. Për më tepër, nga këndvështrimi i strategjisë së marketingut global, trajtimi i një SEO të duhur ndërkombëtar të shkallës së plotë mund të bëhet një detyrë me të vërtetë gjithëpërfshirëse dhe me kohë. Më poshtë do të hedh një vështrim të shkurtër në skemat qendrore për ju që të merrni fuqizim me një SEO më ​​efikase ndërkombëtare dhe të maksimizoni potencialin komercial të gati çdo projekti online. Duke menduar globalisht, ju do të zbuloni se edhe vetë Google ka lloje të ndryshme përmbajtjesh dhe dizajne të ndryshme të paraqitura në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit (SERPs) për shtetet individuale

. Unë do të thotë që një pyetje fjalen individuale mund të sjellë një përgjigje të ndryshme nga vendi në vend. Në fakt, Google ka SERP-të e saj të dizajnuara nga interesat rajonalë dhe po bën më së miri për të ndjekur prirjet më të forta lokale për një eksperiencë më të mirë të përdoruesve në çdo vend. Sa për fjalë kyçe dhe normat e trafikut, nën kufizime të caktuara që dalin brenda gjuhëve të ndryshme dhe fjalorin lokal. Një pjesë e rëndësishme e fjalë kyçe të përgjithshme shpesh mund të mos arrijnë të marrin një përkthim thjesht adekuat. Kjo duhet të merret në konsideratë në radhë të parë, natyrisht duke pasur parasysh popullsinë lokale, interesat kulturore dhe shumë veçori të tjera ende jo plotësisht të qarta edhe tek webmasters më me përvojë. Kjo do të thotë që vende të ndryshme shpesh mund të kenë shumë pritshmëri të pakrahasueshme, madje edhe brenda së njëjtës industri. Jo për të përmendur markat ndërkombëtare, veçanërisht duke iu referuar asaj që pikërisht njerëzit duan të shohin para se të vijnë më në një vendim blerjeje. Para së gjithash, duke zhvilluar një strategji ndërkombëtare SEO, le ta marrim atë për të dhënë - duke u renditur mirë për një fjalë kyçe të veçantë, për shembull në Kinë, nuk do të thotë rezultati i njëjtë i bukur diku tjetër në mbarë botën. Si rezultat, do të duhet të filloni me optimizimin lokal të SEO, duke filluar një krijim përmbajtjeje pikërisht për auditorin që keni zgjedhur brenda një vendi të vetëm. Duke bërë kështu, do të kuptoni tendencat kryesore rajonale për trafikun, si dhe veçoritë në fjalëkalimet më të kërkuara. Gjithashtu, do të duhet të aplikoni për disa aspekte teknike të SEO në nivel edhe më global. Unë do të thotë që ju do të duhet të embed faqet tuaja web me hreflang tags.

Më së shumti, etiketa hreflang qëndron për një pjesë të kodit të përdorur nga Google për të identifikuar vendin e synuar dhe kështu gjuhën për përmbajtjen e faqes suaj. Kjo do t'ju ndihmojë të jeni të sigurt se përmbajtja e duhur shfaqet në rajonin e duhur në mënyrë korrekte. Për shembull, madje edhe brenda gjuhës spanjolle, do të kishte veçori të rëndësishme të fjalorit kur të personalizoni përmbajtjen tuaj për vetë Spanjën dhe, për shembull, ta shfaqni atë për përdoruesit argjentinas. Përdorimi i tags hreflang do të fuqizojë përmbajtjen tuaj me përvojë më të mirë të përdoruesit, duke shtuar më shumë relevancë në shkrimet tuaja.

Në të njëjtën kohë, përdorimi i etiketave hreflang ndihmon për të minimizuar kërcënimin potencial të përmbajtjes së kopjuar, duke u thënë Google se përmbajtja specifike ishte shkruar për audienca të ndryshme lokale me qëllim. Duke filluar me shënimin e përmbajtjes suaj, sugjeroj që të përdorni formatin ISO 639-1 për çdo gjuhë, në përputhje me që të gjitha faqet e sitit tuaj të vijnë jo më shumë se 10,000 URL ose t'i ndani në disa pjesë. Më poshtë janë 3 skema kryesore për t'u siguruar që përmbajtja juaj të futet në mënyrë të saktë me etiketat hreflang:

  • Merrni kokën HTTP të përkrahur me etiketën hreflang për të siguruar që po vjen me çdo faqe web

seo difficulties

Merrni strategjitë tuaja të lokalizuara dhe të unifikuara

)

Le ta marrim atë për të dhënë - duke bërë lokalizimin për SEO ndërkombëtare nuk do të thotë një përkthim i thjeshtë i përmbajtjes për faqet e veçanta të rajonit. Ne duhet ta përballojmë atë - krijimi i një lokalizimi të besueshëm do të thotë krijimi i shkrimeve të përmbajtjes që do të ishin më të rëndësishme për ato interesa lokale dhe tendencat e kërkimit. Unë do të thotë që ju do të keni për të trajtuar një hulumtim të veçantë fjalen për çdo vend që ju jeni drejtuar. E. G. , nëse do të mbuloni vende të shumta me biznesin tuaj, sugjeroj që të keni faqet e ndryshme të uljes dhe, sigurisht, përmbajtje të ndryshme për ta për të fituar një shikueshmëri më të mirë në faqet lokale, si dhe faqet e përgjithshme të rezultateve të motorëve të kërkimit.

Asnjëherë mos i krekoset pagesës së kohës dhe përpjekjeve për të bashkuar skemat tuaja të optimizimit global, lokal dhe celular për një strategji të vërtetë ndërkombëtare SEO. Sugjeroj që të bëj një listë prioritetesh, duke filluar me ato vende që kanë më shumë gjasa të ofrojnë më shumë klientë potencialë që kërkoni në kuadër të tregut tuaj të ngrohtë. Për shembull, nëse jeni në shënjestër të përdoruesve kinezë, më mirë duhet të mendoni se mbi 95% e përdoruesve të internetit lokal po shfletojnë në internet nëpërmjet pajisjeve portative. Kjo është arsyeja pse markat që duan të fitojnë konkurrencën duhet të kenë përmbajtjen e tyre të përshtatur mirë në lidhje me reagimin celular.

Më në fund, mos harro kurrë të matësh rezultatet e strategjisë suaj ndërkombëtare të SEO duke marrë matje të kujdesshme të ecurisë tënde aktuale. Bëni një kontroll të dyfishtë për të gjitha metrics tuaja brenda çdo rajoni të synuar sa më rregullisht të jetë e mundur. Gjithmonë kujtohuni për të ndjekur renditjen tuaj, si dhe për të siguruar që faqet tuaja të internetit janë të rangut të saktë për çdo vend ose rajon. Në fund të fundit, mos ndiheni të turpshëm për të përdorur një potencial të lartë të PPC për t'u zgjeruar në tregjet e reja. Përdorimi i drejtë i PPC-së në strategjinë tuaj ndërkombëtare të SEO do t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë sjelljet lokale, tendencat e konvertimit, si dhe të merrni tërheqje më të mirë në vendin e ri Source .

December 22, 2017