Back to Question Center
0

A e dini se çfarë lidh SEO origjinale dhe video optimization përmbajtje punon?

1 answers:

Përmbajtja e videos tani bëhet gjithnjë e më e nevojshme, sidomos në lidhje me strategjinë e marketingut në internet të plotë. Ndër pikat më të forta të videove informative të ngulitura në çdo faqe interneti, shoh avantazhe të tilla të para, duke çuar më shumë drejtime, duke ndërtuar autoritet më të besueshëm të markës me ndërgjegjësim më të mirë të konsumatorëve dhe më në fund mundësi më të mëdha për gjenerimin e të ardhurave për çdo online duke bërë në tërësi.

seo and video

Më së shpeshti, përmbajtja e videos është disi e lidhur vetëm me marketingun e mediave sociale në vetvete. Por është një gabim i madh të besosh kështu. Po, natyrisht, Twitter, Facebook, si dhe vetë YouTube janë gjërat e shkëlqyera për vendosjen e videove promocionale që tërheqin syrin tuaj. Të gjitha këto platforma janë të provuara dhe janë ideale për të vepruar kështu. Por këtu vjen një pyetje më shumë se sa kritike - çfarë ndodh nëse ka lidhje të ngushta ndërmjet përmbajtjes SEO dhe video? Si optimizimi i kërkimit në ditët e sotme po mbulon shumë më tepër aspekte përtej përmbajtjes. Në fakt, nga këndvështrimi i motorëve të kërkimit, të paturit e një përmbajtje video të optimizuar është sikur të kesh një përmbajtje cilësore, por në mënyrën e saj më personale. Më poshtë vjen një shqyrtim i shkurtër - nëse SEO dhe përmbajtja e videos duhet të vijnë dorë më dorë për të sjellë trafikun edhe më organik që zakonisht evoluon në çeqet e kualifikuara? Apo akoma asgjë për të? Mirë, unë jam duke qeshur këtu. Sa për mua, një domosdoshmëri e madhe për të pasur punimet e mia standarde në SEO dhe përmbajtjen e videos të integruar ngushtë me njëri-tjetrin tashmë është bërë një gjendje shumë e rastësishme e punëve. Do të provoj se kam të drejtë për këtë. Më poshtë do t'ju tregoj disa këshilla bindëse për të pasur një optimizim të vogël video me efikasitetin maksimal për biznesin tuaj online.

Para se të fillonim, le të kuptojmë një sugjerim të thjeshtë - faqja e faqes SEO dhe optimizimi i përmbajtjes së videos janë shumë të ngjashme, por ende jo identike. Ashtu si përmbajtja origjinale me shkrim, videot renditen nga Google duke pasur parasysh përmbajtjen cilësore dhe numrin e backlinks të fortë. Le të vëzhgojmë disa nga përvojat e mia të mëparshme për të bërë përdorimin më të mirë të natyrës së tyre të ngjashme.

Para së gjithash, le të vazhdojmë me transkriptime video. Duke pasur një përmbajtje video të transkriptuar në faqet tuaja të internetit do të ishte e mrekullueshme për të gjithë: përdoruesit e vërtetë gëzojnë të dhëna thjesht të rëndësishme dhe të angazhuara për një konvertim më të lartë, ndërsa motorët e kërkimit kanë më shumë gjasa të ju japin me renditje më të mirë në SERP. Duke vepruar në këtë mënyrë, ne duhet të bëjmë çmos për të ndihmuar crawlers "të lexojnë" përmbajtjen e videos në të njëjtën mënyrë sikur të ishte thjesht një copë shkrimesh e zakonshme. Do të duhet një transkriptim i plotë i fjalëve, si dhe theksimet e tekstit për çdo video që do të mbash. Për ta bërë këtë, unë sugjeroj që të përdorni një përvojë të denjë në këtë fushë të bërë nga Moz (vetëm shikoni videot e tyre fantastike në Whiteboard të premten). Ju gjithashtu mund të kërkoni për podcastet më të mira të formuara mirë nga udhëheqësit e tjerë të industrisë dhe të gjeni lehtësisht në internet.

semalt media

Së fundi, le të zbresim për optimizimin e meta të dhënave për videot. Siç e thashë, veçanërisht ky aspekt i punëve të përgjithshme SEO dhe të optimizimit të videos janë shumë të ngjashme Source . Vetëm përshkrimet tuaja video, si dhe çdo titull:

  • më bindës dhe mikpritës për klikim më të madh
  • )
  • meta përshkrimet që vijnë deri në 155 karaktere
  • tituj tërheqës që qëndrojnë nën 55 shenja
December 22, 2017