Back to Question Center
0

Janë SEO dhe mediat sociale të lidhura?

1 answers:

Ndikimi i Social Media dhe mënyra se si ajo është derdhur në fushën e Search Engine Optimization është ndoshta një nga pyetjet më të diskutueshme. Unë do të thotë misteret si kjo: si media sociale ndikon SEO? A janë këto dy koncepte që veprojnë në sinergji, aspak, ose aspak asgjë për të?

Këtu vjen një spoiler - përgjigjja më e shkurtër është po, kjo ndodh. Por do të ishte më korrekte të shihet interpretimi i dytë, më i gjerë dhe gjithëpërfshirës. Le të përballet me atë - mediat sociale patjetër kanë një lidhje me SEO, por a mund të jetë reciprok pasi të gjithë? Për fat të keq, unë jam i sigurt i vetëm një gjë të vogël - media sociale nuk ka, të paktën pozitiv, ndikim në SEO. Kjo thjesht nuk ndihmon në optimizimin e kërkimit në mënyrën se si shumica e njerëzve besojnë se ka.

how social media affects seo

Më poshtë do të kombinoj sugjerimet e mia me disa njohuri të vlefshme të dhëna nga anëtarët e ekipit të vetë Google. Para së gjithash, le të marrim atë për të dhënë - gjigandi i industrisë së kërkimit në botë nuk ka pasur asnjë konfirmim për mediat sociale për një faktor të rangut të drejtpërdrejtë. Dua të them, po, mediat sociale janë ende në mes të mënyrave krejtësisht të arsyeshme për të pasur një shikueshmëri më të mirë në internet për përmbajtjen. Dhe po, së fundi, është e gjitha për SEO. Çfarë mund të dimë me siguri se si mediat sociale ndikojnë në SEO? Pavarësisht nga përgjigja e saktë mund të jetë, është e qartë se mediat sociale në të vërtetë mund të ndihmojnë në optimizimin e Search Engine tuaj në tërësi. Por unë ende pyes veten, do të gjigantit të kërkimit të sjellë më shumë sinjale sociale në algoritmin e saj aktual të rangut?

Për momentin, algoritmet e kërkimit në Google nuk janë zbuluar kurrë. Kjo është arsyeja pse e vetmja mënyrë për të kuptuar modelet e sjelljes së botëve të kërkimit të Google po kontrollon çdo rezultat potencial në një test real të jetës. A mund të imagjinoni, sa do të mund të ishin këto punë hulumtuese sa kohë dhe që kërkojnë punë intensive? Ok, le të kthehemi në pikë. Si ndikojnë mediat sociale në SEO? Ne gjithashtu mund të marrim mediat sociale thjesht për çdo gjë, por jo një faktor i drejtpërdrejtë në renditje, sipas zyrtarëve të Google. E pra, megjithatë, kjo nuk do të thotë se mediat sociale nuk kanë asnjë ndikim në renditjen, vetëm për shkak se është rikonfirmuar nga Google se vetë media sociale nuk qëndron për një faktor të rangut.

social media seo

Unë besoj se përgjigja pak a shumë e saktë mund të shihet diku për fjalën "korrelacion. "Si pikërisht ky term është përmendur në kontekstin e Rebooting Factors Ranking Faktorët White Paper dhënë nga Searchmetrics në vitin 2016. Unë jam i sigurt se djemtë janë me të vërtetë lëvizin rrugën e duhur. Kështu, përgjigja e vetme e saktë në atë se si mediat sociale ndikon në SEO bëhet e qartë - po, ajo bën. Por ende nuk ka marrëdhënie të drejtpërdrejta ose me dy sekuenca atje. Pra, mbajtja e një sy në bërjen e promovimit duke përdorur mjete të ndryshme të mediave sociale është ende një vendim i mirëformuar. Në të njëjtën kohë, Search Engine Optimization ka nevojë për përpjekjet dhe kohën tuaj të saktë në mënyrën e vet Source .

December 22, 2017