Back to Question Center
0

Sa të rëndësishme janë marrëdhëniet e përbashkëta në mes të emrit të domain dhe SEO?

1 answers:

Sipas tre faktorëve kryesorë të rangut të Google, përdorshmëria e një faqeje interneti, cilësia e përmbajtjes dhe portofiku i backlinking janë gjërat më të rëndësishme për të përcaktuar nëse do të renditet në krye të SERP-ve ose jo. Dhe kjo është e vërtetë, veçanërisht duke marrë parasysh pjesën më të madhe të klientëve tuaj potencialë, ka shumë të ngjarë që të kenë vizitën e tyre të parë në faqet tuaja të internetit që vijnë nga lista e rezultateve të kërkimit më të lartë. Prandaj, një emër i mirë domain dhe mirëmbajtjen SEO mund të quhet flagships e ndoshta çdo faqe të internetit

domain name and seo .

Duke marrë parasysh çdo emër të zakonshëm domain veç e veç, zakonisht bëhet konstruksioni i emrit të markës së kompanisë, i mbështetur me fjalë kyçe më të rëndësishme dhe më bindëse dhe fjali kryesore. Por pyetja në lidhje me ndërveprimin midis një emri domain dhe ndikimin e SEO në renditjen e Google ka qenë gjithmonë një temë shumë e debatueshme. Në fund të fundit, a ka ndonjë copë dëshmi për një lidhje tërësisht të drejtpërdrejtë midis emrit të domain dhe SEO? Prandaj unë vendosa që arsyetimi kryesor të përmblidhet dhe të mbështetet me disa fakte të ftohta më poshtë. Në fakt, faktorët e rangimit të Google nuk kanë pasur kurrë ndonjë udhëzim të rreptë ose kërkesa zyrtare që ne do të kuptonim hap pas hapi

. Natyrisht, gjigandi i industrisë po bën çmos për të parandaluar ndonjë abuzim apo mashtrim manipulues, por një gjë mund të jetë e sigurt - sipas shumicës së testeve të praktikës, ka rreth 200 faktorë të ndryshëm të përfshirë në algoritmin përfundimtar për të përcaktuar renditjen e faqes në faqen e internetit lista e rezultateve të rezultateve të motor kërkimi. Duke marrë parasysh disa njohuri të vlefshme nga ish-punonjësit, si dhe pjesa tjetër e teorive dhe ideve të arsyeshme, ka disa rezultate mjaft të mundshme nga marrja e një emri domain dhe mirëmbajtja SEO që vjen me të.

Konsideroni përdoruesit e gjallë, jo robots kërkim

Sigurisht, zgjedhja e domenit të duhur është një hap kritik që hap rrugën për suksesin tuaj në internet në afat më të gjatë. Dhe unë rekomandoj këtu për të marrë një emër domain-miqësor të parë dhe më kryesorja. Nuk ka nevojë të përpiqeni të përshtateni në mënyrë rigoroze me preferencat e motorrit të kërkimit. Është më e arsyeshme të mendosh për përdoruesit e vërtetë, prandaj sugjeroj që të kem një emër të përmbledhur, tërheqës dhe të paharrueshëm, i cili do të ishte krejtësisht i rëndësishëm dhe i dallueshëm këtu. Të ndjehen të lirë për të futur atë me emrin e markës suaj të biznesit, si dhe fjalë kyçe të drejta dhe kombinimet e tyre. Hulumtimi proaktive me fjalen

Duke shikuar prapa, ato emra të domain duke përfshirë fjalën e duhur përdoren të kenë një avantazh të dallueshëm mbi pjesën tjetër të konkurrentët në rezultatet e kërkimit të Google. Ato kohë kaloi shumë kohë më parë, dhe dominimi i përgjithshëm i fushave të fjalës tani është i veshur jashtë. Tani motorët e kërkimit tentojnë të vlerësojnë ato faqe që ofrojnë më shumë vlerë për përdoruesit, i. e. , që ka përmbajtje më cilësore cilësore. Por logjika e mëparshme e domeneve të fjalëve është ende në fuqi, pasi që frazat kyçe të përputhjes në emër të domain-it janë më miqësore duke u lejuar vizitorëve të krijojnë një lidhje midis një kërkese individuale të kërkimit dhe përmbajtjes së faqes së internetit. Jo për të thënë që URL të tilla do të ishin më të dobishme për ndarjen, duke sjellë një ndikim pozitiv mbi normën tuaj të klikimeve. Duke vepruar kështu, mund ta inkurajoni edhe Google që të ofrojë faqen tuaj te internetit me një renditje më të lartë. Pra, kurrë nuk pajis për të bërë një hulumtim proaktive fjalen kur formësimin emrin tuaj të ri domain. Nuk do të pendoheni, jam i sigurt Source .

December 22, 2017