Back to Question Center
0

Cilat janë mjetet për analizën e konkurrentëve?
      Semalt siguron përgjigjet

1 answers:

Nëse doni të përmirësoni trafikun në faqen tuaj, duhet të filloni duke marrë njëshikoni më nga afër se çfarë po bëjnë konkurrentët tuaj për të marrë vizitorë të rinj në faqet e tyre të internetit. Duke ditur fjalë kyçe SEO që janë në të lartëkërkesa, ju mund të krijoni një strategji SEO që përmirëson konkurrencën tuaj me faqe të tjera, kjo përfshin përdorimin e disa fjalë kyçe dheduke iu përmbajtur të tjerëve. Një analizë e konkurrentëve SEO ju ndihmon të kuptoni performancën e sitit tuaj kundrejt konkurrentëve tuaj dhe të dalëme ide të reja për të marrë më shumë trafik duke përmirësuar dështimet e konkurrentëve tuaj.

Lisa Mitchell, menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet dixhitale, ka përshkruar veglat dhe hapat që mund të përdorni për të zhvilluar një analizë të dobishme të konkurentëve të SEO - dominios en argentina com ar.

Identifikoni fjalë kyçe për të analizuar kush jeni kundër

Shumica e njerëzve nuk e dinë se të dhënat e konkurrentëve të SEO janë të disponueshme dhe të lehta për t'u kontrolluar.Ka shumë mjete që mund t'i përdorni, të tilla si SimilarWeb, SEMRush dhe SpyFu për të shfaqur fjalë kyçe të përdorura nga konkurrenti juaj në rang.Vetëm shkruani URL-në e konkurrentëve të faqes tuaj dhe keni gjithçka nga fjalë kyçe të përdorura, pozicionin e konkurrentëve tuaj në renditjen e motorrit të kërkimit,vëllimi i trafikut dhe informacione të tjera.

SEMRush është mjeti më i mirë, sepse është i përballueshëm dhe siguron të dhënat më të sakta.

Gjej konkurrentët SEO

Mjeti më i mirë për të gjetur vendet më të larta në rezultatet e kërkimit të kërkimitfjalë kyçe specifike është AWR Cloud. Ky mjet gjithashtu ju jep një listë të vendeve në trend dhe përmbajtjes së rangut. Cfare ka me shume? Mjet lejonju për të eksportuar të dhënat duke përfshirë fjalë kyçe dhe URL në një dokument. xls për analizë.

Shkoni nëpër vendet e rangut më të lartë

Sapo të gjeni faqet më të ranguara, duhet të bëni një ekzaminim të thellë në vendduke përdorur këto karakteristika kryesore SEO:

  • Identifikoni etiketat e titullit për të parë se si konkurrentët tuaj po shfrytëzojnë fjalë kyçe të SEO brendatituj dhe nën-headers të faqeve.
  • Konstatoni llojet e përmbajtjes, përkatësisht llojin e përmbajtjes në vend, faqet e shitjes, uljefaqe, faqe të produktit dhe artikuj blog.
  • Përcaktoni lidhjen e brendshme për të gjetur nëse faqet e renditura janë të lidhura ngafaqen kryesore ose faqe të tjera në faqen e internetit.
  • Gjeni se si është strukturuar përmbajtja, dmth nëse faqja ka përmbajtje të gjatë të formës,se si ata përdorin listat me plumb ose paragrafë të shkurtër.

Duke ditur se si strukturat e konkurrentëve të tu janë të strukturuara ju lejon të gjeni pikat e fortadhe dobësitë e konkurrentëve tuaj.

Kontrolloni lidhjet e konkurrentëve tuaj

Marrja e vendeve të tjera për t'u lidhur me tuajin është një praktikë e zakonshme SEO. Kontrolli i juajfaqet e konkurrentëve për të parë se si ato lidhen me vendet e tjera është një mënyrë efektive për të përmirësuar backlinks tuaja.

Vegla Majestic SEO ka indeksin më të madh të të gjitha mjeteve të kërkimit në dispozicion,dhe ju mund ta përdorni atë për të kontrolluar llojin e përmbajtjes në faqet e konkurrentëve tuaj, për të mbajtur rrjedhën e besimit, rrjedhën e citimit dhe tekstin e ankorimit.

Gjithashtu mund të përdorni Moz për autoritetin e domenit dhe kontrollet e autoriteteve të faqeve të faqeve të rangut më të lartë.

Konkluzioni

SEO është gjithnjë në ndryshim sidomos me motorët e kërkimit vazhdimisht përditësimin e tyrealgoritme. Kjo do të rrisë konkurrencën, dhe nuk do të jetë e lehtë të renditet. Sidoqoftë, mund të përmirësoni faqen tuaj të internetit dhe performancën e SEO ngaduke studiuar konkurrentët tuaj duke përdorur analizën e konkurrentëve.

Mjetet do t'ju lejojnë të studioni fuqitë dhe dobësitë e konkurrentëve tuajpër të ditur se ku keni nevojë për të përmirësuar ose zvogëluar. Gjithashtu ju lejon të mbani gjurmët e ndryshimeve dhe përshtatni faqen tuaj.

November 27, 2017