Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt shpjegon se si të zbulohen dhe korrigjohen faqet me përmbajtje të dyfishta

1 answers:

Përmbajtja e dyfishtë është një pengesë e madhe kur bëhet fjalë për renditje në motorët e kërkimit. SEOështë një proces i komplikuar, i cili përfshin detyra si marketingu i përmbajtjes, ndërtimi i lidhjeve dhe marketingu i mediave sociale. Megjithatë, korrigjimi i dublikuarpërmbajtja mund të jetë e vështirë. Tiparet kryesore të kësaj procedure janë:

  • Kërkon vetëm pak ndryshime teknike
  • Renditja fillon të përmirësohet sapo e korrigjon
  • Google crawler lexon ndryshimet në faqen tuaj shumë shpejt

Eksperti i Semalt Shërbimet digjitale, Igor Gamanenko shpjegon se si të punojnë me përmbajtje të kopjuar saktë.

Sa duplicate përmbajtje holluar autoritetin

Sipas blogut të webmasterit google, reputacioni i përmbajtjes suaj të internetit ose postimi i blogutmerr holluar kur është i arritshëm nga URL të shumta - couchbase login. Praktikisht, kjo mund të bëjë faqe të ndryshme të rangut të ulët në përmbajtje të ngjashme, kështu që uletshikueshmëria juaj SERP në disa fjalë kyçe specifike. Rivendosja e autoritetit është e lehtë sidomos kur përdorim lidhje me një faqe kanonike.

Duhet të konsolidohen lidhjet me një përcjellëse të thjeshtë 301 në përmbajtjen origjinale të uebitnë mënyrë që të gjitha lidhjet të tregojnë një faqe tipike të uljes. Si rezultat, autoriteti dhe trafiku i asaj faqe rriten në të njëjtën masë,gjë që çon në atë që Google dëshiron të renditet.

Zbulimi i përmbajtjes së kopjuar

  • Njohja nëse keni problemin e përmbajtjes së kopjuar është e lehtë. Thjesht shkoni nëmotori i kërkimit tuaj të preferuar si Google (ose ai që po optimizoni), pastaj shkruani në sitin: yoursitename.com. Kur disa faqe i drejtohentë njëjtat përmbajtje të renditura, ju keni lidhje të dyfishtë. Ky fenomen do të thotë se ajo faqe apo produkt i veçantë po merr shanse të shumtanë bots Google..
  • Mënyra më e zakonshme e gjetjes së përmbajtjes së kopjuar është zbulimi i numrit të artikujveose faqet e indeksuara nga Google. Një faqe me etiketa kanonike mund të shkaktojë një hollim. Dëshmi për këtë është se ajo mund të renditet e lartë për disaprodukte ende të ulëta në atë që nuk indeksohet nga Google.
  • Në raste të tjera, Google mund të prodhojë rezultate të kërkimit të produkteve më shumë sesa keninë faqen tuaj te internetit. Kur numri i rezultateve të kërkimit tejkalon numrin e faqeve tuaja të internetit, ekziston mundësia që të keni lidhje të kopjuara.Kur bën ndryshime në faqen tënde, mund të duhen javë për të përditësuar të gjitha faqet e tua, të cilat mund të jenë mbi 800,000. Ky rezultat shpjegon pse aGabimi 404 mund të përshëndesë përdoruesit duke klikuar disa nga produktet me URL të vjetra.

Si të korrigjoni përmbajtjen e kopjuar

Fillimisht, bllokimi i crawlers të webit të Google duke përdorur një skedar të thjeshtë robots.txt ishte më i mirimënyrë për të trajtuar këtë situatë. Megjithatë, ky mashtrim nuk arrin të rrisë autoritetin dhe reputacionin në faqet kanonike. Lidhjet ekzistojnë endepavarësisht se ju shmangni dënimet. Megjithatë, performanca juaj e SEO nuk përmirësohet.

301 redirects në Apache është mënyra më e mirë për të përcjellë përgjithmonë etiketat kanonike.Përcjelljet janë më efikase se etiketat kanonike. Eliminimi i kategorive në përmbajtjen tuaj të internetit ndihmon në vendosjen e një deri në një përcjellëse,që është një zgjidhje e besueshme dhe e përhershme. Për shembull, në vend të krijimit të site.com/category1/product1, përdorni vetëm site.com/product1.

Në përgjithësi, mashtrimi kryesor pas konsolidimit të përmbajtjes së kopjuar sillet rreth backlinks.Kur backlinks tregojnë një faqe me përmbajtje të kopjuar, ata kanë tendencë të ulin gradën tuaj, si dhe të ndikojnë negativisht në konvertimet tuaja.Rëndësia dhe autoriteti i përmbajtjes së kopjuar kanë tendencë të jenë të ulëta. Prandaj, teknikat e përshkruara më sipër duhet të zbatohen për të shmangurNdëshkimet e algoritmit të Google.

November 27, 2017