Back to Question Center
0

Ekspert i Semalt: Si të vlerësoni performancën SEO

1 answers:

Shumica e menaxherëve të tregtisë elektronike janë të obsesionuar me renditjen. Ata gjithmonë kërkojnë në Googlepër diçka që tregon se renditjet e tyre po përmirësohen. Kur vërejnë ndryshime në rezultatet e kërkimit, ata supozojnë se atoPerformanca e programit të kërkimit të motorëve të kërkimit (SEO) është e përsosur. Për fat të keq, kjo nuk është gjithmonë e vërtetë.

Frank Abagnale, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet Dixhitale, shpjegon faktorët e vërtetë që ndikojnë renditjen dhe performancën e internetit tuaj - reporting for mysql php.

Konkursi: Çfarë tjetër është renditja

Në ditët e sotme konkurrenca ka tejkaluar taktikat tradicionale të kërkimit organik të përdorur ngakonkurrentët. Çdo pronar i kompanisë së tregtisë elektronike dëshiron që faqja e internetit të tejkalojë rivalët e tyre të biznesit në mënyrë që të përmirësojë dukshmërinë, të marrë klikime dhe të bëjënjë shitje. Megjithatë, shumica e pyetjeve të kërkimit përcaktojnë elementë në rezultatet e kërkimit që tërheqin vëmendjen nga rezultatet organike konvencionale dhe shtyjnëListimet poshtë faqes.

Personalizim: Kush është renditja

Sot renditjet janë shumë të personalizuara deri në një masë që nuk janë më të papërcaktuarrenditjen për shumicën e kërkimeve. Në thelb, renditjet që një konsumator e sheh në iPhone e tij do të jenë të ndryshme nga renditjet që shihni në tabletën tuaj osekompjuter. Si rezultat, askush nuk mund të thotë kurrë me siguri "Ne renditet e para në Google"!

Normalisht renditja renditet sipas:

  • Vendndodhja. Ky është faktori më i zakonshëm që ndikon në personalizimin e renditjes.Kur motorët e kërkimit përcaktojnë vendndodhjen e përdoruesit duke përdorur një sinjal qelizash ose adresën IP të pajisjes, ato dorëzojnë rezultate të personalizuara të kërkimit.
  • Përdorimi i pajisjes. Renditjet që shfaqen në smartphones nuk janë të njëjta me ato që shfaqennë një desktop ose tablet. Pajisjet celulare zakonisht marrin lidhje në aplikacione. Si rezultat, vendet me përvoja miqësore me celularin do të rangohen më lart..Nese njekonsumatori është në kërkim për diçka në iPhone, rezultatet do të jenë shumë të ndryshme nga ato që shfaqen në rezultatet e desktopit tuaj. ,
  • Historia e kërkimit. Çdo herë që hyni në llogarinë e motorrit të kërkimit, motor kërkimimerr qasje në të gjithë historikun e kërkimit tuaj. Një shembull i përkryer është kur hyni në llogarinë tuaj Gmail në kompjuterin tuaj, futet në motor kërkimillogarinë tuaj Google dhe Google search. Ky informacion përdoret për të personalizuar rezultatet e kërkimit që shfaqen në pajisjen tuaj.
  • sjellje sociale. Duke përdorur platforma të tilla si Twitter dhe Google+, Google merr qasje të plotëpër sjelljen tuaj shoqërore. Kjo shpjegon pse disa përmbajtje nga markat ose miqtë shfaqen në rezultatet e kërkimit tuaj, por nuk shfaqen kur janë të tjeranjerëzit fillojnë kërkimin e kërkimit.
  • Demographics. Motorët e kërkimit vendosin çdo përdorues në një grup demografik duke përdorur të tyresjellje e kaluar për të ofruar reklama me qëllim të lartë.

Duke u bazuar në faktorët e përcaktuar më sipër, tani kupton se si janë rezultatet e kërkimit të kërkimitpërshtatur. Këta faktorë japin një vrojtim se pse mjetet e raportimit të rangut ka të ngjarë të kthejnë të dhënat e papërcaktuar për një konsumator edhe kur rendit tuajmjetet tregojnë se ju jeni në radhë të parë për fjalën tuaj më të vlefshme. Një perspektivë nuk mund të shohë të njëjtat rezultate nga fundi i tyre që do të thotë kjoata nuk ka të ngjarë të blejnë nga ju. Kjo do të thotë që nëse një mjet për raportimin e rangut nuk mund të japë të dhëna të sakta për të ndihmuar biznesin tuaj të krijojë të ardhura, atëherënuk është një mjet i besueshëm për të treguar performancën.

Përfaqësimi: cilat fjalë kyçe duhet të zgjedhni?

Renditja e ndjekjes do të thotë të zgjedhësh një sërë frazash dhe fjalë kyçe që do të dëshironitgradoni dhe plotesoni performancen e faqes tuaj ne renditje per ato fjale. Frazat që zgjedhni kanë potencialin për të ndryshuar pamjenperformancën tuaj.

Shumica e kohës, kompanitë e gjejnë të lehtë për të përdorur fraza dhe fjalë kyçe që tashmë janërangut për të përfshirë markën e tyre ose fjalët me konkurrencë të ulët. Kjo zakonisht e bën atë të duket sikur performanca e tyre në SEO është e përsosur edhe kurnuk eshte.

Nga ana tjetër, faqet individuale mund të radhiten për mijëra fraza me shumë pakkërkesës. Kjo bazohet në konceptin e shumë fjalë kyçe që përfaqësojnë 1,5,15 ose 60 kërkime mujore të cilat të gjitha shtojnë deri në kontrollin e trafikut në krahasim mefjalë kyçe me vlerë të lartë që ndjekni në raportin tuaj të rangimit. Duke ndjekur fjalë kyçe që konsideroni si vlerë të lartë ju lë të verbër ndaj potencialit të fshehure kërkimeve të bishtit të gjatë.

Temporaliteti: Kur u rendit?

Renditjet janë mjaft fluide dhe temperament. Si rezultat, ju mund të kërkoni të preferuarin tuajfjalë kyçe dhe kuptojnë se nuk renditet më parë. Megjithatë, mund të merrni një surprizë të këndshme për ta parë atë renditjen e parë herën tjetër kur kërkoni.

November 27, 2017