Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt flet mbi kërkimin me zë - Ndikimi në SEO

1 answers:

Karakteristikat e kërkimit me zë kanë implikime delikate në optimizimin e motorëve të kërkimit, por vazhdojnëpër të rritur rëndësinë gjatë viteve. Thuhet se pyetjet zanore vazhdojnë të marrin përparësi me publikun në krahasim me manualinshtypja e pyetjeve në kutitë e kërkimit të smartphone.

Artem Abgarian, menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet digjitale, përcakton kërkimin e zërit dhe rëndësinë e tij për performancën e SEO.

Çfarë është kërkimi me zë?

Komandat e folura në një pajisje me shpresën e marrjes së një përgjigje përbën një zëkërko - biometric fingerprint door lock uk top. Shumë kompani të teknologjisë së lartë digjitale vazhdojnë të përfshijnë veçori të personifikuara të kërkimit të zërit në pajisjet e tyre. Shembujt përfshijnë "Ok,Google "për Google," Siri "me pajisjet Apple," Cortana "nga Microsoft," Alexa "në Amazon dhe" Bixby "për Samsung.

Mbi gjysma e numrit të përgjithshëm të kërkimeve të Google burojnë nga smartphones. Ngakëto, njëzet përqind e tyre i kthejnë zërin komandat pa përdoruesit që prekin ekranet e tyre. Aktualisht, kërkimet me zë janë nëntëdhjetë e pesëpërqind të gjuhës angleze, duke i bërë ato më të sakta. Bazuar në zbulimet e Google, është ekuivalenti i njohjes së zërit të njeriutsaktësinë.

Arsyeja për popullaritetin e kërkimit të zërit është rritja e përdorimit të digjitalisë në shtëpiasistentë me ndërfaqe minimale. Për shembull, Alexa e Amazon Echo dhe pajisja e Google-it mbështeten vetëm në kërkesat dhe komandat verbale..atajanë edhe argëtuese dhe të dobishme, prandaj shumica e përdoruesve tentojnë të krijojnë një lidhje të ngjashme me kafshët, duke bërë biseda më natyrale.

Kërkim në biseda është ndër trendet më të rëndësishme në optimizimin e motorëve të kërkimitme 70 për qind të të gjitha pyetjeve të kërkimit të përbërë nga gjuha natyrore. Njerëzit flasin me pajisjet e tyre dixhitale të kërkimit në të njëjtën mënyrë që do të bëninbëni pyetje drejtuar njerëzve të tjerë.

Rëndësia e kërkimit me zë në rezultatet e kërkimit të Google

Google vazhdon të bëjë hapa të mëdhenj në kërkimin bisedor, që buron ngakërkimi i zërit, dhe rrjedhimisht duke iu përgjigjur pyetjeve. Është duke mësuar të njohë dhe interpretojë fjalët e përdorimit të njeriut për të zbuluar qëllimin e përdoruesitdhe të japë rezultatet më të rëndësishme.

Për shembull, në rastin kur Google merr tre kërkesa identike të kërkimitlidhur me se ku mund të blihen këpucë, ajo duhet të përshtasë rezultatet e kërkimit në bazë të rëndësisë për qëllimin e konsumatorit. "Ku mund të blej këpucë?" është faktikekërkesë. "Ku duhet të blej këpucë" është një pyetje e bazuar në mendime. "Ku të blej këpucë" është një përzierje e opinioneve dhe fakteve, duke rezultuar në neutralitete foljes që tregon qëllimin. Këto dallime tregojnë se variacionet, qëllimi prapa çdo ndryshimi, dhe aftësia për t'i shërbyer specifikrezultatet kanë një ndikim të rëndësishëm në kuptimin që Google nxjerr nga kërkimi.

Google ka përgjigje më të drejtpërdrejta për raste të tjera. Objektivi i Googleështë që të shërbejë si një dyqan me një ndalesë për kthimin e rezultateve dhe drejtimin e përdoruesve në faqen e saktë që përmban informatat e kërkuara. Ajo i ngjanduke dhënë një përgjigje të vetme definitive, e cila është ajo që Siri ose Alexa bën kur përdoruesit u bëjnë pyetje.

Konkluzioni

Markat dhe faqet e e-commerce frikësohen se kartat përgjigje përbëjnë një kërcënim të madhnë sasinë e trafikut në një vend dhe shkallën e klikimeve. Mund të jetë e vërtetë, por kartat përgjigje janë këtu për të qëndruar dhe opsioni më i mirë për bizneset,është që të konkurrojnë për të fituar ato ose rrezikojnë të kapen nga konkurrentët e tyre.

November 27, 2017