Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt shpjegon ndryshimin midis Desktop SEO dhe SEO Mobile

1 answers:

Në marketing dixhital, shumica e strategjive SEO nuk i konsiderojnë pajisjet që vizitorëtpërdorni për të arritur në faqen e internetit. Shumica e bizneseve harrojnë shpejt të zgjedhin faqet e tyre të internetit për ecurinë e telefonit celular kur kryejnë atozhvillimi i internetit. Studimet e fundit kanë treguar se telefonat celularë po zëvendësojnë kompjuterët në internet, në normën prej 4%. Për më tepër,shumica e trafikut të motorëve të kërkimit vijnë nga telefonat celularë, jo nga PC-të e desktop si më parë.

Disa biznese po marrin këtë avantazh për të mbushur boshllëkun e tregut. Për shembull,shumica e individëve përdorin telefonat celularë për të shfletuar internetin. Në janar të këtij viti, Google bëri të qartë se një nga mënyrat e algoritmit të tyrerenditet faqet e internetit është mënyra se si faqet celular po përgjigjen.

Search Engine Optimization përfshin rritjen e dukshmërisë së një website në internet.Makinat e kërkimit marrin pjesë në këtë proces. Shumica e kritereve të tyre përfshijnë krijimin e faqeve të lëvizshme miqësore. Nga një zhvillues i web-itpikëpamja, shumica e taktikave SEO për faqet e internetit të lëvizshme miqësore funksionojnë krejtësisht ndryshe nga mënyra se si punon versioni desktop.

SEO Mobile është i ndryshëm nga SEO tipike desktop. Eksperti i Semalt Shërbimet digjitale, Ross Barber shpjegon aspektet e këtij diferencimi.

  • Lokalizimi i rezultateve..Google me dashje i vendos rezultatet lokale më të larta për celularinpajisje. Ky përmirësim e bën SEO vendor të përkryer të përshtatshëm për uebsajtin celular. Kërkimet e modifikuara gjeo mund të arrijnë pajisjet e lëvizshme më shpejt seata marrin në tavolinën e punës. Në të njëjtën kohë, qasja e ngjashme në një desktop mund të çojë në kopjimin e përmbajtjes në fusha të shumëfishta. Si rezultat, shumicakompanitë e injorojnë këtë ndryshim. Megjithatë, mund të përfitoni nga kjo duke përdorur fusha kanonike për faqen tuaj desktop. Në të njëjtën kohë,duke optimizuar përmbajtjen në faqen tuaj celulare do të rivendosë lidhjen tuaj dhe autoritetin e faqes me 301 përcjellëse.
  • Hartimi i butonave të thirrjes për veprim. Shumica e përdoruesve të internetit hyjnë në një faqe interneti për informacion oseblerjes. Telefonat celularë kërkojnë butona të mëdha spaced out. Ky funksion lejon që përdoruesit e smartfonëve të mos kenë probleme me ekranin e tyre të prekurinput. Sidoqoftë, një kursori i miut mund të dallojë lidhjet e ngushtë dhe të klikoni secili në mënyrë të përshtatshme.
  • Përmbajtja. Në çdo detyrë të marketingut dixhital, fjalët dhe përmbajtja janë idetë kryesore.Search Engine Optimization sillet rreth fjalë kyçe dhe përmbajtje. Sidoqoftë, mënyra e vendosjes së fjalë kyçe në një faqe interneti celular nuk është mënyraajo shkon në një faqe desktop. Për shembull, desktops kërkojnë relevancën e markës dhe mbulimin e informacionit. Për këtë arsye, përmbajtja e desktop mundettë arrijë deri në 1000 fjalë dhe të jetë në një font të vogël për të përfshirë përmbajtjen bukur. Megjithatë, ky nuk është rasti për celularin miqësorfaqet e internetit. Shfletuesit e telefonit punojnë më mirë me fontet dhe përmbajtjet e mëdha që variojnë nga 300 fjalë në 700 fjalë.

Konkluzioni

Shumë biznese nuk arrijnë të marrin në konsideratë iniciativat e lëvizshme miqësore gjatë krijimit të tyrefaqet e internetit. Ka shumë mënyra në të cilat SEO celular ndryshon nga SEO desktop. Për shembull, teknikë SEO mobile supozon përdorimin e më pakpërmbajtje në shkronja të mëdha që është e kundërta me atë që Google dëshiron nga vendosja e përmbajtjes në PC desktop. Shumë biznese që bënëfaqet e tyre të lëvizshme miqësore tashmë po korrin përfitime nga kjo strategji. Prandaj, këto dallime mund të ndihmojnë fushatat tuaja SEOpër të rritur shtrirjen dhe për të marrë më shumë vizitorë nga pajisjet mobile Source .

November 27, 2017