Back to Question Center
0

Ekspertiza e Semalt: Google Maps si forma e re e marketingut social media

1 answers:

Jo shumë kohë më parë, Google Plus ishte ofruesi kryesor i të gjitha informacioneve në lidhje mebizneset lokale. Megjithatë, Google My Business tashmë mori faqen e internetit për pronarët e bizneseve. Sot përdoruesit mund të përdorin Google Maps për të pasur një të ngjashmefunksionalitetin. Disa analiza SEO shikojnë Google Maps si media sociale në maskim. Shumë kompani kanë marrë këtë qasje për të bërë shoqëroreteknikat e marketingut të mediave japin fryt në Google Maps - asp hosting scriptleri.

Google Maps nuk është një faqe interneti për mediat sociale, por ka disa ngjashmëri me të përbashkëtaplatformat e mediave sociale. Taktikat tradicionale të Marketingut Social Media (SMM) zbatohen në Hartat Google ashtu si në rrjetet sociale. Google Maps kapotencialin për të rritur kapacitetin tuaj të rangut.

Menaxheri i Suksesit të Klientit Semalt ,Nik Chaykovskiy shpjegon tiparet e pranishme në hartat Google, të cilat mund të kenë ndikim në qarkullimin e klientëve.

Vështrim i një biznesi në harta

Çdo biznes ka një kartë, e cila përmban informacione të tilla si të dhënat e vendndodhjes, vlerësimi i yjeve,kritikat e klientëve dhe fotografitë e firmës. Në pjesën më të lartë, ekziston një përmbledhje e informacionit të tillë si fotografia e mbuluar, vlerësimi i çmimeve nëdollarë, vlerësimet e përdoruesve, kategorinë e biznesit dhe një lidhje për drejtimin fizik të vendndodhjes. Hartat e Google ofrojnë një platformë të ngjashme me njëpër mediat sociale të përfshijnë:

  • Funksioni i ruajtjes. Mund të ruhet kërkimi ose faqja që t'i referohet më vonë.
  • Tipar i afërt. Ky është informacion rreth bizneseve të ngjashme në atë kategori brendaarrijnë nga vendndodhja aktuale e përdoruesit. Google njofton se rreth 80% e këtyre kërkimeve vijnë nga shfletuesit e telefonit celular..Ky rezultatintensifikon nevojën për të bërë miqësore faqen tuaj të lëvizshme.
  • Dërgo në telefonin tim. Përdoruesit e telefonit celular me një llogari Google mund ta përdorin këtë veçori për të ndarë njëlidhje ose një lokacion biznesi. ,
  • Pjesë. Ka një permalink për të ndihmuar përdoruesit të dërgojnë informacionin e përdoruesit të ndryshëmvende. Mund ta shkurtosh lidhjen duke përdorur kodin kornizë që ofron Google.

Aspekti social i Google Maps

Përdoruesit marrin për të parë një foto. Konsumatorët kanë aftësinë për të ndarë fotot në këtë seksion.Ekziston një vend i projektuar posaçërisht për vlerësimin e përdoruesit. Një përdorues mund të vlerësojë një biznes apo edhe të lërë një koment. Përdoruesit mund të krijojnë harta të personalizuaraku ata mund të përfshijnë "spote" të tyre të preferuara, siç janë bizneset.

Bizneset lokale duhet të inkurajojnë përdoruesit të rishikojnë bizneset. Personat mund të ngarkojnë gjithashtufoton e tyre për t'i bërë njerëzit të marrin një vizualizim të asaj që ata presin. Sa më shumë një biznes ka komente, aq më shumë kompania merr më shumë kolegëpër të ndarë bashkëmoshatarët. Bizneset mund të dëgjojnë atë që konsumatorët po thonë dhe të bëjnë rregullimet e nevojshme.

Përfundim

Google Maps është një zëvendësim i Google Plus Local. Fillimisht, Google theksoi krijiminnjë rrjet social lokal për bizneset. Në këtë epokë, hartat Google mund të zënë një pozitë të ngjashme me ndryshimet e fundit në algoritmin e Google.Google Maps nuk mund të jetë një rrjet social, por ka disa veçori që kanë të bëjnë me marketingun e mediave sociale. Për shembull, përdoruesit marrin një shans për tëpromovojnë bizneset dhe shërbimet e tyre përmes përfshirjes së një lokacioni. Mund të rritet SEO duke përdorur meta tags dhe të lokalizuara dhe të paguarareklama të synuara. Google vë theksin në lidhje me SEO vendore, si dhe bën bizneset duke renditur duke përdorur vendndodhjen e tyre gjeografike. Googlehartat mund të kenë një ndikim të madh në marketing ashtu si mediat sociale.

November 27, 2017