Back to Question Center
0

Ekspertiza e sinjalit: sa shumë emra të domain-it keni nevojë?

1 answers:

Pronarët e bizneseve vazhdimisht kërkojnë të përtërij strategji për të qëndruar përparakonkurrencës dhe mbrojnë markat e tyre. Me nxitjen e tregtisë elektronike, bizneset mbështeten në këto strategji tani më shumë se kurrë. Një prirje e caktuarqë aktualisht është përhapur gjerësisht në treg është që pronarët e faqeve të internetit blejnë të gjitha versionet e emrave të domain-it për markat e tyre.

Por sa emra të domain-it keni nevojë për të optimizuar dukshmërinë tuaj dhe për të mbrojtur markën tuaj? Eksperti udhëheqës i Semalt Shërbimet digjitale, Max Bell jep një përgjigje të shpejtë për këtë pyetje.

Posedimi i disa emrave të domain-it mund të shërbejë si një aktiv ose pasiv - revenda de hospedagem hostgator web. Mbajnë disaemrat e domain si një aset ju lejon të mbrojnë emra të ngjashëm të domain-it nga përdorimi i konkurrentëve tuaj. Në kontekstin SEO, gjithashtu ju lejon të zotëronitë gjitha fjalë kyçe të optimizuar të farës. Përderisa këto përfitime mund t'ju japin një avantazh në internet, mund të lindin detyrime.

Fushat e ridrejtimit

Meqë të gjitha fushat tuaja do të vihen në përdorim, motorët e kërkimit mund të flamurin e tyre si njëpërpjekje për të Spam duke rezultuar në dënime të ashpra duke përfshirë një renditje të pafavorshme. Në këtë rast, ekspertët SEO rekomandojnë konsolidimin e të gjithë biznesitemrat e domeneve dhe faqet e lidhura në një faqe interneti të fortë. Kjo pastaj shfrytëzon fuqinë e secilës emër domain për të formuar një emër të fortë të domain-itaq i fuqishëm sa të renditet lartë në të gjithë motorët e kërkimit të ligjshëm pa dëmtuar renditjen e mëparshme. Konsolidimi kërkon vetëm krijimin300 përcjellime të përhershme nga domenet burimore në domenin primar, një detyrë e kryer lehtë nga një specialist SEO i vërtetë ose administratori i uebit.

Links me Cilësi të Ulët

Të gjitha emrat e regjistruar të domain-it marrin lidhje me cilësi të dobët herë pas hereridrejtuar, ata transmetojnë me cilësi të ngjashme të ulët që rezultojnë në një indeks më të ulët në motorët e kërkimit. Për t'u marrë me këtë, përdorni Majestic oseGoogle Search Console për të ekzaminuar dhe çrrënjosur lidhjet me cilësi të ulët përpara se të ridrejtoheshin. Një skedar teksti është i ngarkuar me emrat e lidhjeve me cilësi të ulëtngarkuar në motor kërkimi për të eliminuar këtë problem.

Ndikimi i kostos

Në përgjithësi, sa më shumë emra domain ju zotëroni më shumë shpenzime që do të jenilindin në formën e tarifave të rinovueshme çdo vit. Një emër i vetëm i domain-it kushton nga 10 deri në 35 dollarë për të kryer çdo vit pa faktoring në kostot e mirëmbajtjes.Multiply këtë me numrin e emrave të domain tuaj tuaj dhe ju do të kërkoni në një shifër të kushtueshme.

Mbrojtja e markave nga fusha të shumëfishta

Ekspertët SEO paraqesin që mbrojtja e markës mund të arrihet pa blerë domosdoshmërishtemra të shumëfishtë domain. Mbaj parasysh se pronësia e domenit ndjek rregulla strikte dhe të përcaktuara mirë. Për shembull, nëse zotëroni një markë tregtare për një specifikemri i domain-it, ju në fakt mund të konkuroni dhe të rikuperoni domenin tuaj nëse një palë tjetër regjistron një fushë tjetër që përfshin markën tuaj tregtare. Atje janeshumë avokatë të emrave të domain-it dhe ekspertë atje me njohuri mbi Politikën Uniform të Zgjidhjes së Mosmarrëveshjeve të Emrit të Domenit. Megjithatë, ky proces mundettë jetë frustruese dhe konsumon kohë.

Merrni kohën tuaj me praktikat dhe markën SEO. Siç u diskutua më sipër, zotërimi i shumëfishtëemrat e domain-it mund të jenë të dobishme në afat të shkurtër por të kushtueshëm në afat të gjatë. Mënyra më e mirë për të shmangur gabimet është të konsultohet me ekspertë specialistë SEO .

November 27, 2017