Back to Question Center
0

Jo vetëm Google - Semalt Ekspert diskuton Pse të zgjedh për motorët e kërkimit të tjera

1 answers:

Kur bën e-commerce, SEO është shtylla kurrizore e gjetjes së klientëve globalisht, si dhe rritja e konvertimit të vizitorëve tek konsumatorët. Megjithatë, në shumicën e postimeve, ne flasim vetëm për Google kur flasim për optimizimin e motorëve të kërkimit. Shumë njerëz duhet të mësojnë se SEO është një koncept, jo një procedurë dhe mund të aplikohet për shumë motorë kërkimi. Përvoja e kompanisë tonë konfirmon se përdorimi i Google vetëm si motor kërkimi për të optimizuar është një gabim i tmerrshëm. Nga shumë dashboards të internetit, motorët e kërkimit janë vetëm një metodë për të gjetur klientë online, jo vetëm. Google është një nga këto motorë kërkimi, që ndodh që të ketë ndjekjen më të madhe - san jose computer software company.

Si një marketer në internet, shqetësimi juaj kryesor është marrja e klientëve globalisht duke përdorur internetin si mjetet tuaja. SEO është një teknologji e marketingut dixhital, përparimi kryesor i të cilit është fjalë kyçe dhe metrics të shumta që ata posedojnë. Ky fenomen nënkupton që Google nuk është metoda e vetme për të zbatuar këto koncepte. Nga analytics, google thjeshtë outstands sepse ajo është motor kërkimi më i madh dhe ka një mbulim të plotë në lidhje me përdorimin.

Nik Çajkovski, menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve Semalt Shërbimet dixhitale, shpjegon pse tregtarët digjital duhet të mendojnë përtej fushëveprimit të motorëve të kërkimit.

A ka vende të tjera?

Google nuk është i vetmi vend ku mund të rendisni artikujt tuaj. Kompanitë e mëdha si Alibaba e kanë mësuar këtë koncept dhe e kanë shfrytëzuar atë. Ata kanë ngritur me sukses dhe kanë bërë një autoritet të shquar në vendet e tyre..Ata kanë një prani të fortë online. Pavarësisht nga kjo, faqet e internetit të tyre kanë trafik të drejtpërdrejtë që nuk kanë origjinën nga motorët e kërkimit. Kjo do të thotë se vetëm përdorimi i Google mund të jetë një kufizim për përpjekjet tuaja në SEO. Për shembull, një person mund të shkojë direkt në Alibaba për të kërkuar një artikull individual dhe të kalojë Google. Për të përdorur këtë koncept, ju mund të përdorni:

Amazon dhe eBay.

Shumë blerës mund të preferojnë të kërkojnë sende në eBay. Ky trafik nuk reflekton në motorët e kërkimit. Një marketer i mirë në internet do të listojë artikujt e tyre në këto nokah po aq sa edhe Google. Teknikat e Native SEO punojnë në këto faqe interneti. Për shembull, emri i produktit, imazhi dhe përshkrimi mund të përfshijnë fjalë kyçe. Amazon ka një program bashkëpunimi i cili mund të japë një shtesë të shitjes komision njeri duke fituar në sendet që ju shesin.

Motorë kërkimi të tjerë.

Kur bëni SEO, ka shtylla të tjera që mund t'i përdorni për të hyrë në tregje të tjera. Për shembull, shumë blogerë kanë gjetur përdorimin e Bing dhe Yahoo për të marrë ndonjë klient online. Jo të gjithë njerëzit i referohen Google për pyetjet e kërkimit. Nga pultet e blogeve më të shumtë, trafik tjetër i motorëve të kërkimit mund të sjellë disa prej klientëve më të vlefshëm.

Konkluzioni

Si rregull, përmbajtja SEO i drejtohet Google. Shumë njerëz mund të pyesin nëse është e nevojshme të zgjedh faqet e internetit vetëm për Google. Vetëm Google nuk është i vetmi motor kërkimi me aftësinë për të përfituar faqen tuaj. Në shumicën e rasteve, Google është motori më i madh i kërkimit. Sidoqoftë, një perspektivë digjitale marketer zakonisht është më e gjerë sesa vetëm Google. Dikush mendon përtej motorëve të kërkimit kur bën marketing online. Kjo do të thotë se SEO është një koncept që mund të shkurtojë shumë platforma të internetit.

November 27, 2017