Back to Question Center
0

Ku Konsumatorët Online Fillojnë Udhëtimin e tyre Shopping? Eksperti i Semalt ofron një hetim të vlefshëm

1 answers:

Letërsia çdo artikull që një konsumator mesatar dëshiron mund të blihet në internet. Kjo mesatareblerësi është prishur për zgjedhje në çdo artikull me mijëra shitës konkurrues që ofrojnë produktin në internet në të njëjtën kohë.

Menaxheri i Suksesit të Klientit Semalt Shërbimet dixhitale, Frank Abagnale, shpjegon se ku blerësi online fillon të shpëtojë këtë fund të lirshëm.

Ku të fillojë

Në vitin 2016, një studim online i konsumatorëve i kryer nga Rishikimet e Energjisë përcaktoi shumicënblerësit online fillojnë kërkimin e tyre për një artikull të preferuar në Amazon dhe Google - 30 bar stools with a back. Ky i fundit shënoi 35% të të gjithë blerësve të anketuar me të parënduke marrë një pjesë prej 38%. Në mënyrë të ngjashme, 21% e blerësve preferojnë të fillojnë kërkimin e tyre në faqet e internetit të tregtisë me pakicë të lidhur me markat specifike.Nga ana tjetër, eBay mban 6% të këtij grupi si tregu i tyre i zgjedhur. Gjetjet krijuan eksitim në treg, duke qenëlëshuar nga një firmë me reputacion e specializuar në vlerësime, vlerësime dhe shërbime pyetje-përgjigje. Raporti i tyre fitoi veçanërishtinteres nga lojtarët e tregtisë elektronike si marketers dixhital.

Saktësia e rezultateve të Shqyrtimeve të Fuqisë u verifikua më vonë në të njëjtin vit kurcomScore ka kryer një studim në shkallë të gjerë të sjelljes së konsumatorit. Ky studim jo vetëm që u përfshi në udhëtimin e kërkimit për blerësit online, por gjithashtukonsumatorët jashtë linje. Në zbulimet e tyre, 27% e blerësve u kthyen në Amazon për udhëtimin e tyre të parë në blerje..Motorët e kërkimit legjitimë shënuan 15%si ndalesa e parë për blerësit. Interesante, 13% e të anketuarve u kthyen në degë të shitjes me pakicë për të blerë me sendet e tyre të preferuarnjë tjetër 14% duke u kthyer në faqet e internetit të shitjes me pakicë të veçantë. Aplikacionet celulare me pakicë gjithashtu reflektohen në anketë në 4%. Millennials kishte një vazhdimishtpreferencë më e lartë për blerje online sesa blerësit më të vjetër. E vetmja dallim i dukshëm midis dy sondazheve është rezultati i ulët nga kërkimimotorë këtu.

Megjithatë, ne kemi ardhur në përfundim të natyrore search engine optimization dheAmazon si platformat kryesore për marketing dixhital, duke krijuar interes dhe duke konvertuar trafikun në shitje. Është gjithashtu vendi për prerje të fytitkonkurrenca në formën e marketingut dhe shitjeve të luftërave me magnitudë të lartë. Ende në numra, bizneset në gjendje të levave në këto dy platformamund të arrijnë lehtë dhe të ndikojnë deri në 73% të segmentit të tyre të synuar të tregut në çdo produkt. Një shembull i mirë do të ishte një këpucë për meshkuj të rangut të lartënë Google. Kjo faqe interneti mund të krijojë lehtësisht interes në 35% të blerësve online në Google dhe 38% në Amazon. Këto shifrapërfaqësojnë miliona dollarë në biznes dhe rrjedhimisht fitime.

Vendimi

Praktikat SEO do të ndihmojnë bizneset online për të optimizuar renditjen e tyre në Amazondhe kërkimet natyrore. Objektivi kryesor këtu është të kapni dhe të takoni blerësit online në fillim të udhëtimit të tyre në internet. nëPër të arritur këtë, keni nevojë për faqe të detajuara të produktit të kompletuara me përmbajtje cilësore me përshkrime të mjaftueshme dhe të sakta të produkteve. Përmbajtja ështëmbret në SEO kështu që ju nuk mund të bëni kompromis mbi cilësinë e të dhënave dhe përshkrimet që përdorni.

Ende në përmbajtje, përfshijnë fjalë kyçe në përputhje me rrethanat dhe fjalët e përdorura në produktpërshkrimi pasqyrojnë ato fraza që klientët tuaj përdorin për të përshkruar markën ose produktin tuaj. Gjithashtu, bëjeni të dukshme çmimet, përvojat e klientëve dhe komentetpër të ndihmuar në konvertimin e shitjeve. E njëjta strategji vlen edhe për faqet e internetit të tregtisë elektronike, megjithëse mund të përmirësohet edhe arkitektura,infrastrukturën dhe përvojën e përdoruesit të faqes.

November 27, 2017