Back to Question Center
0

La Guida Da Semalt: Come Personalize Your Business Strategy Nga E-Commerce

1 answers:

Personalizimi i tregtisë elektronike është një aspekt gjithnjë më i përhapur i strategjisë së tregtisë elektronike. Është qëllimi i krijimit të një eksperience të blerjeve online plotësisht të besueshme, planifikimi i fazave për të tërhequr klientët me delikatësi drejt blerjes.

Igor Gamanenko, përgjegjës i suksesit të klientëve të Semalt , bashkoni përvojën tuaj si të personalizoni praktikat e e-commerce dhe të shfrytëzoni sa më mirë punën tuaj.

Imagjinoni të njohë të gjithë klientët tuaj me emrat e tyre, të dijë se cilat janë produktet e tyre të preferuara dhe të kuptojnë cilat lloje të ofertave dhe gjuhëve kanë përgjigje. E se sapessi kur keni pasur nevojë të blini një produkt që keni blerë në të kaluarën? Avresti vërtet sukses në biznesin tuaj, pa dyshim.

Edhe pse nuk është e mundur të njohësh të gjitha këto gjëra për secilin nga klientët tuaj, kjo është ideja bazë e personalizimit të tregtisë elektronike - شركات غسيل السجاد بالدمام. Tutto su come comprere le specificità dei comportamenti di acquisto dei tuoi clienti e personalizzare le tue offerte a ogni cliente.

Le statistikat tregojnë se ka shumë përfitime të mëdha të personalizimit të tregtisë elektronike. Il tuo cliente oggi troppo sofisticato crede che i negozi online personalizzati abbiano prodotti interessanti. Shumica e blerësve mund të rivlerësojnë një faqe që rekomandon produktet përkatëse dhe rreth 45% ka më shumë probabilitet të rendit produkte nga një faqe që personalizon rekomandimet.

Modalitetet e mundshme të personalizimit të tregtisë elektronike

Personalizimi i e-commerce mund të bëhet në shumë mënyra. Këtu janë disa nga mënyrat më të zakonshme për të kaluar rekomandimet e blerjes ndaj klientëve tuaj:

1. Personalizimi i navigacionit

Ky veprim përfshin revidimin e sjelljes së një klientit dhe cronologia e blerjes dhe personalizimit të mënyrës së përdorimit të përdoruesve në faqen e internetit. Për shembull, nëse një klient vizaton shpesh një kategori të produkteve por në të vërtetë nuk blen një produkt në këtë kategori, personalizimi i tregtisë elektronike të navigacionit përdoret për të vendosur në kategorinë e produktit në mënyrë strategjike në mënyrë që çdo herë që vizita e klientit il sito, la categoria di prodotto è quello che vede prima.

2..Rekomandacione parashikuese

Motori i rekomandimit mund të përdorë sjelljen e blerjes së përdoruesve të tjerë për të parashikuar produktet që një person do të ishte i gatshëm të blejë në të ardhmen. Le rekomandimet janë paraqitur për klientët e saj nëpërmjet aplikacioneve transazionale. Këto rekomandime mund të rrisin shumë shitjet.

3. Segmentimi i bazës së të dhënave

Kjo paraqet ndarjen e listës së postës elektronike dhe dërgimin e disa thirrjeve në grupe të ndryshme të nën-listës së postës elektronike në bazë të tyre historike. Kjo segmentim mund të bazohet në datën, blerjet dhe vlerat mesatare të rendit.

4. Përdorimi i të dhënave të palëve të treta

Mund të merrni të dhënat e një publiku nga synimi i furnizuesve të të dhënave. Kjo metodë ndihmon në publikimin e reklamave të njerëzve të drejtë në kohën e duhur.

, 5. Linea e subjektit e personalizimit të përmbajtjes

Le e-mail me linja personalizuar personalizzate kanë një hapje më të lartë të hapjes. Edhe pse ky koncept duket shumë i thjeshtë, mund të ketë një efekt magjik mbi shitjet. Një linjë personalizuar personalizuar ka një potencial të madh për të futur një klient mbi një produkt dhe tërhequr atë për të blerë atë. Përmbajtja duhet të personalizohet gjithashtu. Përdorimi i sjelljes së blerjes dhe demografia e vizitorëve, mund të personalizoni përmbajtjen për të inkurajuar atë për të ndërmarrë një veprim pozitiv mbi biznesin.

Të tjera tipare të personalizimit të e-tregtisë përfshijnë ofertat në kohë reale, mesazheve kontekstuale dhe remarketing dinamike. Megjithatë, personalizimi i tregtisë elektronike kërkon që të dhënat mbi klientët të analizohen në mënyrë të saktë për të përcaktuar modelet e dobishme për rekomandimet. Kjo e bën këtë ushtrim mjaft komplekse. Tutto sommato, personalize your e-commerce është pa dyshim një nga mënyrat më të fuqishme për të rritur normat e konvertimit dhe shitjes.

Me rritjen e popullaritetit të personalizimit të e-commerce, çdo kompani duhet të sigurojë që informacioni i klientëve të jetë i mbledhur në mënyrë të saktë dhe të menjëhershme. Është e rëndësishme të kujtojmë se personalizimi ka një anë të gabuar - personalizimi i defekteve provokon rekomandime të gabuara. Gjatë kohës së përgatitjes së kodeve të personalizimit duhet të evitoni plotësisht gabimet.

November 27, 2017