Back to Question Center
0

Malware dhe mënyrat për të shmangur atë - Semalt do t'ju tregojë disa truket

1 answers:

Julia Vashneva, Semalt Menaxhere e Suksesshme e Suksesshme e Klientit, do t'i hapë sytë disa truket që duhet të kryhen gjatë sulmeve nga malware.

Pothuajse të gjithë ne kemi trajtuar me viruset kompjuterike dhe malware në një pjesë të jetës sonë. A kam te drejte? Nuk është e këndshme që të ketë viruse; në vend të kësaj, duhet të jeni i shqetësuar me sigurinë dhe sigurinë tuaj në internet është në rrezik - elettropompa autoclaved. Kur kompjuteri juaj fillon të ngadalësohet, kjo është koha kur ju duhet të shmangni malware dhe të merrni masa të ashpra.

Përdorni mbrojtje të shtresuar në të gjitha pikat

Gjëja e parë që duhet të bëni është përdorimi i mbrojtjes me shtresa në secilën pikë. Kjo do ta mbajë sistemin tuaj të sigurt nga sulmet me bazë në internet, dobësitë në internet, viruset mujore dhe shkarkimet nga drive-by. Për mbrojtje maksimale, duhet të aktivizoni softuerin për mbrojtjen e kërcënimeve të rrjetit dhe të skanoni pajisjen një herë ose dy herë në javë. Ju gjithashtu mund të provoni Sistemet e Parandalimit të Ndërhyrjeve, Firewall, Insight, SONAR dhe Antivirus për sigurinë tuaj në internet. Symantec Security Response thotë se ne duhet të mbajmë sistemet dhe sistemet operative të përditësuara.

Ulja e sipërfaqes së sulmit

Reduktimi i sipërfaqes së sulmit në masë të madhe është i rëndësishëm. Duhet të çinstaloni aplikacionet që nuk po përdorni. Më lejoni këtu t'ju them se përfundimet e rrezikut ose të ndjeshme mund të shkaktojnë dëme maksimale në sistemin tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të skanoni pajisjen tuaj një herë në ditë dhe të qëndroni larg nga instalimi i softuerit të panjohur dhe të padëshiruar.

Përmirësoni cilësimet e paracaktuara Symantec Endpoint Protection

Përmirësimi i cilësimeve të mbrojtjes së synimeve Symantec është i rëndësishëm..Edhe disa cilësime mund të sjellin revolucione në mbrojtjen tuaj online. Ju duhet të mbani parametrat sipas kërkesave tuaja dhe të siguroni privatësinë tuaj në mënyrë që hakerët të mos mashtrojnë.

Mbani përditësimet e shfletuesit të përditësuar

Shumica e sulmuesve vlerësojnë shfletuesit tuaj dhe pastaj përpiqen të infektojnë sistemet tuaja. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të mbani cilësimet dhe shtojcat e shfletuesit tuaj të përditësuar. Ju kurrë nuk duhet të përdorni Internet Explorer, Acrobat, Flash dhe Abode Photoshop pa skanuar kompjuterin ose pajisjen tuaj mobile. Shumë viruse dhe malware hyjnë në sistemin tuaj nëpërmjet Internet Explorer. Pra, është më mirë të qëndroni larg nga ky shfletues dhe të provoni Google Chrome ose një shfletues tjetër që keni zgjedhur.

Përdorimi i bllokut P2P

Një nga mënyrat më të lehta dhe më të shpejta që hakerët përdorin për të shpërndarë malware është nga rrjetet peer-to-peer (P2P). Ju gjithmonë duhet të bllokoni përdorimin P2P. Për këtë, ju mund të krijoni dhe zbatoni politika jo P2P siç është përdorimi i kompjuterit tuaj duhet të jetë i kufizuar në mënyrë që asnjë i jashtëm të mos ketë qasje në pajisjen tuaj. Në këtë mënyrë, ju mund të siguroni që kompjuteri juaj të ruhet nga malware dhe viruset në masë të madhe.

Fikni AutoRun

Ju mund të ndaloni ardhjen e viruseve dhe malware duke kthyer AutoRun. Ndërsa shkarkoni diçka, gjithmonë duhet ta fikni atë në mënyrë që sendet e panevojshme të mos instalohen në pajisjen tuaj kompjuterike.

Sigurohuni që të aplikohen të gjitha patchet e OS

E fundit, por jo më e pakta, duhet të siguroheni që çdo patch i OS është aplikuar siç duhet. Kompanitë si Apple, Microsoft dhe paketat e shërbimit të lëshimit të Google, arna të sigurisë dhe hotfix për klientët e tyre global çdo muaj. Produktet e tyre na ndihmojnë të korrigjojmë defektet në sistemet tona operative. Ju mund të merrni ndonjë nga këto produkte dhe instaloni në kompjuterin tuaj për sigurinë maksimale dhe mbrojtjen në internet. Nëse jeni duke përdorur Mac OS X, Windows ose një sistem tjetër operativ, gjithmonë duhet të përditësoni shfletuesit dhe programet tuaja një ose dy herë në muaj.

November 28, 2017