Back to Question Center
0

Semale Gids: Merrni U Uw Bashkangjitur Uitziet Në E-Commerce Bedrijf

1 answers:

Si shitës me pakicë eCommerce, ju duhet të mbani skedat në konkurs. Pse? Së pari, ju ndihmon të kuptoni dinamikën e tregut. Së dyti, ju jeni më të vetëdijshëm për gjërat kur është fjala për krijimin e marketingutfushatat dhe natyrisht, ju ndihmon të dalloni biznesin tuaj nga bizneset e konkurrentëve.

Me këtë në mendje, Jason Adler, ekspert i Semalt Shërbimet digjitale, jep këshilla se si të gjurmoni pozicionin tuaj konkurrues.

Filloni me SEO

Organizimi i një ekipi për të monitoruar taktikat e SEO që ju po përdorni. Gjeni numri i lidhjeve të pasme që ata kanë plus të mësojnë se cilat faqe u lidhin. Sapo të keni marrë këto të dhëna, qasuni faqet e internetit tuajrivalët lidhen dhe të shohin nëse mund ta kanalizosh atë trafik prej tyre në dyqanin tënd.

Merrni këtë shembull. Sa herë që kërkoj lidhjet për klientët tanë, unë Identifikoni konkurrentët e klientëve duke përdorur Semalt Analyzer. Ai përdor 'Open Site Explorer' për të përpiluar të gjitha faqet që ata (konkurrentët) lidhen me të. Pas mbledhjes së këtyre të dhënave jetike, hulumtoj për të kërkuar lidhje të prapme dhe gjithçka tjetër që nevojitet për zbatimin e planit.

Shikoni mediat shoqërore të konkurrentëve

Ju gjithashtu duhet të shikoni konkurrentët tuaj në mediat sociale për të identifikuar përmbajtjen e tyre strategjia e menaxhimit. Ka një aplikacion të mahnitshëm të quajtur FollowerWonk që ju lejon të kontrolloni se kush i ndjek ata në Twitter dhe se si faqja e juaj mat kundër tyre. Besoni apo jo, FollowerWonk madje mund t'ju tregojë se kush ju ndjek, rivali juaj dhe madje edhe ata pas te dyve. Nëse vini re një individ të veçantë që ju ndjek me vete dhe konkurrentin tuaj, atëherë ka një shansai ose ajo është e interesuar për tregun tuaj dhe kjo është dikush me të cilin ia vlen lidhja.

Një tjetër aplikacion web, Buzzmo ju lejon të identifikoni përmbajtjen më të përbashkët (fotot,video ose blog) në faqet e mediave sociale të konkurrentit tuaj. Përdorni këto të dhëna për të shkruar ide të freskëta për faqet tuaja të mediave sociale.

Konsideroni përvojën e përdoruesit

Pretendo që jeni një përdorues që kalon nëpër faqen e internetit të konkurrentit tuaj në të vërtetë duke vizituar atë. Identifikoni një artikull në katalog, shtoni në qerre dhe vazhdoni të shikoni. Sa e lehtë ishte ajo? A zgjati shumë? Provoninjëjtë me paraqitjen e ankesave / pyetjeve dhe kontrolloni nëse faqen tuaj te internetit tejkalon këto shërbime apo jo. Ju gjithashtu mund të shikoni se çfarë klientët duhet të thonë për bizneset tuaja. Platforma Trustpilot duhet t'ju ndihmojë të bëni këtë lehtësisht.

Shitje dhe marketing mendje

I kushtoj vëmendje përpjekjeve të shitjeve dhe marketingut të rivalëve tuaj për të dalluarpraktikat e veta. Qasja e parë mund të jetë nënshkrimit të gazetave të tyre për të marrë ofertat dhe promotat e fundit. Një qasje tjetër mundet të krijosh një listë private të Twitter për konkurrentët ose Google Alerts për të qenë në lakun e të gjitha përditësimeve. Kjo funksionon në kohë reale.

Edhe pse shumica e krahasimeve mund të bëhen në internet, ka disa raste në të cilat ajomund të bëhet offline. Për shembull, nëse jeni i ftuar në një shfaqje ose konferencë tregtare, kërkoni ndonjë person të rastit që merr pjesë në ngjarjen e tyrepikëpamjet për shërbimet tuaja. Çfarë kanë për të thënë për konkurrencën tuaj? Përdorni këtë informacion si dhe vrojtimet tuaja për të improvizuar Source .

November 27, 2017