Back to Question Center
0

Semalt: 3 këshilla se si të përdoren fjalët - një udhëzues për fillestarët

1 answers:

Kur mendoni për SEO, gjëja e parë që vjen në mend është fjalë kyçe .

Sidoqoftë, duke e ditur motivin e tyre, si t'i përdorim ato dhe çfarë të mos bëjmë është një aspekt i rëndësishëm i krijimit të përmbajtjes së mahnitshme që është e optimizuar mirë për motorët e kërkimit.

Meqë fjalë kyçe përkthehen në numrin e përgjithshëm të përdoruesve që kërkojnë një produkt apo informacion të caktuar, si shkrimtar, artikulli juaj duhet të apelojë tek ata përdorues dhe të plotësojë nevojat e tyre.

Por si fitoni shikueshmëri për materialin tuaj të madh?

Le të fillojë Semalt me ​​qëllimin e konsumatorit ose qëllimin e kërkimit.

,

1. Qëllimi i pyetjeve

Të kesh idenë e qëllimit të audiencës është shumë kritik pasi që përcakton nëse do të lidhen me materialin tuaj dhe do të mbajnë lexim ose më keq, ta braktisin atë.

Ekzistojnë tri kategori të qëllimit të pyetjeve:

  • informative
  • të lundrimit
  • transacionale
,
,

Do të përqendrohemi në transaksionet dhe informatat, pasi që ata janë të dy që kanë nevojë për krijimin e përmbajtjes. Pyetja informative siç sugjeron emri i referohet dikujt që kërkon informata specifike, ndërsa transaksional tregon një veprim specifik që dëshiron të marrë.

Këto veprime ndryshojnë nga blerja e një produkti, shkarkimi i softuerit apo muzikës, etj.

Kërkoni të kuptoni nëse klienti juaj synon të kërkojë informacion ose një produkt.Për shembull, Produktet më të mira për humbjen e flokëve ose Blej frigorifer LG me dyer të hapura tregon një person që dëshiron të blejë një produkt, ndërkohë që Si të bëni një latte ose Jet lag nënkupton dikë që kërkon informacion.

Duke pasur këtë njohuri do t'ju ndihmojë të krijoni punën tuaj për të përshtatur nevojat specifike të tregut tuaj të synuar.
,

2. Disponimi i Fjalorit

Edhe pse Google e ka zhvendosur fokusin më shumë në sigurimin e informacioneve të vlefshme për përdoruesit dhe jo në përmbajtjen e rangut bazuar vetëm në fjalë kyçe, ata ende mbeten pjesë integrale e SEO.

Motorët e kërkimit ende i përdorin ato për të gjetur se për çfarë është një artikull..

Mënyra më e mirë për të shpërndarë fjalë kyçe do të jetë së pari në titullin tuaj, pasi kjo i lejon motorët e kërkimit të dinë se cili është artikulli juaj. Përfshini atë në 50 karakteret e para të titullit tuaj.

,
,

Së dyti, i bëni ato një pjesë të titrave tuaj dhe më në fund, shpërndani ato në mënyrë të barabartë në artikullin tuaj. Mos e lodhni atë.

Sigurohuni që puna juaj të lexohet pa probleme.

Mos harroni, qëllimi juaj është të ndërtoni një audiencë.

Në këtë mënyrë ju do të mbani klientët tuaj të vijnë për më shumë.

Dy gjëra për të mbajtur në mend këtu, informacion të dobishëm dhe optimizim.

,

3. Dendësia e Fjalorit

Një nga gabimet më të shpeshta është përdorimi i tepruar i fjalë kyçe. Kjo njihet si mbushje.

Google frowns mbi stuffing fjalen dhe e shënon atë si spam, ose ofron dënime për të. Në skenarë më të këqinj, faqet janë të ndaluara .

,
,

Nëse jeni shkrimtar, gjëja e fundit që dëshironi është që klienti juaj të penalizohet për shkak të një artikulli që keni shkruar.

Si do ta dini nëse e keni tejkaluar atë? E pra, 1-3% është dendësia e rekomanduar e këshilluar nga Ekspertët e Semalt .

Ka shumë mjete online që mund të përdorni për të llogaritur automatikisht këtë.

Misioni juaj është të krijoni një punë cilësore që renditet mirë dhe angazhon njerëzit. Ju nuk doni të gjithë përpjekjet tuaja për të shkuar poshtë ikjes.

Përqendrohuni më shumë në dhënien e informacionit nga menaxheri Semalt dhe ju do të merrni sukses të vërtetë Source .

November 27, 2017