Back to Question Center
0

Semalt Digital Expert shpjegon se çfarë 404 gabime do të thotë për SEO

1 answers:

Çfarë shkakton 404 gabime të gjetura? A do ta lëndojnë renditjen time?Këto pyetje mbeten të zgjatura në mendjet e menaxherëve të markave kur dalin gabime "404"

Kur faqja juaj i kthen 404 gabime, ndërprerjet janë kërcënuesenë UX (përvoja e përdoruesit). Çdo herë që një vizitor merr gabim 404, ai / ajo është i detyruar të rivlerësojë dhe të kthehet prapa, e cilado të thotë të lini faqen tuaj. Për drejtuesit e markave ose marketers dixhitale, gabimet shkaktojnë panik kur ato shfaqenmjetet e webmasterit. Për të shmangur këto probleme, Michael Brown, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Sherbime digjitale,shqyrtoni në mënyrë të plotë çfarë 404 gabime do të thotë për SEO tuaj dhe si të eliminojnë ndikimin e tyre të padëshirueshëm.

Si të gjeni 404 gabime

Shfrytëzoni Google Webmaster Tools

Kjo është një nga metodat më të mira tëduke zbuluar gabimet direkt nga Google. Ju vetëm duhet të hyni në mjetet e webmasterit tuaj, shkoni te Zvarritni dhe klikoniGabimet e zvarritjes - basic home networking. Të gjitha URL-et e zhdukur do të shfaqen në seksionin e Not Found. Ju mund edhe të kontrolloni në grafikun egabime gjatë kohës për analizë më të mirë.

Lidhësit e ndërprerë

Sot, ka shumë zgjatje të shfletuesit dhe madje edhe falasfaqet e internetit të tilla si Validator.w3org dhe Kontrollo lidhjet e mia. Këto do të identifikojnë lehtë lidhjet e thyera në faqen tuaj.

Duke përdorur Screaming Frog SEO Spider

Ngjashëm me Webmaster Tools, SEO Spider ju ndihmon të shihni të gjitha 404 gabimet e gjetura.Shkarko aplikacionin. Instalo SEO Spider dhe futni faqen tuaj te internetit, pastaj klikoni Crawl. 404 gabime do të shfaqen në StatusKodi tab..Ju gjithashtu mund ta eksportoni raportin si .csv file

Çfarë 404 gabime do të thotë për SEO dhe pse ju duhet të veproni menjëherë?

Google vlerëson se 404 gabime të gjetura nuk janë të pashmangshme.Prandaj, faqja juaj nuk do të de-indeksohet ose penalizohet. Megjithatë, për shkak se fokusi kryesor i Google është dhënia e cilësisë,SEO juaj ka gjasa të vuajë shumë. Ndërsa Google bots zvarrit lidhjet e brendshme të faqes tuaj, ju do të shënoheni si partinuk janë të interesuar në dhënien e një përvoje më të mirë të përdoruesve. Me kalimin e kohës, Google do të ndalojë zvarritjen e faqeve tuaja dhe trafiku do të bjerë në mënyrë drastike.

Tregtarët duhet të shqetësohen më shumë për reagimin e tyreklientë në vend të bots Google. Për vizitorët tuaj, shkaku i gabimit nuk ka rëndësi fare, atë që ata janë të interesuarështë duke marrë përmbajtjen që ata duan. Shumica e vizitorëve zakonisht lënë në një faqe interneti të ndryshme, ndiqni një konkurrent ose dalje. kjodo të thotë humbje e trafikut, sepse klienti nuk mund të marrë hapin tjetër drejt konvertimit. Si rezultat, është gjithnjë e kujdesshmee ju identifikoni gabimet sa më shpejt të jetë e mundur dhe rregulloni ato në një mënyrë të shpejtë.

Si të rregulloni 404 gabime të gjetura

Kur ndodhin 404 gabime, është e nevojshme të lehtësohet aftësia e klientëve për t'u kthyer në rrjedhën.

Përdorni 301 përcjellje të përhershme

Nëse një faqe specifike është hequr ose zhvendosur,301 përcjellëse ndihmojnë në lidhjen e faqes me atë të re. 301 redirects janë të mira, sepse ata nuk humbasin autoritetin faqe nga faqja e mëparshme.

Përdorimi i Robots.txt

Skedari robots.txt përdoret për t'i thënë bots Google sefaqe specifike janë hequr dhe ju nuk keni ndërmend që ata të indeksohen. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të adresuar gabimin 404 kur shumëe faqeve janë hequr.

Korrigjimi i gabimeve në faqet tuaja

Nëse përdorni Mjetet e Webmasterit, mund të identifikoni me lehtësifaqet me lidhje të thyera. Kontrolloni këto faqe nga afër për të vendosur nëse lidhja është shkruar gabimisht dhe për t'i rregulluar ato menjëherë.

November 27, 2017