Back to Question Center
0

Semalt Eksperti Ofron Metodat e Dobishme për të Filtruar Kërkesa Spam Dhe Bot Trafikut

1 answers:

Me sa duket ju keni nënshkruar në platformën tuaj të Google Analytics dhe keni vërejtur darodar.com, kapës dhe të tjerë të pallogaritshëm në raportin tuaj të referimit. Ose, nga ana tjetër, ju keni parë një kulm përbindësh në një lëvizje të koordinuar.

Oliver King, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , shpjegon këtu pse filtrimi i spamit është i rëndësishëm - taggies coupon.

Ekzistojnë dy lloje të spam që dalin në platformat tuaja analitike.

Së pari, botët që nuk arrijnë të vizitojnë faqen tuaj. I referohem atyre si "bots fantazmë". Këto bots janë spam të paadulterated në një mënyrë të padallueshme nga spam email, vërejtje spam, dhe fletushka nën xhami tuaj automjeteve.

Së dyti, bots që ndërhyjnë në faqen tuaj. I quaj ato si "bots zombie", të cilat në përgjithësi krijojnë spam për ekzaminim si rezultat i qëllimeve të tyre të ndryshme.

Kush e zbaton dhe pse ndodh?

Bots Ghost janë gjëra që shfrytëzojnë një qasje pothuajse të lirë për të marrë para një grupi njerëzish.

Bots Zombie janë bots të papërshtatshme ose abominably përbërë. Bots kur në dyshim janë të mëdha dhe janë pjesë e kornizës së uebit..

Si funksionon

Nuk ka përgjigje të plotë për të gjitha bots (në mungesë të ndihmës së Google), por ka disa gjëra që mund të bëni për të rregulluar analytics tuaj.

Ekziston një masë e konsiderueshme e udhëzimeve të tmerrshme për këtë çështje. Shfrytëzimi i refuzimit të kërkesës në bazë të pronës nuk është e përcaktuar për të kanalizuar spam në dritën e faktit se:

  • Nuk është një marrëveshje gjithëpërfshirëse.
  • Nuk është ekskluzivisht i saktë.
  • Ajo thjesht mund të lëvizë vizitën në një vizitë (asnjë) / Koordinatë.
  • Nuk ju mundëson të kontrolloni positives false me informacione të verifikueshme.

Ka shumë lokacione (duke llogaritur ato jashtëzakonisht të besueshme) që sugjerojnë ndryshime të specializuara nga ana e serverit, për shembull .htaccess ndryshon. Kjo është gjithashtu një mendim i tmerrshëm.

,

Në fund të fundit, kutia e zgjedhjes së Google Analytics për "Bots të njohura të kanaleve dhe Bugs" nuk bie ndesh me fantazmat dhe bots zombie.

Referues të Ghost janë sesione që shfaqen në provim që kurrë nuk kanë ndodhur. Bot kurrë nuk kërkoi ndonjë dokument nga sistemi yt. Ka shpërndarë çfarëdo informacioni që nevojitet për të dërguar drejtpërdrejt në platformën tuaj të Google Analytics duke e ndërprerë kodin e provimit me një kod arbitrar UA.

Bots Zombie ju lejojnë një alternativë të dhënë që ata të vërtetë ndërhyj dhe të bëjnë faqen tuaj. Në shansin jashtë që ju duhet të shikoni në marrëveshjet e server-side, ky ushtrim mësimor nga InMotion Hostingsolid. Duke penguar ata në sistemin tuaj jo vetëm shton një shtresë pastrimi për analytics tuaj, ajo gjithashtu mund të zvogëlojë pirg në pasuritë tuaja server.

Derisa monsters të bëjnë një tjetër marrëveshje, ne jemi të bllokuar duke bërë kanale që evakuojnë pjesën më të madhe të lëvizjes së botit pa regjistruar pozitive mashtruese.

November 28, 2017