Back to Question Center
0

Semalt përshkruan trendet e zhvillimit rajonal të E-Commerce

1 answers:

Bota e tregtisë elektronike ka përjetuar zgjerim të madh, kështu që të gjithë besojnëse eliminimi i dyqaneve tradicionale të tullave dhe llaçeve, në dispozicion në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara, është shumë afër. Pavarësisht kësaj e-commercepritet në të gjithë botën, e-commerce në rajonin e Azi-Paqësorit do të përjetojë një rritje të jashtëzakonshme.

Tregtia elektronike në sferën ndërkufitare do të tejkalojë performancën e brendshme me tënjë normë zgjerimi prej 17 për qind, kur për vitet e ardhshme norma e zgjerimit pritet të jetë 12 për qind. Eksperti i Semalt Shërbimet dixhitale, Igor Gamanenko shpjegon se si fusha e tregtisë elektronike është duke u zhvilluar në rajone të ndryshme.

Arsyet pse zgjerohet biznesi online

Logjistika online në botë lehtëson bërjen e biznesit online, duke e bërë atë më të përshtatshëm.Ka shumë metoda të besueshme të pagesave që lejojnë shkëmbimin e sigurt të produkteve gjithashtu - tutoriales gratis de fotografia profesional. Për më tepër, depërtimi i telefonave inteligjentë në të gjithëkontinentet mundësojnë aksesueshmërinë e shërbimeve të internetit në të dy vendet e zhvilluara dhe në zhvillim, ndërsa SEO është bërë mjet për tërritja në internet e bizneseve.

Me një ekonomi në rritje të klasës së mesme në kontinentin e Azisë, ku njerëzit kanëpak niveli i kënaqësisë me produktet e tyre vendore, tregtia elektronike do të arrijë një shitje globale prej 627 miliardë dollarësh deri në vitin 2022. Shumica e marrëveshjeve të tregtisë elektronike rrotullohenrreth produkteve që nuk prodhohen në nivel lokal, kështu që këtu Kina po merr pjesën më të madhe të tregut online.

Pazar ndërkufitar në Kinë

Falë SEO, shitjet në internet do të performojnë më mirë këtë vit. Kina do të udhëheqë kufirin ndërkufitarbiznesi online, duke arritur në 200 milionë blerës online deri në vitin 2020 me shitjet që arrijnë në 245 miliardë dollarë sipas Accenture..Së bashku mekjo, rivaliteti konkurrues midis Alibaba të Kinës dhe Amazonës së SHBA në tregun kinez rrit miratimin e praktikave të mira nga bizneset online.

Kombinimi fitues përbëhet nga elementë të tillë si përfshirja e pagesës së dorëzimit nëkoston e produktit, menaxhimin e pajtueshmërisë rregullatore dhe praktikën SEO të zhytur në mendime. Lidhur me pagesën, dyqanet online kineze ofrojnë shumë pagesametodat që janë të sigurta dhe të besueshme. Platformat si Alipay (Alibaba) dhe Tencent (WeChat) kanë formuar një sistem të madh që pranon pagesanga cdo shtet.

Pazar ndërkufitar në rajone të tjera

Sipas hulumtimit të kryer nga KPMG në Lindjen e Mesme dhe rajonet afrikane, arabishtAfrika përjeton një vlerësim masiv të tregtisë ndërkufitare online. Për shembull, versioni i Lindjes së Mesme i Amazon - Souq- rritja e shitjeve në internet në rajon për më shumë se 8 milionë artikuj në fillim të vitit 2017.

Kthimet Ndërkufitare

Kthimet e produkteve janë mjaft të kushtueshme sipas Federal Express Annual të Amerikësraportin e 2016. Sot, klientët mund të marrin një rimbursim të kostos së tyre të blerjes deri në një përqindje të caktuar përmes shërbimeve PayPal.

Shitjet ndërkufitare në Amerikë

Një studim, i mbajtur nga firma të ndryshme kërkimore, tregon se shitjet ndërkufitare në SHBAnë rreth 36 për qind të biznesit online të vendit. Më shumë se gjysma e të gjitha shitjeve online kalojnë nëpër vende të tilla si eBay dhe eBayAmazon, ndërsa më shumë se gjysma e shitësve ndërkufitar përdorin USD si monedhën më të besuar. Në këtë proces, SEO luan një rol të rëndësishëmrol në rritjen e pranisë në internet të shitësve.

Rritja e shitjeve në tregun online është procesi që përfshin vëzhgimin dhezbatimin e praktikave më të mira duke respektuar dispozitat e disponueshme. Nuk është çudi që shërbimet efikase të shpërndarjes janë bërëalternativa ndaj metodave tradicionale të dërgesës duke përdorur SEO lejon zgjerimin e prezencës së firmës në nivel global. Prandaj, duke pasur parasysh si ato lokale ashtu edhe ato lokalekërkesa ndërkufitare dhe specialitetet, rregullimi me porosi lehtëson planifikimin e duhur të tregut.

November 27, 2017