Back to Question Center
0

Semalt shpjegon Pse ju duhet të zgjedh fotografi për SEO

1 answers:

Optimizimi i fotografive është një pjesë thelbësore e përgjithshme në vendstrategjinë, kështu që duhet të merrni imazh optimizim SEO seriozisht, veçanërisht nëse përmbajtja vizuale është thelbi i fushatës suaj të marketingut.Kjo është arsyeja që ndërtuesit e faqeve të internetit të tilla si WordPress ofrojnë formimin automatik të imazhit si pjesë integrale e optimizimit të tyre në vend.

Optimizimi i imazhit duhet të mbulojë fotografitë në faqen tuaj te internetitduke përfshirë header, imazhe të paraqitura dhe imazhe të ngulitura. Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , Igor Gamanenko shpjegon pse imazhioptimizimi është i rëndësishëm për punën tuaj.

Kërkimet e Imazhit

Kur optimizoni imazhet tuaja me formatimin e duhurdhe të folurit, ata do të shfaqen për një kërkim imazh të lidhur në një motor kërkimi. Nëse imazhet tuaja janë të listuara në imazhet e Googlekërkime, do të merrni më shumë trafik dhe do të përmirësoni dukshmërinë e markës suaj - free download company logo creator. Kur optimizoni të gjitha imazhet tuaja dhe krijoni cilësi të lartëpërmbajtje, do të shihni një rritje të ndjeshme të trafikut.

Shpejtësia e Vendit

Nëse ngarkoni imazhe me rezolucion të lartë në faqen tuaj,ajo do të ngadalësohet dhe përdoruesit do të duhet të presin për të shkuar në përmbajtjen kryesore të faqes tuaj. Shpejtësi e ulët e faqes do të thotë përvojë e keqe për përdoruesit tuajvizitorët veçanërisht nëse shfletuesi i përdoruesit po shkarkon skedarët e imazhit.

Problemet e Ngarkimit

Çështjet e ngarkimit të imazheve janë të zakonshme edhe kur problemi ështënuk ka të bëjë me serverin tuaj. Në një skenar të tillë, vizitori i faqes do ta lexojë artikullin, por nuk do të shohë ndonjë imazh, vetëm disa boshpika ku duhet të jenë fotografitë. Kur optimizoni fotot tuaja duke shtuar tekste të tjera tek ata, vizitorët e sitit tuaj nuk mund ta shohinimazhe, por mund të lexojnë se çfarë paraqet foto pas një problemi të ngarkimit të imazhit.

Si te optimizoni fotot e sitit tuaj

Compress

Kompresimi i imazheve përmirëson shpejtësinë e ngarkimite faqes suaj të internetit. Duke pasur parasysh se shumica e vizitorëve tuaj hyjnë në faqen tuaj në pajisjet mobile, nuk është e nevojshme të ngarkoni rezolucion të lartëimazhe me peshën e megabajteve. Ju duhet të shkurtoni madhësinë e fotove tuaja duke ruajtur cilësinë e duhur. Gjithashtu, formati fotot tuajapër uebin, p.sh. PNG, GIF dhe JPG. Ju gjithashtu mund të zhvendosni meta të fotografive tuaja për të shkurtuar madhësinë edhe më shumë.

Jepni Titullin

Kur përdorni fotot falas nga ueb ose fotografisë së aksioneve,ju duhet të ndryshoni titujt teknikë të bashkëngjitur atyre, si numrat dhe shkronjat e gjata, duke u dhënë atyre përshkrime të sakta dhe të saktae asaj që ata përfaqësojnë. Gjithashtu mund të përfshini disa fjalë kyçe që lidhen me biznesin tuaj nëse është në përputhje me atë që është në foto.

Etiketat e konfigurimit

Gjithmonë përfshini alt tags që përshkruajnë se çfarë ështënë imazh. Për shembull, përfshijnë fjalë si "grua", "hahet" nëse është një imazh i një gruaje që ha një fryt.

Krijo titullin

Gjithashtu i njohur si përshkrimi alt, titulli ështëçfarë tregon kur fotografia nuk po ngarkon. Gjithashtu përshkruan imazhin për indeksin e kërkimit të Google. Ky opsion ju lejon të përshkruaniimazhi në një fjali.

Align Images

Strategjike përafrimin e imazheve tuaja me pjesën tjetër tëpërmbajtja është më e mirë se vendosja e tyre në mes të paragrafëve.

Optimizimi i imazhit mund të mos jetë në krye të faqes tuajprioritetet por ju duhet ta bëni atë për shkak të përfitimeve të deklaruara dhe kjo zgjat vetëm disa minuta për të arritur.

November 27, 2017