Back to Question Center
0

Semalt - Si të Identifikoni dhe Luftoni Spam Ghost duke përdorur Google

1 answers:

Spam ndodh kur të merren të dhënat e kërkuara. Ky lloj i spamit është në dy kategori. Spam spam dhe Spam Ghost. Heqja e trafikut të Spam Ghost është i kujdesshëm, por ju duhet të identifikoni se cili lloj i malware është i pranishëm, para së gjithash.

Crawlers janë një lloj spam që aktualisht viziton faqen tuaj duke dërguar bots që injorojnë krejtësisht rregulla si ato në robots - cheap windows vps europe.txt. Kur ata dalin nga faqja, një gjurmë e një vizite legjitime në të dhënat e Google Analytics mbetet pas, por për fat të keq, është e rreme. Ata janë jashtëzakonisht të vështirë për t'u identifikuar, sepse fshihen pas referimeve të ngjashme me faqet e internetit të vërteta dhe me një URL të ngjashme.

Frank Abagnale, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , ndan përvojën e tij se si të luftojë me sukses Ghost spam.

Ghosts janë spam më të zakonshme. Ndryshe nga crawlers, ata nuk kanë ndonjë kontakt me faqen tuaj, në vend të kësaj, ata krimbi në serverin e analytics Google përmes një kalimi Trojan përmes kodeve ndjekjen tuaj Google Analytics. Ata hyjnë nëpërmjet kodeve tuaja duke i marrë ato nga një palë e tretë ose kodet ndjekëse të gjeneruara rastësisht (UA-XXXXXX-Y). Pasi që ata nuk hyjnë në faqen tuaj, ata përdorin një Protokoll Matës për të ndryshuar të dhënat tuaja të Google Analytics.

Shumica e njerëzve shpesh pyesin pse duhet të largohesh nga spam spam. Spam ka efekte katastrofike në analizat e faqeve të përdoruesve. Ata e degradojnë shpejtësinë e internetit të përdoruesit duke rritur ngarkesën e një serveri. Megjithëse ato nuk ndërhyjnë pikërisht me Search Engine Optimization, të dhënat e manipuluara nuk përshkruajnë sjelljen e vërtetë online të përdoruesit. Përfundimisht, Search Engine Optimization juaj do të ndikohet në atë renditjen tuaj të kërkimit do të bien për shkak të vendimeve të pahijshme dhe gjykime të pasakta.

Pavarësisht nga kjo, dëmtimi i metrikëve kryesorë si angazhimet, sesionet dhe normat e konvertimit, të dhënat e të cilëve janë transferuar në skajet e kundërta të spektrit, nuk do të shqetësojnë Search Engine Search Page (SERP). Thjesht, edhe pse Google Analytics është një shërbim analitik popullor, jo çdo vend përdor Google Analytics. Kjo shpjegon pse ndonjë nga të dhënat nga analytics Google nuk do të ndikojë në renditjen nga një vend i Google.

Ka mënyra për t'u marrë me spam-in e fantazmave duke përdorur Google Analytics. Këto mënyra përfshijnë hapa që përdorin një filtër të vetëm kundër spam-it të fantazmave..Rekomandohet shumë, sepse përdoruesi përditëson dhe shton kodin e ri të ndjekjes. Përndryshe, nevojitet pak mirëmbajtje nga përdoruesi. Së fundi, identifikimi i ndihmës së dyshimtë të hostname ndihmon në ruajtjen e spam-it nga hyrja në të dhënat e Google Analytics.

Hapat janë:

Së pari , shkoni te Google Analytics (ku shikoni trafikun e internetit dhe identifikoni skedën e raportimit. Në panelin e majtë, gjeni "Audiencë" dhe kliko mbi të. Shkoni nëpër panelin e majtë dhe identifikoni 'Teknologji' dhe klikoni mbi të. Zgjero në teknologjinë dhe zgjidh "Rrjet". Një Raport Rrjeti do të shfaqet dhe në krye të saj, klikoni mbi 'Hostname'. Pas kësaj, do të shfaqet një listë e emrave të përdoruesit, përfshirë ato të përdorura nga spam. Ju pastaj mund të listoni emrat e vlefshëm të hostit. Për shembull, yourmaindomain.com ose seosydney.com.

Së dyti , përfshini të gjitha emrat e pronarit dhe krijoni një shprehje të rregullt. Për shembull, seosydney \ .com | yourmaindomain.com.

Së treti , krijoni një filtër me porosi. Klikoni në skedën 'Admin' në panelin e majtë në pjesën e poshtme (sigurohuni që të keni një pamje pa filtra). Kliko në 'Të gjitha filtrat' dhe shtypni butonin '+ Shto filtër'. Nën 'Lloji i filtrit' kliko 'Custom'. Kjo krijon një filtër të ri me porosi. Krijo një emër filtri. Përzgjidhni për të përfshirë 'Hostname' pas kontrollit të flluskës 'Përfshi'. Kopjoni shprehjen tuaj të rregullt në kutinë 'Filter Pattern' .

Së fundi , shkoni te Aplikoni Filtrat dhe zgjidhni "Master" dhe pastaj "Shto" në pamjen e zgjedhur. Zgjidh 'Ruaj' dhe zbatoni rezultatet tuaja.

Sidoqoftë, është e këshillueshme që sa herë që të shtoni një kod përcjellës në ndonjë shërbim, është mirë që të shtoni këtë kod në fund të filtrit. Kjo ndihmon në heqjen e çdo ngjarje të ardhshme të spam-it të fantazmës.

November 28, 2017