Back to Question Center
0

Semalt Studimi: Si për të ndërtuar URL Perfect për SEO?

1 answers:

Makinat e kërkimit përdorin URL për të grumbulluar të gjitha të dhënat që mbledhin që kanë një faqe përmbajtjeje.Hartimi i një URL mund të bëjë dallimin në lidhje me renditjen e ndihmuar nga optimizimi i motorëve të kërkimit. Ata janë gjëra të ndryshme që kanë rëndësi në njëURL ndërsa të tjerët nuk e bëjnë.

Menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet digjitale, Jack Miller, ofrojnë këshilla se si të rritni SEO tuaj me URL të përsosur - grain storage temp.

Uniform Resource Locators (URL) informojnë shfletuesit dhe serverat ku mund të gjejnë një faqe.Këto lidhje janë në një format të lexueshëm nga qeniet njerëzore dhe roli i tyre është që të mbulojnë adresat IP bazuar në numrat themelorë.

Që një URL të konsiderohet miqësore, duhet të përmbajë fjalë në krahasim me listat e gjatae letrave dhe numrave. Ato janë efektive pasi ato janë në një format të lexueshëm njerëzor dhe treguesit e relevancës minimale të fjalës që ata transmetojnëpër motorët e kërkimit. Në shumicën e rasteve, URL-të e krijuara automatikisht nga platforma juaj nuk janë miqësore. Megjithatë, shumica e platformaveAktualisht, ju lejon të bëni miqsh miqësore duke ndryshuar shkronjat dhe numrat e parazgjedhur në hierarkinë e një vendi duke përdorur emrat e faqeve dhe shtigjeve.

Merrni parasysh dy shembujt e mëposhtëm të URL-ve.

  • https://www.example.com/acaciagoods/purchases?outraange=1879a89sd8904rg4df556ju&purchasesid=7893489 ,
  • https://www.example.com/men-wears/timber/brandx-gekkel-penny-loafer-7893489 ,

Përkundër faktit që URL-ja e dytë nuk është shumë më e shkurtër, mund të thuhet lehtë se çfarëpërdoruesi i internetit do të marrë: një faqe që lidhet me veshin e meshkujve.

Krijimi i URL-ve optimale

Në vijim janë kërkesat e URL-ve më të mira për SEO:

  • URL-të duhet të jenë sa më të shkurtër dhe të pavlefshme me fjalë ose dosje shtesë.
  • Prania e karaktereve alfanumerike vetëm në shkronja të vogla. Përdorimi i shkronjave të vogla minimizonrreziku i dyfishimit të përmbajtjes. ,
  • Përdorimi i lidhjeve për të ndarë fjalët. Hapësirat dhe nënvizimet duhet të shmangen që nga kërkimimotorët konsiderojnë fjalët e ndara nga këto shenja që të jenë fjalë të vetme të gjata. ,
  • Aplikoni fjalë kyçe kur të jetë e mundur. ,

Përdorimi i fjalë kyçe rezulton në renditje më të mirë dhe gjithashtu rrit eksperiencën e përdoruesit.

Preferenca HTTPS

Google zgjedh të rrisë renditjen e platformave të sigurta të strehuara në protokollin HTTPS.Studimet tregojnë se rreth 50% e rezultateve të kërkimit në një faqe kanë origjinën nga vendet në HTPPS.

Zëvendësimi i HTTP me HTTPS është një ndryshim URL, me një sasi të konsiderueshme rreziqesh.Google e konsideron migrimin mjaft të mirë pasi që protokolli konsiderohet i sigurt. Megjithatë, duhet të zbatohen 301 udhëzime për të rritur tranzicionindhe performanca duhet të vlerësohen për të zbuluar çështjet e mundshme.

Hashtags në URL

JavaScript ose konsiderohet si krejtësisht i eksplorueshëm ose i keq nga ekspertët SEO në varësinëse besojnë ose nuk besojnë deklaratën e Google se "ne normalisht i bëjmë dhe i kuptojmë faqet e internetit si motorët e kërkimit modern".

Përmbajtja që mund të zhvendoset në mënyrë optimale dominohet nga intonacioni i një URL përfaqe të vetme të përmbajtjes. AJAX bën një URL të vetme për një numër të faqeve të përmbajtjes, veçanërisht duke privuar motorët e kërkimit të jashtëzakonshmefaqe në të cilën, ata mund të lidhin sinjalet e autoritetit dhe relevancën.

Kur duhet të zgjedh URL

Kohët e përsosur për të optimizuar URL-të janë redesignimi dhe migrimi i platformës. Si teknologji apo vendndryshimet e teknologjisë, redesignet e platformave ka gjasa të ndryshojnë dhe kështu, është një kohë ideale për të futur kërkesa në lidhje me sintaksën e URL-ve dhe përmbajtjen.

Është e rëndësishme të theksohet se URL-të tuaja duhet të optimizohen vetëm nëse ka nevojëarsye teknike ose masat e ridizajnimit për të shmangur rreziqet.

November 27, 2017