Back to Question Center
0

Semalt tregon se cilat gabime duhet të shmangni në SMM

1 answers:

Konsumatorët në vitin 2017 presin që organizatat e biznesit të mbajnë komunikim të rregullt me ​​tanëpërmjet rrjeteve sociale. Megjithatë, shumë kompani elektronike tregtojnë efektivitetin e promovimit të mediave sociale dhe Search EngineOptimizimi (SEO) në tërheqjen dhe mbajtjen e klientëve.

Jack Miller, menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt ,ilustron tre gabime të mëdha që organizatat bëjnë kur kryejnë fushatat e marketingut të mediave sociale.

1 - modding kanger evod tanks. Nisja e fushatës pa një strategji efektive

Është e rëndësishme të zhvillohen qëllimet e mediave sociale për të përmirësuar strategjinë e marketingut online.Marketingu i mediave sociale mund të ketë disa qëllime. Një qëllim mund të jetë përmirësimi i vetëdijes së markës në mesin e klientëve të synuar. Një qëllim tjetër socialmarketingu i medias mund të jetë përdorimi i rrjeteve sociale për të ofruar shërbime të mbështetjes së klientëve. Një strategji e mirë e mediave sociale kombinon disa synime qëtë rritur ndërveprimet e biznesit me klientët e synuar. Një strategji efektive ka një platformë të mirë të rrjetit social.

Bizneset që merren me produktet dhe shërbimet e modës apo jetesës inkurajohenpërdorni platformat e rrjetit social Pinterest ose Instagram. Pinterest ka një funksion e-commerce që u mundëson klientëve të blejnë produkte oseshërbime online. Shitësit me pakicë të cilët ofrojnë produkte artizanale dhe shërbime të bëra vetë duhet të përdorin platformat YouTube dhe Facebook për shkak tëaftësitë e tyre superiore të ndarjes së videos. Është e rëndësishme për një biznes që të promovojë faqet e rrjetit social.

Përmendja e mediave sociale në email është gjithashtu një qasje efektive për promovimin e mediave socialefaqet për klientët në shënjestër. Një tjetër qasje e mirë promovuese SEO supozon futjen e lidhjeve të mediave sociale në faqen e internetit të biznesit.

2. Dështimi për të dëgjuar dhe për t'u përgjigjur

Konsumatorët gjithmonë japin komente për produktet dhe shërbimet e ofruara nga biznesiorganizata. Është e rëndësishme që menaxhmenti i kompanisë të jetë i vëmendshëm. Ka disa mjete që mund të përdoren për të komunikuar me tëkonsumatori, për shembull, Mention Social dhe Hootsuite. Megjithatë, ato janë të kufizuara në aftësi. Prandaj, biznesi duhet të jetë i përgjegjshëmnë çdo postim nga përdoruesit.

Facebook është një platformë e mediave sociale që i mundëson biznesit të reagojë në mënyrë efektivemesazhet e klientëve të synuar. Kompanitë përjetojnë disa sfida kur ofrojnë shërbime dhe produkte. Rrjetet sociale mundësojnëbizneset për të informuar konsumatorët për problemet ose sfidat në procesin e operacioneve të biznesit.

3. Mbajtja nga Eksperimentet

Është e rëndësishme të eksperimentosh me operacionet e rrjeteve sociale. Biznesimund të përdorin mënyra të reja të angazhimit me klientët. Video live është një veçori që është në dispozicion në Facebook dhe Instagram. Ai përmirëson kohën realekomunikimi midis stafit të kompanisë dhe klientëve. Një kompani mund të informojë audiencën e synuar për një produkt të ri përmes videove të drejtpërdrejtatipar.

Bizneset gjithashtu mund të përdorin transmetimet live për fushatat e promovimit të produkteve në Facebook. Transmetim direkttërheq një audiencë të madhe sepse është interaktive dhe përdor fjalë kyçe të duhur SEO. Përdoruesve të mediave sociale u jepet mundësia për të kërkuarpyetje dhe duke kërkuar sqarime. Sesioni live-streaming gjithashtu mundëson biznesin të mësojë nga konsumatorët, veçanërisht në këtë zonëe rritjes së kënaqësisë së klientit.

Implementimi i SEO në praktikën tuaj mund të përmirësojë përpjekjet e marketingut në mediat sociale. Ekspertët e SEOmund të përdorin fjalë kyçe efektive në postimet e tyre të mediave sociale. Konsumatorët do të tërhiqen nga postimet që kanë informata relevante rrethefektivitetin e një produkti apo shërbimi.

November 27, 2017