Back to Question Center
0

Semalt zbulon dallimin midis SEO dhe SMM

1 answers:

Shumica e bizneseve dëshirojnë të përparojnë në marketingun online. Megjithatë, të ketë suksesmarketing online, duhet disa teknika të epokës digjitale si SEO dhe SMM. Të dyja teknikat mund të tingëllojnë njësoj me një sipërmarrësi cili nuk është i njohur me fushën e marketingut dixhital. Për shembull, SEO mund të përfshijë kërkimet me fjalë kyçe ndërsa media socialemarketing përfshin reklama të paguara. Dy taktikat mund të jenë të dobishme për shumicën e bizneseve online veçanërisht nëse dihet dallimi.

Jason Adler, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Digital Services, paraqet disa pika kyçe që mund të dallojnë SEO nga SMM:

Search Engine Optimization (SEO).

Këto janë taktika në zhvillimin e internetit që synon rritjen e dukshmërisë sëfaqen tuaj në motorët e kërkimit, veçanërisht kur një çelës në një kërkesë kërkimi. SEO kombinon shumë faktorë në vend dhe jashtë-site për të marrëtrafiku nga motorët e kërkimit. Për një marketer dixhital. Qëllimi i çdo fushate të suksesshme SEO është që të marrë një vend të favorshëm në renditjee rezultateve të motor kërkimi për një grup të dhënë të fjalë kyçe. Kjo është e rëndësishme sepse mund ta mposhtni konkurrentin tuaj, të merrni trafik të ri cilësordhe më e rëndësishmja, rritni konvertimet. SEO përfshin përdorimin e strategjive të tilla si:

  • Fjalët kyçe kërko
  • Dizajnimi i faqes
  • Ndërtimi i përmbajtjes
  • Lidhja
  • Automatizimi i veglave

Search Engine Marketing (SEM) është një qasje e ndryshme për marketing online.SEM është listë e sponsorizuar. Ajo përfshin vendosjen e reklamave në shënjestër në faqet e rezultateve organike të kërkimit të veçantë të përdoruesit..Procedura përfshinpër ofertim. Disa persona në demografikë të caktuar do ta shohin reklamën tuaj për një periudhë të caktuar. Kjo metodë është përdorur gjerësisht për shkak të seamless sajautomatizimi i pagesës për klikim.

Social Media Marketing (SMM).

Ndërsa SEO mbledh trafikun përmes motorëve të kërkimit, SMM është një tjetër dixhitaltaktika e marketingut. SMM përdor me rreptësi mediat sociale si kriteret e saj për marrjen e klientëve online. Mediat sociale synojnë social të shquarfaqet e rrjetit të tilla si Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest dhe LinkedIn. Marketistët në këtë fushë rrisin ndërgjegjësimin e markave, mblidhenemail, fitojnë lidhje dhe rrisin kufijtë e tyre të fitimit duke përdorur mënyra të shumta në dispozicion për mediat sociale. Për shembull, Facebook ka njëstrategjia e reklamave të paguara. Këto reklama do të synojnë një demografik të veçantë, i cili është përcaktuar saktë nga ju. Marketing të tjera në internetkanalet në mediat sociale përfshijnë:

  • Reklama me Twitter
  • Video si YouTube ose Vimeo
  • LinkedIn vijim
  • Ndarja e imazheve si në Instagram dhe Pinterest. ,

Tradicionalisht, si SEO dhe SMM synojnë të fitojnë klientët për një faqe interneti. pavarësisht ngandryshimi, ato gjithashtu rrisin ndërgjegjësimin e markës për konsumatorët e mundshëm. Nga ana tjetër, konvertimi i vizitorëve në njëklienti nuk është plotësisht i varur nga ata. Faktorë të tjerë si web design hyjnë në fuqi.

Përfundim

Kompanitë që dëshirojnë të kenë sukses online kanë nevojë për marketing dixhital, Megjithatë,termat si Search Engine Optimization (SEO) dhe Social Media Marketing (SMM) mund të bëhen konfuze. Të dy SEO dhe SMM janë marketing dixhitalteknikat. Kryesisht, ata synojnë rritjen e dukshmërisë së markës dhe më e rëndësishmja, duke marrë klientë të rinj online. Megjithatë, të dy janëtë ndryshme në mënyrën se si ata veprojnë. Për shembull, SEO përfshin rritjen e dukshmërisë në motorët e kërkimit, ndërkohë që SMM do të thotë rritjendërgjegjësimin e markës duke përdorur mediat sociale. Përmes kuptimit të dallimeve të tyre, të dy taktikat janë të nevojshme dhe mund të sjellin përfitime afatgjatanë një biznes kur kryhet si duhet Source .

November 27, 2017