Back to Question Center
0

SEO & Marketing Dixhital - Insight Masterful Nga Semalt

1 answers:

Imagjinoni të keni një dyqan pa ndonjë formë të sinjalistikës në të. Në të mirë, njerëzit kurioz mund të bien në kontroll të produkteve ose të kërkojnë produkte që nuk janë të lidhura me atë që po shet. Por çka nëse keni pasur një dyqan me një emri i duhur dhe imazhet e produkteve që po shisni? Kjo do të nxiste klientët e ardhshëm të kontrollonin, të bënin pyetje rrethprodukteve dhe madje edhe të blejnë disa nga produktet. Këto perspektiva ka të ngjarë të përhapin fjalën rreth dyqanit tuaj dhe produkteve për njerëzit e tjerëqë përkthehet në trafik më të lartë, si dhe shitje - curso de fotografia. Shembulli i parë është i ngjashëm me një vend që nuk është i optimizuar ndërsa i dyti Shembulli lidhet me një vend të optimizuar mirë.

Eksperti udhëheqës i Semalt Shërbimet dixhitale, Andrew Dyhan, përshkruan plotësisht strategjinë se si të kombinohen SEO dhe proceset e marketingut digjital.

Çfarë është SEO

Optimizimi i Search Engine (SEO) është procesi i bërjes së një vendi të lehtë për t'u identifikuar,e lehtë për t'u kategorizuar dhe për t'u zvarritur. Në nivelin më themelor, optimizimi ndihmon konsumatorët për të gjetur biznesin tuaj në mes të mijëra apo miliona biznese të tjera dhe është pjesë përbërëse e çdo strategjie të marketingut dixhital.

SEO synon të çojë përdoruesit në biznesin tuaj përmes platformave online. Për të arritur këtë,faqja juaj duhet të renditet e lartë në faqen e rezultateve të kërkimit (SERP). Për ta bërë këtë më lehtë për t'u kuptuar, këtu është një shembull i përkryer:

Çdo muaj ka më shumë se 14 miliard kërkime në internet. Tani, imagjinoni çfarë do të ndodhte nëse një pjesë e 14 miliardë kërkimesh kërkon biznesin tuaj. Për të marrë trafikun përkatës të drejtuar në faqen tënde,kompania duhet të renditet e lartë në serp, pay per click aktivitetet dhe marketing social media.

Për çdo biznes të lulëzojë, duhet të reklamojë. Dhe për çdo biznes online,SEO është ekuivalenti i reklamimit falas. Optimizimi i sitit tuaj e bën të lehtë të renditet në faqen e parë të SERP.

Meqenëse ekziston një besim i zakonshëm që njerëzit të skanojnë dhe rishikojnë 2 faqet e para të SERP,renditja në faqen e parë i jep biznesit tuaj një shans për t'u gjetur nga njerëzit që kërkojnë informacion përpara se të blejnë produkte.

Si punon SEO

Crawlers motor kërkimi përdorin tekst për të përcaktuar përmbajtjen e faqese aktiviteteve që sjellin rezultatet e kërkimit përfshirë zvarritjen, skanimin dhe indeksimin, si dhe vlerësimin e pertinencës dhe rimëkëmbjes.Elementet që janë të njohura për të kontribuar në një rezultat cilësor përfshijnë:

  • Meta tags
  • Qasshmëria dhe përdorshmëria
  • Përmbajtja e faqes
  • URL dhe emrat e internetit
  • Dizajni i faqes
  • Karakteristikat e lidhjes

Për të kuptuar se si punon ky cikël, është e rëndësishme të shkohet në detaje se si funksionon SEO:

1. Zvarritje:

Makinat e kërkimit kanë një softuer të njohur si një merimangë ose servil që zvarritetpërmbajtje në një faqe interneti. Normalisht, nuk është e mundur për një merimangë të vërehet nëse një faqe e re është shtuar ose një e vjetër është përditësuar përditshme. Si rezultat, disa spiders nuk mund të vizitojnë një faqe interneti për një muaj ose dy. Përveç kësaj, crawlers nuk janë në gjendje të zvarriten fjalëkalimin e mbrojturfaqe, filma Flash, imazhe dhe Javascript. Pra, nëse keni shumicën e tyre në faqen tuaj, është e këshillueshme që të ekzekutoni një simulator fjalëshpër të parë nëse këto janë zbuluar nga softueri.

2. Indeksimi:

Pasi që merimanga përfundon zvarritje, faqet ruhen ose tregohen në a bazës së të dhënave gjigande ku informacioni përkatës nxirret sa herë që një përdorues hyn në një fjalë kyçe të veçantë në motorët e kërkimit.

3. Puna e kërkimit:

Sa herë që fillon një kërkim, motor kërkimi përpunon kërkesën dhe e krahason me përmbajtjen e indeksuar. Për të dhënë të dhëna të sakta, motor kërkimi duhet të matë rëndësinë e të gjitha faqeve dhe ndeshjes ata me të dhëna të indeksuara, dhe fjalën e futur në SERP.

4. Algoritmi:

Ky është një mjet diagnostikues i dizajnuar për të shqyrtuar fjalë kyçe të kataloguara dhe URL me frazat përkatëse. Ai vlerëson përgjigjet e mundshme dhe rivendos faqet me fraza ose fjalë të futura gjatë kërkimeve. Në thelb, ekzistojnë 3 algoritme: algoritme në vend, off-site dhe në tërësi.

Çdo lloj algoritmi shikoni në fusha të ndryshme të një faqe interneti duke përfshirëlidhjet, meta tags, dendësia e fjalëve dhe etiketat e titullit. Meqenëse motorët e kërkimit vazhdojnë të rregullojnë algoritmet e tyre, ju duhet të mbani krah për krahndryshimet në mënyrë që të ruhen renditjet e larta.

, 5. Marrja:

Rezultati përfundimtar i procesit shfaqet në rezultatet e kërkimit.

Lidhja ndërmjet SEO dhe marketingut dixhital

Shumica e njerëzve mendojnë se nuk ka dallim midis SEO dhe marketingut dixhital,për të sqaruar këtë, është e rëndësishme t'i shqyrtojmë më thellë. SEO ka për qëllim sjelljen e rezultateve organike. Nga ana tjetër, dixhitale marketingu synon ekzistencën online të një biznesi që shkon përtej optimizimit të motorëve të kërkimit. Për të ndihmuar një biznes onlineju duhet të merrni një qasje të besueshme të marketingut digjital dhe të vendosni një strategji efektive SEO.

SEO - Marketing dixhital i integruar

Disa ekspertë të marketingut i referohen SEO gjithëpërfshirëse si dixhitale të integruar marketingut. Gjithnjë e më shumë, SEO po evoluon në një aspekt kritik të marketingut efektiv digjital. Për ta kuptuar këtë, ju duhet të vlerësoni sa SEO ka ndryshuar gjatë viteve. Teknikat që kanë qenë efektive në vitet '90 apo 2011 janë tashmë të vjetruara dhe kërkojnë metoda të reja.Sot, ka shumë më tepër faktorë që përdoren për të ndikuar në SEO, duke përfshirë mediat sociale dhe lidhje me reputacion ndryshe nga e kaluara.

Krijimi i një strategjie efektive SEO

Për të pasur një sistem të madh SEO, ju duhet të vendosni një SEO efektive strategji. Një strategji e mirë përfshin:

1. Tregu i synuar:

SEO efektive nuk është vetëm për ngarje trafikut në faqen tuaj, ajo duhet të ndihmojë për të rregulluar mirë demografinë e konsumatorëve dhe kushtet gjeografike për t'u siguruar që po arrini perspektivat e interesuara në produktet tuaja.

2. Qasja miqësore me celularin:

Google kërkon që faqet e internetit të përshtaten në pajisjet mobile dhe të japin të barabartëkënaqësi për përdoruesit në këto pajisje ashtu si njerëzit që përdorin kompjuterë.

3. Më shumë opsione në motorët e kërkimit:

Për efektivitet, faqja juaj nuk duhet të jetë mirë vetëm në një motor kërkimi por në të gjithë motorët e kërkimit.

4. Fjalë kyçe korrespondojnë me kthimin e investimit:

Fokusoni vëmendjen tuaj në identifikimin dhe përdorimin e fjalë kyçe të rëndësishme që njerëzit përdorni për të kërkuar informacion për të garantuar ROI.

, 5. Përmbajtja e cilësisë dhe faqja e internetit të qartë:

Faqja juaj e internetit duhet të jetë miqësore me përdoruesit, të qarta për të lundruar dhe duhet të ketë përmbajtje cilësore.

Në fund të fundit, në botën e ndryshimit të algoritmeve, gjithmonë duhet ta dini këtë SEO është një proces i pafund. Për t'ju ndihmuar të lulëzoni në mes të të gjitha këtyre ndryshimeve, të mendoni për audiencën tuaj të synuar, të vendosni në vend të ngurta strategjive të optimizimit dhe të mendoni rreth përdorshmërisë së faqes suaj.

November 27, 2017