Back to Question Center
0

Si për të drejtuar biznesin e suksesshëm të E-Commerce: Këshilla nga Semalt

1 answers:

Me hapjen e një biznesi të tregtimit elektronik, suksesi i tij varet shumëshumë faktorë, shumica e tyre sillen rreth SEO. Shumë njerëz e kanë të vështirë të manovrojnë në tregtinë elektronike për shkak të ndërlikimeve të shumtasi zgjedhja e produkteve, vendtakimi, krijimi i faqes së internetit, zhvillimi i strategjive SEO dhe marketingut etj.

Në këtë epokë dixhitale, ekzistojnë shumë vende të tregtisë elektronike - baratos dominios. Kur je asearcher, është e vështirë të dini cila faqe duhet të hapni. Jack Miller, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt ,zbulon disa faktorë të performancës SEO, të cilat mund të kenë një ndikim pozitiv në biznesin tuaj të e-commerce.

Hapja e një dyqani e-commerce

Kur hapni një biznes e-commerce, është mirë të zgjidhni një vend të ngushtë, i cilika konkurrencë të ulët. Niches të mëdha të synuara përjetojnë një konkurrencë shumë të ashpër nga dyqanet e vendosura tashmë si Alibaba dheAmazon. Suksesimi në SEO mund të jetë i vështirë pasi që autoriteti i faqes tuaj nuk mund të përputhet me reputacionin dhe rishikimet e tyre. Për të kryer të mira në një të tillëmodel biznesi, ju duhet:

  • Njohuri adekuate dhe analiza e tregut tuaj
  • Marketingu Online dhe aftësitë e tregtisë elektronike
  • Një furnizues i besueshëm i produkteve tuaja si bashkëpunëtorët dhe
  • Kapitali për të marrë më shumë ekspertizë dhe për të paguar disa mjete

Mjete të thjeshta automatizimi si p.sh. gjetësa e ngrohtë dhe Google AdWords mund t'ju ndihmojnëdisa kërkime në vend, si dhe fjalë kyçe për t'u përdorur në përmbajtjen tuaj të internetit..Reklama të fokusuara në mënyrë të ngushtë mund t'ju ndihmojnë të arrini personat që janënë vendndodhjen që po synoni përmes mjeteve të automatizuara siç janë reklamat në Facebook.

Përdorni fuqinë e anijeve rënie

Shumë marketers dixhitale preferojnë përdorimin e anijeve të rënies, sepse eliminon nevojënpër mbajtjen e inventarit ose për merret me mallrat. Ata e dërgojnë artikullin drejtpërsëdrejti në adresën e transportit të ofruar nga blerësifaqen tuaj te internetit. Si rezultat, ka ndarje të punës dhe specializimit. Çdo parti merr pjesë në atë që ata janë të mirë për të bërë.Si marketer dixhital, ky opsion mund t'ju japë një shans të mjaftueshëm për të specializuar në marketing online si SEO në vend të produktitprokurimit. Megjithatë, ri-transportimi vjen me disa kufizime. Për shembull, kufijtë e fitimit janë shumë të ulëta, dhe shitësinuk i shikon vetë produktet.

Kompanitë prodhuese mund të arrijnë tek konsumatorët

Ndërmarrjet, puna primare e të cilave është prodhimi i produkteve, mund të përfitojnë nga suksesifaqet e internetit të tregtisë elektronike. Çdo biznes që prodhon dhe tregton një markë mund:

  • Hapni një faqe interneti për t'i shitur produktet konsumatorëve
  • Shesin markat e saj në tregjet e shumë produkteve si Amazon
  • Shitet tek shpërndarësit dhe shitësit me shumicë, puna e të cilëve është të thyente pjesën më të madhe ose
  • Një kombinim i dy ose të gjitha metodave të mësipërme

Bizneset prodhuese janë të vështira për të filluar dhe për të operuar. Kjo është arsyeja pse është thelbësorepër një marketer dixhital për të prodhuar produkte nga fusha të ndryshme dhe për të krijuar një markë unike.

E-commerce është një fushë e gjerë me shumë mundësi. Shumë sipërmarrës e dinë përpotencial të pafund të marketingut dixhital, por kanë disa probleme duke e goditur atë në maksimum. Për shembull, faqet e internetit të ndryshme komerciale kanëprobleme në gjetjen e klientëve nga interneti e madhe. Duke përdorur këshilla të marketingut dixhital më sipër, ju mund të drejtoni një biznes online të suksesshëm të tregtisëdhe të mbajë një rritje afatgjatë.

November 27, 2017