Back to Question Center
0

Si të Dhënave të Produktit Ndikon SEO: Insight Nga Semalt

1 answers:

Për çdo biznes e-commerce, optimizimi i efektshëm i motorëve të kërkimit zakonisht është i dobishëmfaktor i suksesit të tij. Shumë strategji SEO nuk fokusohen në cilësinë e të dhënave të produktit. Ato përqendrohen në aspekte të tilla si kërkimi i fjalëve,lidhjen e prapme, praninë e mediave sociale dhe teknikat e internetit. Megjithatë, disa faktorë të tërthortë mund të ndikojnë edhe në rezultatet e SEO - best rated insurance companies for long term care.

Jack Miller, menaxheri i suksesit të klientit Semalt Shërbimet digjitale shpjegojnë se si të dhënat e produktit ndikojnë në performancën tuaj.

Të dhënat e produktit nuk ndikojnë direkt në SEO. Megjithatë, çdo gjë që ndikon në lidhjen e brendshme,URL-të dhe përmbajtja kanë potencial për të ndikuar në renditjen e kërkimit organik. Kur mbushni faqen tuaj te internetit me të dhënat, informacione të tilla siKategoritë e produkteve, grupet dhe përmbajtja shfaqen për çdo produkt që po shtoni në sistem. Çdo faqe ka një menaxhim të përmbajtjessistem i cili e menaxhon këtë informacion duke kontrolluar kutitë në bazën e tij të të dhënave. Të gjitha këto fusha dhe kutitë e kontrollit kanë ndikim në vlefshmërinëe çdo produkti dhe informacioni i saj.

Të Dhënat e Produktit dhe Lidhja e Brendshme

SEO përfshin aspekte të tilla si optimizimi i titujve të produktit, URL-të dhe përshkrimet.Nga ana tjetër, të dhënat e produktit ndikojnë në mënyrën se si informacioni shfaqet në një bazë të dhënash të internetit. Si një produkt është klasifikuar, grupuar, ndërlidhurdhe etiketuar ka një ndikim në rëndësinë e saj kontekstuale ndaj përdoruesit. Ky kriter është një nga faktorët që algoritmi Google përqendrohet gjatë kohësduke analizuar një sistem të menaxhimit të përmbajtjes për renditje.

Për shembull, një shteg klikimi i një kategorie mund të jetë - Target> shirts> këmisha e meshkujve>gjysma e qafës. Në këtë faqe, ju mund të blini një këmishë të plotë të qafës që i takon seksionit të këmishave, si dhe kategorinë e meshkujve. Këtu, të plotëkëmishë e qafës i përket seksionit të këmishave, por edhe grupit të qafës së gjysmë. Emri i produktit është titulli H2 dhe karakteristikat e përshkrimitnë përshkrimin meta.

Përmbajtja e kopjuar

Përmbajtja e kopjuar ndodh kur një motor kërkimi rendit URL të shumta që tregojnë të njëjtën gjëfaqe. Për shembull, lidhjet e dublikuara mund të kontrollohen duke përdorur etiketat kanonike. Përmbajtja e kopjuar mund të jetë e dëmshme për SEO tuaj. Zvogëlonautoriteti i një faqeje pasi që trafiku ndahet nga URL-të e shumëfishta duke e bërë të vështirë të renditet.

Megjithatë, korrigjimi i përmbajtjes së kopjuar është relativisht i lehtë. Duhet të gjejmë të gjithaURL-të që tregojnë disa produkte të ngjashme. Redirecting lidhjet në faqe që ju dëshironi mund të ju ndihmojë për të rivendosur autoritetin e saj për këtëfaqe të veçantë. Për shembull, rishkrimin e kodit ose vënien e 301 kodeve të përcjelljes mund ta rregullojnë këtë çështje dhe të rivendosin mënyrën se si rangohen faqet e site-it.

Konkluzioni

SEO është e rëndësishme për çdo biznes online sapo siguron praninë e fortë në internet.Shumë faktorë mund të ndikojnë në performancën e një faqeje interneti sa i përket faktorëve të rangimit. Ndër këta faktorë janë të dhënat e produktit. Ne shumeraste, marketers dixhitale dështojnë të kuptojnë rëndësinë e saj në SEO dhe shpesh përfundojnë duke injoruar atë. Megjithatë, siç shihet më sipër, çdo faktor që ndikon në URL-tëdhe rëndësia e përmbajtjes ka një ndikim në mënyrën se si Google do të rangojë një vend. Duke përdorur njohuritë e mësipërme, mund të tregoni faktorët që dondikon në mënyrën e kryerjes së një faqe interneti lidhur me informacionin e produktit. Është gjithashtu e mundur për të korrigjuar disa nga gabimet e zakonshme të tilla si mungesakategoritë ose informacionin e produktit.

November 27, 2017