Back to Question Center
0

Udhëzuesi nga semalt: Nëntë hapa për planifikimin e përmbajtjes së internetit

1 answers:

Është e vështirë për pronarët e faqeve të internetit të planifikojnë dhe zhvillojnë përmbajtje për përdoruesit e tyre,ndërsa bashkëpunon me të tjerët. Sidoqoftë, gjithnjë është gjithmonë e mundur që të menaxhohen në mënyrë efikase përmbajtjet e ueb faqes

Max Bell, Menaxheri i Suksesit të Klientit të Semalt ,këshilla duke ndjekur nëntë hapa si një udhëzues për marrjen dhe publikimin e përmbajtjes së duhur

1. Vlerësoni kopjen e tanishme

Para çdo gjëje, një vlerësim i kopjes aktuale është i kujdesshëm ashtu siç identifikongabime ose gjëra që duhet të përditësohen. Klasifikimi i përmbajtjes dhe caktimi i objektivave specifike për këto grupe e bën më të lehtësigurohuni që faqja të japë vetëm materiale të vlefshme - pannelli radianti a infrarossi.

2. Identifikoni audiencën e synuar

Biznesi duhet të dijë se kush është duke folur para se të krijojë përmbajtje. kuptimose identifikimi i audiencës së synuar ndihmon për të siguruar qartësi gjatë planifikimit. Ai vlerëson nëse informacioni synon të përfshijëështë e nevojshme ose mjaft e qartë. Ai gjithashtu identifikon audiencën primare, sekondare dhe terciare për të siguruar që faqja të shërbejë për të gjithëvizitorët e saj.

,

3. Përdor Sitemap-et

Sitemaps veprojnë si skicime. Pa të, një vend nuk mund të përmbushë të gjitha objektivat e tijose të caktojë përmbajtje në faqen përkatëse. Ekzistojnë shumë programe të ndryshme dhe suita software për të ndihmuar në hartimin dhe organizimin e informacionit në njëwebsite. Shembuj të tillë janë të tillë si Tabela e Organizimit në Microsoft Word dhe mjetet falas të platformës XMind. Filloni me pjesa më e madhepërmbajtje për të parë nëse një faqe e vetme mund të përmbajë të gjithë ose mund të ketë nevojë për nën-faqe. Duke bërë të gjitha këto, bëhet e mundur të priorizohet dheriorganizoni sendet në faqen e internetit.

4. Bashkëpunimi me të tjerët

Përfshirja e njerëzve të tjerë në rishikimin dhe redaktimin e garancive që përmban përmbajtjanuk ka gabime gramatikore dhe ka kuptim për të tjerët. Bashkëpunimi lejon palët e tjera të kontribuojnë..Fotografi të vetme për të gjithë përmbajtjen kufizojnëmundësia e këtyre ndërveprimeve dhe zhvilluesve të përmbajtjes duhet ta shmangin atë. Google Docs dhe JumpChart janë bashkëpunim i përmbajtjes së internetitmjete që lejojnë përdoruesit të shumëfishta që të japin reagime.

5. Tregimi kundrejt shitjes së tregimit

Disa njerëz mendojnë se faqet e internetit të tyre paraqesin një shans për të folur për biznesinhistori. Në kundërshtim me këtë, duhet të tregojë historitë e njerëzve të tjerë që mund të kenë përfituar nga angazhimi me produktet ose shërbimettë ofruara në vend. Gjithçka që ka rëndësi është prova dhe tha në një mënyrë të kuptueshme. Produkti ose shërbimi duhet të plotësojë një boshllëk të nevojshëm,me pikat e lehta për t'u lexuar në lidhje me përfitimet që rriten te përdoruesi.

6. Shkruani për njerëzit dhe motorët e kërkimit

Biznesi nuk duhet të futë shumë fjalë kyçe në përmbajtje, deri në atë pikë që humbetkuptimi i saj ose bëhet i paqartë. Përfshirja e këtyre termave në të gjithë tekstin natyrisht siguron që lexuesit do të shohin përmbajtjen. Gjithashtu,duke përdorur fjalë kyçe semantike për të zëvendësuar fjalë kyçe bazë nuk ndryshon kuptimin origjinal të materialit.

7. Bëni një kopje të orientuar drejt aksionit

Në fund të përmbajtjes, duhet të ketë një tekst që u tregon vizitorëve se çfarë hapiata duhet të marrin tjetër. Një adresë emaili ose lidhje faqe kontaktesh lejon një veprim të lehtë për konsumatorët, ndërsa biznesi është ende në kryee mendjeve të tyre.

8. Apel vizual

Përfshirja e imazheve, tabelave dhe ilustrimeve mbështetëse siguron kopjenduket aq i mirë sa është e dobishme. Thyerja e tekstit me citate më të mëdha tërheqëse ose dëshmi, ose përdorimi i listave të plumbave është në dispozicion për përdoruesitqë zgjedhin të shikojnë përmes teksteve. Llojin e kopjes ka një rol të rëndësishëm për të luajtur në sigurimin e lexueshmërisë së kopjes.

9. Afatet

Vendosja e afateve konkrete për individët dhe ekipet e siguron projektinmbeten në rrugën e duhur. Një mënyrë për ta bërë këtë është grupimi i krijimit të përmbajtjeve në pjesë të rëndësishme dhe puna në një në një kohë. Rreth seksioniduhet të jetë ndër të parat, meqë përcakton tonin dhe identifikon se çfarë të përqëndrohet në përparimin e projektit. Afatet ndihmojnë në krijiminkur të paraqesë punën për shqyrtim me palët e interesuara, dhe kur të përpiloni të gjithë përmbajtjen në vend.

Përfundim

Planifikimi i faqes kërkon kohë për të planifikuar dhe zbatuar strategjinë. përmesnë këtë mënyrë, ajo bëhet më e lehtë për të paraqitur përmbajtje cilësore dhe pa gabime në një vend.

November 27, 2017